Божидар Лукарски подкрепи листата на Реформаторския блок в Ловеч

* Реформаторският блок би могъл да бъде стабилизиращият фактор в следващия парламент

Парламентарни избори 2014 Платена публикация
В ЛОВЕЧ ИМА може би най-младата листа на Реформаторския блок в България. Николай Вълков е най-младият водач, което е предизвикателство, тежест и сериозна чест за него, каза при откриването на предизборната кампания на Реформаторския блок в Ловеч лидерът на СДС Божидар Лукарски. Той заяви, че  подкрепя 35-годишния юрист и експерт Николай Вълков и затова е седми в листата на Реформаторския блок в Ловеч. „Подкрепих го поради много факти, като почна от чисто личния, че ми прилича на това, което аз бях преди 10-15 години - със същите амбиции, воля и целеустременост, и се стигне до това, че трябва да даваме път на младите и на тези, които имат желание да вземат нещата в свои ръце. Харесва ми, че е работохолик, готов да свърши от най-черната работа до това да се опита понякога със супер идеалистични предложения да промени неща, които за нас изглеждат абсолютно непроменими“, каза лидерът на СДС. Той призна, че битката в Ловеч няма да е лесна, защото в този район доста сериозно „участие“ има корпоративния и купения вот. И пожела да се случи нещо, което отдавна не е било в център дясно в региона – да се вкара депутат от Ловеч.

НИКОЛАЙ ВЪЛКОВ е честен млад човек с харизма, за мен е голям професионалист, юрист, адвокат, активен в юридическите действия на Реформаторския блок, каза Найден Зеленогорски,  водач на листата на Реформаторския блок в Плевен, и призова местните структури и традиционните демократи в Ловеч и областта да го подкрепят. „Нашата амбиция е да докажем, че българският парламент и политика могат да имат един нормализиращ и стабилизиращ проект, какъвто е Реформаторския блок, защото отишлия си парламент не даде никакви плодове – не само мнозинството, но и опозицията. Очевидно българският парламент има нужда от сериозен стабилизиращ експертен фактор“, заяви г-н Зеленогорски. Той подчерта, че в Реформаторския блок са хора, които от 25 години се борят за това България да има демокрация, да има свобода, да е член на НАТО, на ЕС. „За мен е неприятно, че хората, които не са си изхвърлили партийния билет, яхнаха вълната и станаха големите демократи. Болно ми е, че моята дъщеря, която е на 21 години, отново е на барикадите и се бори за това, което ние се борихме преди 25 години“, каза още Найден Зеленогорски. Той прогнозира, че след изборите към Реформаторския блок ще се присъединят още партии. Досега пет са подписали коалиционното споразумение, но в дните преди изборите към блока са се присъединили и Християндемократическата партия и Българска нова демокрация.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви пълната си подкрепа за юриста и експерта Николай Вълков
ВОДАЧЪТ на листата на Реформаторския блок за Ловеч Николай Вълков каза, че за него  Ловеч е град емблема, винаги го е свързвал с  Апостола на свободата, който го е избрал за център на Вътрешната революционна организация. „Основното, което ще се опитаме да направим в предизборната кампания, е да споделим на хората, че усилията за промяна трябва да са на всички нас,  а не само на хората в парламента“, каза водачът на листата на Реформаторския блок за Ловеч Николай Вълков. По думите му Реформаторският блок  има голям шанс и потенциал да бъде един коректив в Народното събрание, гарант за едни нормални отношения в парламента, където да се вземат политически решения с плурализъм, с дебат, с намиране на общите точки между партиите. „Не ми се иска в следващите парламенти при вземане на важни решения да се дават половинчасови почивки, за да може депутатите да се обадят по телефона, след което да се вземат решенията“, каза Вълков. В последните две народни събрания той е бил  юридически консултант  и смята, че законодателният процес в България трябва да се подобри. Вълков е категоричен, че за него цената да е депутат не е на всяка цена, а само ако получи честно подкрепата на избирателите. Заяви, че ако бъде избран за депутат, той ще търси мнението на избирателите и ще се отчита пред хората, подкрепили каузата на Реформаторския блок, защото разбира политиката като договор между гражданите и политиците, по който гражданите са възложителят. „Считам, че когато предлагаш нещо, най-нормалното е да отидеш след това и да отчетеш какво си направил“, каза младият юрист.

Вляво и правият в средата са двамата кандидати от Троян: Ана Тодорова и Свилен Андреев
НИКОЛАЙ ВЪЛКОВ представи кандидатите от листата на Реформаторския блок за Ловешка област. На второ място е Ана Василева от ДСБ, от Троян, завършила химия, работи в частния бизнес. Трета е Вилдан Байрактарова, на 21 години от Ловеч, завършила Гимназия за чужди езици “Екзарх Йосиф I”, учи  “Право” в УНСС. Четвърти в листата е Свилен Андреев, 26-годишен, политолог, от Троян. На пето и шесто място са Тодор Тодоров от БЗНС и представителя на НПСД Методи Хаджиев, завършил ветеринарна медицина, работи в частния сектор. Листата е избрана и от председателя на СДС Божидар Лукарски,  който  е на седмо място в нея. Битката за Ловешка област ще бъде за последния пети мандат, който ще отиде или в ДПС, или при нас. Боря се за това ДПС да не получи мандат, заяви политологът Свилен Андреев от Троян, трети в листата.  За последните 10 години моята цел е да покажем, че в България няма само ДПС и БСП, заяви  Методи Хаджиев.

„НАЙ-ВАЖНОТО е Реформаторският блок да съхрани единството си.  За нас не е панацея да участваме във властта на всяка цена, а да запазим принципите и лицето“, каза Найден Зеленогорски. Той обеща парламентарната група на Реформаторския блок да е единна и да се вслушва в това, което казват хората, които са ги подкрепили. Той посочи, че разчитат на осъзнатите десни демократи, които  ще различат в Реформаторски блок и опита, и младостта, и експертизата и куража. Убеден е,  че Реформаторският блок ще даде шанс дясното в България да възстанови позициите си и да реализира своя потенциал.

*****
Николай Вълков, 
водач на листата на Реформаторския блок в 11-ти Ловешки многомандатен избирателен район

Николай Вълков
Водачът на листата на Реформаторския блок в Ловеч Николай Вълков е на 35 години. Завършил първа Английска езикова гимназия в София и специалност „Право” в СУ „Св. Климент Охридски” с отличие. Адвокат, заклет преводач, практикуващ от 2000 г. Юридически консултант на Европейския парламент и Европейската комисия, процесуален представител и на Европейския съюз в България, Омбудсмана на Република България и фирми като „Майкрософт”, „Рош”, „Експириън” и др. Юридически консултант в 41-то и 42-то Народното събрание. Основател на ПП „Движение България на гражданите“ и член на Контролния съвет. Височинен алпинист, изкачил връх Гашербрум I (8068 м) без кислороден апарат през 2009 г. Женен с две деца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |