Първото троянско бебе за 2014 г. – момче

* Малкият Илкан Олчай проплакал в 6:55 ч на 2 януари в АГ отделението на МБАЛ – Троян * През 2013 г. - 258 бебета, само с 10 по-малко от 2012 г. * Румяна Лазарова: В Троян няма срив,
 по-скоро спад

Входът на АГ отделението в МБАЛ - Троян
ИЛКАН Олчай Реджебов е името на първото троянско бебе за 2014 г. Юнакът, чието семейство е от турския етнос и живее в с. Дълбок дол, проплакал в 6:55 ч. сутринта на 2 януари в АГ отделението на МБАЛ – Троян. Раждането било със секцио и го извършил екип в състав д-р Мишо Василев, д-р Юлия Илиева, операционната сестра Ценка Бояджиева и акушерката Пенка Лингорска. Малчуганът е трето дете в семейството.

СЛЕДВАЩОТО троянско бебе се появило на 5 януари, а третото – на 6-ти, като любопитното е, че семействата им са от Тетевен и Ловеч, но избрали децата им да се родят в Троян. Което не и никаква изненада - АГ отделението ни има реномето на най-добро в областта.

Румяна Лазарова
ПОТЪРСИХМЕ за кратък коментар старшата сестра Румяна Лазарова, акушерка с изключителен опит и авторитет, превърнала се в емблема на отделението през годините. Тя бе категорична – демографският срив, който е факт на много места у нас и в страната като цяло, тук по-скоро е спад. Доказват го и данните за последните две години – през 2013 г. в МБАЛ – Троян са се родили 258 бебета (134 момичета и 124 момчета), само с 10 по-малко, отколкото през 2012 г. (268); това ниво е съизмеримо и с предходните няколко години. Разбира се, не бива да се забравя, че част от тези новородени не са троянски – г-жа Лазарова уточни, че редовна практика е в Троян да раждат майки от Ловеч, София, цялото Тетевенско, Велико Търново и др.

ЗАДАДОХМЕ и деликатния въпрос за етническия състав на троянските бебета, дали ромският дял не е твърде голям. „Не, времето, когато ромските жени раждаха по 5-6 и повече деца, отминава. Вече са по-разумни”, обясни г-жа Лазарова. Попитахме още защо АГ отделението на МБАЛ – Троян има добрата си слава. Отговорът бе кратък и ясен – професионален екип, чудесно отношение към родилките, добро оборудване.

Т21 

24 коментара:

Анонимен каза...

турски етнос....

Анонимен каза...

криза и при мангалите...

Анонимен каза...

2-ри пак , поради кризата българите правят секс там където целуват и целуват там където би трябвало да правят секс. Поза 69 сама по себе си не води до увеличаване на прираста.А така е малко трудно жените да забременеят/не че не е невъзможно/.Изобщо пообъркала се е техниката в секса, работата е ялова и прираста е отрицателен. Няма пари, а без тях кой и с какво да гледа деца?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Към N-1 Гяур ти мислиш ли че има Българи във Булгаристан слет 500години яко Сикиш.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

5-ти,ибрик лабав,явно има щом по улиците не преопбладават кривокраки смугли човечета със среден ръст 168 сантиметра.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

5-ти, къро /ако наистина си фес ще знаеш какво означава/, що не дойдеш да ми кажеш "гяур" в очите, ами се криеш зад клавиатурата??! Защото не е важно кой ще дойде, а кой ще си тръне...ясно ли е унтерменш??!!...

Анонимен каза...

*тръгне

Анонимен каза...

и двамата сте смешници!

Unknown каза...

Към администратора - Защо премахвате смислените коментари? Явно действително считате, че анестезиологичния екип е част от помощния персонал!!! Този "незначителен" пропуск в статията, последван от премахване на коментарите дали е в резултат на некомпетентност, омаловажаване на нечий труд за сметка на друг или нещо друго...?

troyan21 каза...

До №12 (Снежана Паймакова): Премахваме коментари само според обявените три причини/правила (вижте вляво) и никога заради казаното, цензура в Т21 няма и няма да има. Въпреки че сме го правили многократно, ще припомним пак:

1. Коментарите на български език се правят с българската азбука – от уважение към българския език и българското!

2. Пише се с малки и главни букви (а не само с главни) – заради хигиената на четене.

3. Не се допускат нецензурни персонални обиди, както и смъртни заплахи, клетви и други подобни - заради елементарната културност и коректност.

Тези три правила ще бъдат съблюдавани безкомпромисно. Казано другояче – „българските” коментари на латиница, коментарите само с главни букви и нецензурните и заплашителни коментари ще бъдат изтривани!

С уважение: Т21

Анонимен каза...

Снежанке, Снежанке, слез на земята.Не прекалявай с упойките че се изложи.

Анонимен каза...

250лв за избор на екип на ръка и няма никакви проблеми.

Анонимен каза...

250BGL and who carr's

Анонимен каза...

Вземете да му изтриете името, че е голям срам.

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Unknown каза...

до админа:коментара на 16-ти хем не е на български,хем е грешно написан?..А за статията ...много жалка и тъжна,както и част от коментарите..

Unknown каза...

до админа: заради вашата жалка и непрофесионална статия,обидихте около 20 медицински специалисти,които въпреки всичко негативно имат останал морал!!! н-к ОАИЛ МБАЛ ТРОЯН

Анонимен каза...

И с какво точно статията е обидчива ?

Анонимен каза...

при операция секцио взимат участие анестезиолог и анестезиологична мед.сестра.без тях несе започва никаква операзия.пропусната е и операзионната санитарка. моля ви не пренебрегвайте техния труд,който за повечето пациенти е незначителен,но за работещите струва много напрежение и няколко повече бели косъма.колеги борете се и бъдете единни.тоз живот е за смелите

Анонимен каза...

Така или иначе народа има нужда от поне минимална грамотност - в интерес на пълнотата на информацията отнсно раждания по оперативен път - популярни като "секцио" добрата медицинска практика предполагаприсъствие и на неонатолог в залата- или поне на педиатър !!!!

Анонимен каза...

Това за грамотността, го кажи на Мирослав Петков!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |