„Ние, децата от с. Калейца”

* 70 лв. събраха малчуганите за пострадалите в град Мизия * Показаха на възрастните какво е солидарност, но и как се реализира
 успешно една идея
Читателите ни пишат
Децата на Калейца след внасянето на събраната дарителска сума за пострадалия град Мизия
„НИЕ, ДЕЦАТА от с. Калейца: Преслав Йовков, Полина и Христина Георгиеви, Виктория и Теодор Тотеви, Любослав Красимиров, Илиана Николова  и Теодора Иванова решихме  да си направим малка сергия за благотворителност. Направихме си гривни, пръстени и гердани от ластичета, букети цветя и решихме да дарим събраните средства за пострадалите  в град Мизия.“ Това написаха малчуганите, когато ги помолихме да обяснят инициативата си – за да качим текста със снимка във фейсбук страницата на нашето читалище в Калейца. Мило, по детски наивно и искрено, и много сърдечно.

В  ОБЩИНА ТРОЯН, когато отидохме да пуснем събраната от децата сума (повече от 70 лв.) в кутията за дарения, те бяха възторжено посрещнати и многократно наречени „сладури“ от служителите.

ТРОГАТЕЛЕН е и жеста на децата от Калейца, и самите те. Показаха на нас възрастните какво е солидарност, но и как се реализира успешно една идея и как играта се превръща в нещо значимо. Изобретателни и находчиви, те пласираха чушка от градината на мама за… 2 лв. бройката, букети магданоз и собствените си бижутерийни изделия – това, което бяха успели да изработят. Използваха за каузата и деня на изборите (5 октомври), защото  усетиха по-големия поток от хора. 

С  ТАКИВА деца имаме надежда, че стойности хора след време ще работят за града ни и за всички нас. И дано останат в пределите на родината, а защо не и тук, в община Троян.

Ренета Варчева,
кмет на с. Калейца, Троянско

2 коментара:

Анонимен каза...

Нaдеждa имa, но с тaкивa децa, които трябвa дa служaт зс пример нa всички нaс! Отдaдени нa мaтериaлното и зaтрили душевното и духовното.

Анонимен каза...

Браво! Браво! Браво!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |