Само пет троянски села - с пълно ефирно покритие

* В Дебнево изобщо няма, в Горно Трапе и Чифлик е между 50% и 90%, в останалите – като в играта „тука има, тука нема”
А дано
САМО пет троянски села, от общо 21, имат пълно покритие (100%) на цифровия ефирен телевизионен сигнал – Балабанско, Борима, Врабево, Патрешко и Терзийско. Това става ясно от информация на Комисията за регулиране на съобщенията след подадените сигнали за нередности и запитване от областния управител на Ловеч Милко Недялков. Между 50% и 90% е покритието в други две села в община Троян – Горно Трапе и Старо село; а в Черни Осъм и Чифлик покритието е под 20%. Има и едно наше село, в което изобщо няма покритие – Дебнево. В останалите троянски села сигнал има, но на моменти покритието е като в играта „тука има, тука нема” (пример – близкото до града с. Белиш).

ПРИПОМНЯМЕ, че след кореспонденция между г-н Недялков и ресорното Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията бяха отпуснати по 5000 лв. целева субсидия за девет села в област Ловеч (сред тях и троянското с. Дебнево) – с цел да бъдат подпомогнати социално слабите домакинства с допълнителни усилватели или друга алтернатива, която да им осигури безплатна телевизия у дома. Излишно е да напомняме, че безплатната ефирна телевизия касае основно възрастните и социално слаби хора, които не могат да си позволят да плащат на фирми за кабелна или сателитна телевизия.

Т21

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

В Шипково във вилната зона също няма, а иде лято и говорим за туризъм. Може ли един собственик /не пускам наематели, за лични нужди се ползва/ да си ходи 4-5 пъти на вилата си в годината и да живее като пещерен човек?! Може би трябва да плащам целогодишна такса за кабелна или на някой TV-оператор, заради някакви си 4-5 уикенда, при положение че пакетите са им такива.Ай, сиктир бе...да Ви го ръгна и у кабеларките, че и в ефирната! Бахти и мошениците долни!

Анонимен каза...

В Д.дол че на места и в Троян е така и ако това не е жив геноцид и информационно затъмнение, здраве му кажи! Аман от порнографи, ей!

Анонимен каза...

Нямам особено наблюдение по въпроса, но имам баба в Орешак, за което село нищо не се споменава в статията, та въпросната баба няма проблем със цифровия сигнал... Т.е. лови 11 канала от излъчваните. Аз в същност не знам колко дефакто се излъчват....?!

Анонимен каза...

Вероятен пропуск от Генади, но покритието в Орешак е сто процентово. Дали, Орешак не е в обсега но Общината,,,?

Анонимен каза...

Тия дето не са облъчвани от телевизора-късметлии.На останалите-честито ви цифрово промиване на и без това промитите ви мозъци !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |