Троянски потомък бие в Канада

* Димитър Кутровски спечели турнира в Шербрук, тенисистът е от големия Кутровски род от с. Белиш
Тенис
Димитър Кутровски
ЕДНА от надеждите на българския тенис спорт – втората ни ракета Димитър Кутровски, участник в българския тим за отборната купа „Дейвис”, в понеделник (17 март) спечели титлата на турнира в Шербрук (Канада). На четвъртфинала нашето момче отстрани водача в схемата Винсен Мало (Франция), а на финала надделя над британеца Едуард Кори. Това е втората му титла на сингъл от голям турнир (след успеха в Анталия, 2012 г.).

КУТРОВСКИ е завършил Университета в Тексас и със своите 230 спечелени мача на двойки и сингъл в колежанското първенство на САЩ се превръща в най-успешния тенисист в историята на университета. През периода 2008/2010 г. три пъти е носител на наградата All American на сингъл, даваща се на играчи с най-добри резултати през годината в САЩ.

РАЗКАЗВАМЕ ви всичко това неслучайно – Димитър Кутровски има троянски корени. Прадядо му Васил, на когото е кръстен баща му Васко, е от с. Белиш – от големия Кутровски род. А дядо му Христо Кутровски е възпитаник на НСА, специалност тенис, и дълги години е бил преподавател в спортната академия, сега, над 80-годишен, продължава да участва в състезания за ветерани. От същия род е и столетникът бай Иван Кутровски, за когото Т21 е писал.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Тук е мястото да благодарим на изявеният троянски тенис деятел-г-н Ангел Балев.
Уважаеми г-н Балев, благодаря Ви за откриването и изграждането на тенисиста Кутровски. Личи си,че милеете за Троян и хората му!

Анонимен каза...

Дядо му ще бъде много щастлив....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |