ПСС – Троян получи дарение от ротарианците

* Христо Сливков: „Благодарни сме, това означава разбиране и оценка за нашата дейност” * Дареното - оборудване на стойност 800 лв.
 за базата „Бъзов дял”

Христо Сливков в офиса на ПСС - Троян
ТРОЯНСКИЯТ Ротари клуб, чийто президент в момента е бизнесменът Марин Радевски, направи полезно и навременно дарение на Планинска спасителна служба (ПСС) – Троян, научи Т21. Става дума за един модерен телевизор, който ще се използва и за презентации, хладилник и микровълнова печка на стойност 800 лв. Придобивките са за високопланинската база „Бъзов дял”, в която се провеждат обучения и курсове на планинските спасители от цялата страна; с други думи – дарението ще носи ползи за много по-голям кръг хора и ефектът е безспорен.

„БЛАГОДАРНИ сме на ротарианците за подкрепата, и специално на нашия приятел Никола Пиронков, който е инициаторът за дарението. Това означава разбиране и оценка за нашата дейност”, сподели Христо Сливков***, единият от двамата щатни служители на ПСС – Троян (другият е Марин Хитров).

Спасителната база "Бъзов дял"
Г-Н СЛИВКОВ ни разясни, че троянският планинско-спасителен отряд е вторият по-големина в страната след софийския, 38 души, и отговаря за много тежък и обширен район. Троянските спасители, сред тях има много млади момчета, са отлично подготвени, с доказани качества и не жалят сили и ентусиазъм; и както е в системата на ПСС у нас - работят изцяло на доброволни начала.

Т21

*** Христо Сливков (35 г.) е прелюбопитна личност – един от майсторите на безмоторното летене у нас, практикувал в Далечния Изток (Тибет), по професия учител и преводач, завърнал се в родния Троян преди 4 години. Попитахме го това връщане не е ли компромис. „Ако говорим за града – може би, но аз се върнах заради ПСС, това е мисия и си заслужава”, бе отговорът му. 

Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

Чийто председател в момента е Марин Радевски....

Анонимен каза...

Без значение кой е председателя, важен е жеста!
Поздравление за добрата инициатива. Планинските спасители от гр. Троян са доказали безвъзмездната си себеотдайност и професионализъм и заслужават, дейността им да бъде подпомагана !

Анонимен каза...

В предишни материали за Ротари,липсваше подобно уточнение...

Анонимен каза...

Никола Пиронков - инициатор на дарението ??? Какво значи това - казал на Марин Радевски да даде 800 лева ?! Е,това и аз го мога. Какво е дал той ,някога давало ли е нещо това комсомолче? Който знае да ми каже.

Анонимен каза...

и забравихте да благодарите на дОНКА за дарението . И за високопланинската база „Бъзов дял” , а и изобщо за планината . Без нея тези неща нямаше да ги има във вида в които са днес .

Анонимен каза...

така си е :)

Анонимен каза...

Сигурно нарушавам лошия тон, но да похвалим жеста, а, защо не и ПСС. Но се говори, микровълновите фурни може и да са вредни.

Анонимен каза...

Господин Сливков изглежда като след 2-3 сливови,най малко ...

Анонимен каза...

Генади който има претенцийте да бъде гласа на Троян да си провери информацията относно президентството на Ротари клуб Троян...това поне е лесно...

troyan21 каза...

До №9: Информацията за председателя на Ротари клуб Троян е взета от официалния сайт на Rotary International Distrikt 2482 Bulgaria. Там пише следното:

Ротари клуб Троян
Борд на клуба

2014/2015 г. Президент: Марин Радевски
Вицепрезидент: Валентин Бечев
Секретар: Илиан Николов Николов
Церемониалмайстор: Станимир Пеновски
Касиер: Петър Мачковски
Елект-президент: Илиян Илиев
Паст президент: Никола Пиронков

Минали президенти
Паст президенти

Христо Варчев 2001/02
Красимир Гунешки 2002/03
Румен Димитров 2003/04
Венцислав Гатев 2004/05
Лалю Драголов 2005/06
Светослав Дочков 2006/07
Стефан Вълев 2007/08
Христо Добрев 2008/09
Диян Ковачев 2009/10

Паст секретар
Цанко Лингорски 2001/08/09

Ако тук има грешка, сбъркали сме и ние. Ето линк: http://www.rotarydistrict2482.org/%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B1/74/%D0%A2%D1%80%D0%BE%D1%8F%D0%BD

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Всяко едно дарение за планинските спасители на Троян, а и не само на Троян, млади хора отдали се на това благородно дело, да помагат на хора изпаднали в беда, трябва да бъде адмирирано, а не да се ръсят на ляво и на дясно, празни приказки.
Който и да е направил дарението, е извършил едно добро дело.

Анонимен каза...

Презисент до м.юни е Никола Пиронков .След това е Радевски.

Анонимен каза...

Тъпанара си е тъпанар...вместо да се информира питайки някого,той чете сайтове...само че не знае кога се сменя президента...Това да не е като да хвалиш общината.....

Анонимен каза...

елита на града!

Анонимен каза...

Бря бря бря тез троенски ротарианци голями дарители голямо чудо чи и президент имали и печка купили на спасителите смех како Пено смеххххх!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Вицепрезидент Валентин Бечев ! Елитни членове има Ротари клуб Троян,няма що.

Анонимен каза...

знаете ли каво казват в западна европа за т.н. ротарианци - че никога не подаряват нещо,което преди това не са откраднали

Анонимен каза...

17-ти,ти момченце си пълно кретенче....:):):)

и Офкоф каза...

18-ти,може и да е момченце,но във бурната си младост,ще достави на гъза ти радост ...

Анонимен каза...

Ааа,тоя весел поглед не е от ракия.Тоя младеж кашля в шепа и си прожектира анимационни филмчета, да му се въртят очичките в шарено ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |