Изсипват тонове пръст, граждани недоволстват

* Тревожни сигнали от живеещи до детската градина в жк „Лъгът” и от собственици на имоти зад Пневмоболницата * Кольо Кацаров: „Дадохме им ултиматум да не изсипват пръстта на нерегламентирани места, хората могат да са спокойни”
Ами сега
Работата по водния цикъл, втори етап, тече под пълна пара; на снимката - изкопи в жк "Буковец"
МИНАЛАТА седмица в редакцията получихме два тревожни сигнала от граждани по един и същ проблем – трупане на големи количества пръст в близост до жилищата/имотите им и липса на яснота какво точно се случва и защо.

ЕДИНИЯТ сигнал е от жк „Лъгът” – от живеещите в голямата кооперация, намираща се непосредствено до детска градина „Мир” и на има-няма стотина метра от реката. Отскоро камиони започнали да изсипват пръст зад детската градина (до мостчето), блокиран бил и черният път, водещ към речния бряг. „Това е ненормално, защо никой не ни пита и не ни даде обяснение!? Чуваме, че фирма се кани да строи тук паркинг за ТИР-ове, с което абсолютно не сме съгласни. Ако се наложи, ще излезем на протест и ще спрем камионите”, заявиха пред Т21 представители на съкооператорите.

Камарите земна маса, изсипани върху общински терен зад Пневмоболницата
Изсипаната пръст зад детска градина "Мир" в жк "Лъгът", край малкото пешеходно мостче
ДРУГИЯТ сигнал е от собствениците на имоти, намиращи се зад Пневмоболницата (СБАЛББ - Троян) – и там от известно време, също без предупреждение, камиони изсипвали тонове пръст. Затрупаният терен бил общински, но машините навлизали и в съседните частни парцели и нанасяли поражения, съсипан бил също черният път, който се използвал от собствениците.

ПОТЪРСИХМЕ отговор в Община Троян и го намерихме от ресорния зам.-кмет Кольо Кацаров. А нещата се изясниха – оказа се, че от фирмата, изпълняваща мащабните изкопни и други строителни работи по проекта за водния цикъл на Троян, втори етап, който върви с пълна сила в момента, самоволно използвали споменатите два общински терена (в жк „Лъгът” и зад Пневмоболницата), за да изхвърлят изкопаната земна маса; имало подобни случаи и на други места – например в района на дере Дъскотина, където камарите пръст можели при по-силни валежи да предизвикат разлив на дерето към близките постройки и да се нанесат щети.

Зам.-кметът Кольо Кацаров
„ГРАЖДАНИТЕ са прави, изпълнителите на строителните работи по водния цикъл вече са предупредени и на двете споменати места, както и на Дъскотина изхвърлената земна маса ще бъде подравнена и ще се прекрати извозването. Дадохме им ултиматум да не изсипват пръстта на нерегламентирани места, хората могат да са спокойни. Но съгласете се, все пак някъде това трябва да става, виждате от какъв мащаб са изкопните дейности”, коментира г-н Кацаров. Попитахме какво ще се случи, ако въпреки обещанието строителите не спазят дадената дума. Отговорът бе кратък и категоричен: „Санкции!”.

Т21

Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

Вчера нова катастрофа на кръстовището за болницата! Защо никой не слага обещаните още миналата есен гърбици за да се ограничи скоростта?????? Някой работи ли за безопасността на движението в този град??

Анонимен каза...

Махнете Табелата Град Троян и я заменете с Село Троян. Пътищата подхождат на Село!

Анонимен каза...

Щом Колю се е произнесъл-спокоен съм. На Троян не му трябват гърбици,нито светофари.Все пак кметицата потърси за мнение експерт.Престанете с това мрънкане,оплакване и негативно мислене!

Анонимен каза...

Щом за теб е ОК на кръстовището Радецки-Ботев да стават катастрофи, евала. Проблема се решава просто и евтино - вдигат се малко зебрите на ботев и готово. Имат 30 милиона за водни цикли, все ще намерят няколко хиляди лева ако има желание. Така ще е по безопасно за пешеходците и за колите.

Анонимен каза...

Зад Пневмоболницата,продължават да изсипват пръст!

ted каза...

leka mu prast na troian !

Анонимен каза...

Прав си втори, но и на село са па хубави пътищата. Направо да сложат табела махала Троян. Много ще ни подхожда. Що се отнася до пръста, на всякъде може да я видиш. А транспортната им техника се използва и от частни лица, но нищо нали се плаща.

Анонимен каза...

Г-н Кацаро, кой ще махне изсипаната пръст и къде ще се се откара? Защо не мислите и да организирате всичко до край? А не ще правим нещо, но отгоре отгоре,да сме го направили и да кажат хората: "тези от общината работят". Вижда се как работят на думи всичко могат в действителност нищо.

Анонимен каза...

Зад Пневмоболницата,продължават да изсипват пръст!

Анонимен каза...

ЕИ мамка му стара, толкова ли няма къде да се изсипва тая пръст. Като деца колко футбол сме изиграли на тая поляна (Растова могила) от години стоеше засипана от Енкиново време, тъкмо се беше слегнала и си казах след 3-4 години ще има и трева отново и сега пак....

Анонимен каза...

Разбира се, че има определени места за целта и техническите ръководители знаят това много добре. Но пътят им се удължава и оскъпява и е много по-лесно да изсипят пръстта по-изблизо. Свидетел бях на разговор на Кацаров с един от всичките ръководители и мисля че тоя повече намо да си позволи своеволие. Ама защо за всяко нещо трябва да има пъдари!?

Анонимен каза...

срещу поделението на улица раковски и там засипаха с пръст и кал къде са отговорниците по водния цикъл

Анонимен каза...

Растова могила , когато бяхме деца , имаше една къртичина , и отидохме децата и я изринахме да играем футбол.Сега там е като в окопи, никой не се вясва там , ама защо ли , може би защото децата играят долу на зелените площи... аааа , и там едва ли да е защото пък тревата е 1,2 м. и на места има самоизраснали храсти.Нищоооо , ще се оправим , щем ама няма , няма закони , няма управа , няма топки за управление , има само как бай ти Кацаров хваща жените с цветята от центъра.Боже , колко сте жалки, и то сте жалки защото не знаете как стават нещата , да , ама троянецът взе да излиза и след табелата на Калейшкото и там работата е по-добре..... ако има изобщо някой върнал се да разкаже !Срам за вас , управляващи !

Анонимен каза...

ще стане като водния цикъл в Шипково и там изкарваха това дето изкопаваха от изкопите и сега си стоят камарите непокътнати та така че и тез камари ще си останат и няма никой да ги разрине просто разберете фирмата ще си иде и накрая нищо общината ще каже че няма ресурс а ще плати луди пари за това и ще трябва да ги връщаме ние съвестните данъкоплатци

Анонимен каза...

Давам уроци по български език. Ниски цени, бързи резултати!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |