Предизборно обръщение на Николай Вълков - Реформаторски блок

* Системата BG се нуждае от цялостен рестарт. Трябва да променим фундамента на управлението, като се започне от Народното събрание
 * Негласуването също е гласуване – гласуване за статуквото, безизходицата и безвремието 
 
Парламентарни избори 2014 Платена публикация
Николай Вълков
РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК е разпознаваемата алтернатива на апатията. Апатия в парламента, в съдебната власт, в икономиката, в здравната система. По улиците и площадите. И в душите ни. В резултат на която чувстваме, че няма надежда и няма смисъл да се гласува. Защото от нас нищо не зависи. Не е така. Точно обратното е. Зависи точно от нас – като гласуваме в неделя.

ОБЕДИНЕНИЕТО на десните партии в коалицията Реформаторски блок - с номер 7, дава уникален шанс на избирателите да променят статуквото. Възможност хората в България, които искат да просперират със своя честен труд, да имат парламентарна група - фактор за нормално Народно събрание. Да започнат реална промяна Тук. Вместо да заминат. Защото всеки от нас, който разчита на своя труд и упоритост, а не на социала или на привилегии от държавата, след като замине за чужбина, си намира веднага работа и намира удовлетворение и успехи. Но губи България.

СИСТЕМАТА BG се нуждае от цялостен рестарт. Трябва да променим фундамента на управлението, като се започне от Народното събрание. Изглежда непосилна задача? Без надежда, че ще успеем? Като висок връх, който от низината изглежда недостижим. От опита ми във високите планини знам, че всеки връх е достижим, ако наистина го искаш. Дори и най-високият. И най-стръмният.

ОПТИМИЗМЪТ въпреки всичко е по-голям от апатията. Промяната на статуквото е възможна. „Дано най-сетне нещо се промени в държавата“, споделя всеки втори човек, с който се срещаме. Вече се говори за Велико Народно събрание, за промяна в конституцията и започване на реформа в съдебната власт.

ВИЖДАМ, че посланията на Реформаторския блок се споделят от хората, които ще гласуват по съвест, и това дава още повече сила. Реформирането на държавата трябва да започне с реформиране на парламента, за да може той да работи нормално и ефективно. Съдебната власт и бизнесът трябва да се освободят от влиянието на политическите партии. В противен случай всичко ще си остане същото. Промяната в парламента зависи от всеки един от нас. Като гласуваме. Негласуването също е гласуване – гласуване за статуквото, безизходицата и безвремието.

ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ще неминуемо ще има. Защото положението в България е нетърпимо и става все по-нетърпимо. От нас зависи да предизвикаме свикването му по-бързо. Реформирането на управлението ще е дълъг процес. Не можем повече да отлагаме неговото начало. Не е ли очевидно, че партиите в досегашния парламент нямат воля и капацитет за реформи. Реформи не са им изгодни. А такива партии не са изгодни на нас. Реформаторският блок ще остане единен и посветен на основната цел – реформа на фундамента. Защото без нея никое правителство, което и да е  то, колкото и да е мотивирано и отдадено, няма да успее.

В ОСНОВАТА на всичко е парламентът, а в неговата основа сме ние. Но всички заедно. Да го променим! Можем го за един ден – на 5 октомври. С номер 7.

Николай Вълков,
водач на листата на Реформаторския блок
в 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район

Водачът на листата на Реформаторския блок в Ловеч Николай Вълков е на 35 години. Завършил първа Английска езикова гимназия в София и специалност „Право” в СУ „Св. Климент Охридски” с отличие. Адвокат, заклет преводач, практикуващ от 2000 г. Юридически консултант на Европейския парламент и Европейската комисия, процесуален представител и на Европейския съюз в България, Омбудсмана на Република България и фирми като „Майкрософт”, „Рош”, „Експириън” и др. Юридически консултант в 41-то и 42-то Народното събрание. Основател на ПП „Движение България на гражданите“ и член на Контролния съвет. Височинен алпинист, изкачил връх Гашербрум I (8068 м) без кислороден апарат през 2009 г. Женен с две деца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Още по темата:

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |