БСП и ГЕРБ се сдавиха за председателството на РИК - Ловеч

* Червените предлагат адв. Станислава Давидова, герберите искат адв. Валентина Недялкова, спорът ще се реши от ЦИК
Партизански борби
адв. Станислава Давидова, адв. Валентина Недялкова
НЯКОЛКОТО консултации, проведени от областния управител Милко Недялков за определяне на ръководството на Районната избирателна комисия (РИК) – Ловеч, са ударили на камък, научихме от прессъобщение на Областната управа. Препъни камък се оказали несъвместимите мераци на БСП и ГЕРБ за председателското място в комисията – кандидатурата на червените била адв. Станислава Давидова, а герберите настоявали отгоре да е адв. Валентина Недялкова, която бе начело на РИК – Ловеч и за предишните избори.

ДВЕТЕ номинирани ловешки юристки имат сериозен професионален авторитет, но тук кавгата е партизанска (партийна). Такъв (партизански) е и изобщо принципът за изграждане на органите, отговарящи за провеждането на изборите, предстоящите за евродепутати през м. май 2014 г. и всички останали – ЦИК (централната избирателна комисия), РИК (районните избирателни комисии) и СИК (секционните избирателни комисии). В тази връзка да напомним, че от десетина дни проблем №1 в държавата е по колко свои в ЦИК ще имат БСП и ДПС и ще получи ли ГЕРБ някой от ръководните постове; да се чудиш и маеш за какво е тази неистова битка, като уж става дума за един чисто експертен орган, при чието попълване водещо (трябва да) е моженето, т. е. експертността, а не партизанските пристрастия. Или членовете на ЦИК, респективно РИК и СИК, паралелно с експертно-техническите имат и някакви други скришни задачи, обслужващи съответните партизански формации. Сигурно е така, иначе няма как да си обясним дърленията за съставите и ръководствата на избирателните комисии, включително за председателството на РИК – Ловеч?!

ЗА ДРУГИТЕ места в ръководството на РИК – Ловеч спорове няма – зам.-председателят ще е човек на „Атака”, а секретарят на ДПС. Няма разправии и за партийните квоти сред 15-членния състав на комисията – по 5-ма членове са на ГЕРБ и БСП, двама са на ДПС и по един на „Атака”, „Синята коалиция” и НДСВ (последните две формации не са парламентарно представени, но имат евродепутати и това им дава право на квота в комисията). Спорът за ръководството на РИК – Ловеч ще бъде разрешен от ЦИК (както бе и за парламентарните избори през 2013 г., тогава надскачането бе за зам.-председателското и секретарското място - бел. Т21), а окончателното решение ще е ясно до дни.

Т21

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

бсп за пореден път продава ловеч на троян

Анонимен каза...

която партия е спечелила не повече депутати, а повече ГЛАСОВЕ на парламентарните избори, нейно трябва да е председателското място. За какво спорят тогава?

Анонимен каза...

НСБРП...

Анонимен каза...

Давидова е истинско куку.Добре че мъжът и е големец в съд ЛОВЕЧ

Анонимен каза...

.ако беше куку нямаше да вземе големец в ловеч,а щеше да пристане на тираджия и да лапа праха в градинката прад киното

Анонимен каза...

Не обиждайте на тираджия!!! Баща и е такъв от много, много години. Не е спирал да работи тази трудна и напрегната работа!
Добро и хубаво семейство, с образовани и добри деца, които от своя страна създадоха добри и хубави семейства.
Тази дискриминация в България към обикновените работещи, към малцинствата и нехристияните, към родените по-различни, към вече възрастните, към болните и нуждаещи се няма да ни доведе до никъде. Нямаме култура в отношенията, уважение към колегата и т.н.
Някои хора са едно НИЩО, но живеещи с чувствата, създадени от собствените си заблуди, виждат в чуждото око сламката, а в собственото си не виждат дори и гредата!
Станислава отрасна пред очите ми! Умна е и много логична от много малка, отлична ученичка, отлична математичка! Дарбата и да е логично мислеща, да говори, и добрата и памет я насочиха към трудната професия на правист. Мисля, че правилния избор на професия, я прави и добър професионалист, и съм сигурна, че много добре си върши работата, отговорно и честно.
Емоционалността и е може би малко в повече, но обстановката и соционалния, и психологически климат в България го налагат. Работата с не дотам знаещи хора, в много случаи ограничени, наивни, озлобени, завистливи, не дотам способни, в много случаи ни правят повече емоционални, за да сме по-убедителни, за да докажем правилния път за решаването на проблема, и да сме справедливи към онеправдания!
Желая на Станислава успех, а и на нейните недоброжелатили и опоненти, на нейното семейство, на баща и да е тираджия още много, много години! УСПЕХ!!!
Поздрави от една страна, в която способните хора, емоционалността, по-различните, различно вярващите, нуждаещите се и пенсионерите, инвалидите, са уважавани и обичани!!!

Анонимен каза...

И двете са доказано слаби юристки, но кадърните за съжаление не се захващат с политика и затова сме на този хал

Анонимен каза...

Инетерсно пък ти колко дела си спечелил,че да даваш оценка на юристи..Лошото е,че калпавите юристи в Ловеч ги изгониха преди 12 години и Ловеч сега е по добре от нас,

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |