Операторите и Общината биха ръката – кабелите под земята

* Донка Михайлова: „Превърнали са Троян в един голям простор”
 * Кольо Кацаров: „Макар и трудно успяхме да осъществим обща среща между всички тях” * Започва се с улиците „Македония”
 и „Симеон Велики”
Ремонти
Част от "простора" по ул. "Симеон Велики", март 2014 г.
ЗАПОЧВАМЕ процес на вкарване под земята на множеството кабели (за интернет, телевизия и други), които „са превърнали Троян в един голям простор”, както образно се изрази кметът Донка Михайлова. Началото ще се постави с реконструкцията на две възлови троянски улици, включени в големия проект за водния цикъл на града – ул. „Македония” и ул. „Симеон Велики”. А конкретни разяснения по идеята за вкарването на кабелите под земята даде ресорният зам.-кмет Кольо Кацаров на скорошната пресконференция на кметския екип.

„СЕГА правим проектите за реконструкцията на двете улици – „Македония” и „Симеон Велики”, което ще включва преасфалтиране и направа на тротоарите и бордюрите. И след като имахме информация за известни противоречия между кабелните оператори, макар и трудно успяхме да осъществим една обща среща между всички тях”, обясни г-н Кацаров. Резултатът от срещата бил помирение и становището, че за всички има място под слънцето. Постигнато било и споразумение кабелните оператори да изготвят общ проект и когато започне реконструкцията на споменатите две улици, да положат в земята тръбите, потребни на всеки от тях. 

Зам.-кметът Кольо Кацаров
„ЗА МЕН лично достижението е, че ще се направи общ проект”, заяви зам.-кметът. В договорката е включен и бонус за Общината – кабелните оператори ще поставят за своя сметка една тръба за нуждите на Общината. Проектите за вкарване на кабелите под земята по ул. „Симеон Велики” и ул. „Македония” трябва да са готови до 10 юни, когато е планирано да се приключи с процедурата по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнители на ремонтните дейности по двете улици. „Намерението ни е отсега нататък при провеждането на процедури за основни ремонти на улици в Троян постепенно да почнем да вкарваме кабелите под земята”, допълни г-жа Михайлова.

Т21

27 коментара:

Анонимен каза...

Много добро решение.

Анонимен каза...

Тревата е зелена, честито откритие! и не забравяите да го патентовате. Дали между всички кабели ще се появи и някое стъкловлакно е въпрос актуален след 200 г.

Анонимен каза...

2-ри, опитваш се да кажеш нещо, или...

Анонимен каза...

2-ри,"стъкловлакно" и отдавна, въпроса е "до къде?".

Анонимен каза...

Дали ще доживея да видя как интернет доставчиците ще си махнат най-после кабелите от фасадата по моя етаж от блока? Идват опъват си сгъваеми стълби, дупчат си с перфоратори където, когато и както си искат. Като ги попитам-кой Ви е разрешил да поставяте кабели по фасадата ми, отговарят-общината, което е велика глупост. Налага се на тези прости работници да изнасям лекция за видовете собственост и кой и как може да се разпорежда с нея и им помагам да разберат, че те са само работници и би следвало ако някой като мен ги попита на какво основание дупчат стената ми, да отговорят само едно-работници сме и изпълняваме нарежданията на собственика. Не е трудно сигурно ще го запомнят колкото и да са прости. Иначе има решение, както на времето един не без известен троянски зевзек-като опънали кабела той им казал да го махнат. Те не искали, опънали кабелето и си отишли. Съответно взима брадвата и отрязал/чепнал по троенски/ кабела. Идват и възстановяват. Нашия пак чепка. Така 5 пъти подред. Завеждат му дело от фирмата за увреждане на собственост и пропуснати ползи. Нахалство от всякъде! Съдията отрежда-нямат право да поставят върфу фасадата на имота му каквото и да било без разрешение от собственика. Това го пиша защото и аз мога да чепкам кабели които минават по фасадата ми, но хайде мир да има. Сега да видим дали ще има развитие. Хващам се на бас, че за 10 години в Троян нищо няма да се промени. Желаещи?

Анонимен каза...

Блестящ коментар на 5ти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Не знам доколко е блестящ, но е факт, че през последните 2 години доста неща, които чакаха 20 и повече години да бъдат решени, се случиха. На някои много им е терсене от това! Така че и това с жиците може да стане. Към оплювачите - за разнообразие, опитайте се да мислите малко позитивно.

Анонимен каза...

Кольо, колко изкара от ябълковата ?

Анонимен каза...

6ти, хайде освен похвали напиши и ти нещо. Или толкова си можеш?Нищо, няма много да ти се смеем.

Анонимен каза...

Към тук действащите простаци: дали сте по рождение такива, или се правите на такива, няма значение. Се сте си простаци. От всичките ви напъни излиза един извод- щом толкова плюете, подигравате се, злобеете, значи КМЕТЪТ НА ТРОЯН си върши добре работата и то повече от добре. В никакъв случай не съм против инакомислещите, но мисля, че човек, дори и скрит зад анонимността, трябва да има достойнство.

Анонимен каза...

Не ѝ издържат нервичките вече на тая... Утре ще започне и да кълне.Типично за подлизурковците и подмазвачите !

Анонимен каза...

10 казва истината

Анонимен каза...

10-ти, то това с жиците е законово изискване от поне две години. Защо толкова се напъваш? Един кмет е избран да си върши работата, без да се хвали. Така, както правят всички работещи - вършат си работата, но никой не ги хвали. Айде стига вече подмазвачество!

Анонимен каза...

Най-после едно умно нещо да направят нашите общинари .И г-н Кацаров да си размърда ума. Не вероятно, но факт.

Анонимен каза...

Какво си размърдал ?

Анонимен каза...

10-та, когато решиш да правиш "шпакли" на кака Доца се жабури със сок от лимон и кварцов пясък. Ще си неотразима и търсена гъзолизка.

Анонимен каза...

Не мога да разбера пристрастяването на някои хора към вкусът на лайно!

Анонимен каза...

Да не стане като във Франция???

Анонимен каза...

Няма да стане като във Франция!!!

Анонимен каза...

Да не се чака основен ремонт на улиците, а да се махнат веднага.
Големите дървета, които са увредили тротоарите и които са опасни, трябва да се премахнат. Да се посадят нови, но и да се поддържат, за да не стават опасни.

rosirosi664 каза...

Общината е закъсняла с 1 година!!! Не е необходимо да събират, когото и да било!!! Преди 1 година беше официално приет закона ..Има и държавно постановление...Трябваше само да бъдат предупредени операторите и ЧЕЗ и да им бъде определен срок за изпълнение!!! Операторите и ЧЕЗ са длъжни със собствени средства да преасфалтират пътя или да поправят тротоарите!!! Прекарването на подземни кабели не струва нищо на Общината,освен изпращането на предупредителни писма и упражняването на строителен контрол...В случай на нарушиние има и ДНСК...и други държавни комисии.Това трябва да знаят ГРАЖДАНИТЕ!!! Защо Общината се договаря??? Тук няма място за договорки.... Колко ще струват тези договорки на троянци? Имаме закон ...!!! Трябва само да бъде изпълнен!

Анонимен каза...

21.Много точно казано. Общината трябва въведе в изпълнение закона! Операторите и ЧЕЗ трябва след изкопни действия сами да възстановят тротоарите или пътната настилка. Това трябва да се случи в целия град ,а не на две улици! Градът ни е оплетен в мрежа от кабели.Живеем в Европа и да мислим като европейци. Още миналата година малки градове като Троян,си решиха проблема с кабелите и жиците въз основа на този закон. Община Троян е закъсняла с действията си! Възможно най-бързо трябва да се преведе града в приличен вид. Ако другите кметове го могат, значи и Г-жа Михайлова го може..Това послание трябва да стигне до нея...

Анонимен каза...

Браво на 21 и 22 ! Г-жа Михайлова върши работа. Но защо трябва да има обществен натиск , за да се свърши нещо? Кой пречи на кмета да работи? Колко хора взимат заплати в Общината , а не правят нищо ??? Само пречат...Колко пари изгуби Троян от водния цикъл? Въпроси много,отговори няма..Всички въздушни кабели и жици трябва да бъдат премахнати в целия град! И то възможно най-бързо. Има закон ,който още не е приложен в Троян! Защо? Не трябва Общината да се моли,а да действа бързо! На който оператор не му изнася- довиждане! Ако тези оператори или ЧЕЗ не изпълнят заповед на кмета,Общината трябва да потърси съдействие от държавните комисии...Тяхната реакция е много бърза. Друг е въпроса дали Кмета на Община Троян ще издаде такава заповед??? От статията разбрахме ,че такава заповед няма! Защо? Ако ние си отговорим ще бъде многозначно....Нека ни отговори Г-жа Михайлова! Моля?

Анонимен каза...

Ааааа, тя леля на Донка на провокации не отговаря!Трябва само да ѝ се захвалва!

Анонимен каза...

Абе много ви плаши тази Донка бе! Сигурно има защо!

Анонимен каза...

Миличко същество,25,защо говориш в множествено число?

Анонимен каза...

Донка да ни плаши? Имаме ли вид на уплашени???????????

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |