Почетните дариха премиите си

* Джон Бризби даде своите 1000 лв. на троянското читалище и на социална организация, Киро Данков подкрепи изявени спортисти

Новоизбраните почетни граждани на Троян Киро Данков и Джон Бризби, 14 октомври 2013 г.
ОТ PR-КАТА на общинската администрация Маргарита Генкова научихме, че двамата нови почетни граждани на Троян – лондонският адвокат с български и троянски корени и голям дарител за троянската просвета Джон Бризби и кметът на града ни през втората половина на 50-те години на миналия век Киро Данков (отличията бяха връчени на празничната сесия на Общинския съвет на 14 октомври, Петковден – бел. Т21) – са дарили финансовата си премия от по 1000 лв., съпътстваща наградата.

Шампионът Станимир Беломъжев и дарителят Киро Данков
ПО ВОЛЯТА на г-н Бризби половината от неговата сума (500 лв.) е била връчена на троянското читалище „Наука - 1870 г.”, а другата половина ще е за социална институция в общината. Г-н Данков пък е определил своята част за спорта, като 500 лв. бяха дарени на големия шампион в ориентирането Станимир Беломъжев; останалите пари най-вероятно ще са за елитния ни биатлонист Владимир Илиев. И от нас - поздравления!

Т21

Бележка на редакцията

Използваме повода за пореден път да поставим два, по нашето мнение, важни въпроса, свързани с най-високото троянско отличие „Почетен гражданин на Троян”. Първият – в речта си след награждаването Джон Бризби с гордост заяви, че неговият прадядо дипломатът Константин (Кочо) х. Калчев също е бил почетен гражданин на Троян; за жалост обаче пълният списък на троянските почетни граждани е неизвестен и тази ситуация е редно да се промени. Вторият – все още няма яснота кой номинира тазгодишните двама почетни граждани на Троян (според чл. 11 от съответната наредба, приета с Решение  №157 от 11.09.2008 г. на Общинския съвет, право на това имат: кметът, общински съветници, творчески съюзи и колективи, юридически лица, инициативни комитети на граждани с не по-малко от 100 членове), което също се нуждае от отговор. Въпросите ни са към председателя на Общинския съвет инж. Ангел Балев.


Още по темата:

17 коментара:

Анонимен каза...

Е не знаеш ли как стават далаверите в общинския съвет, Маринов? Шушу-мушу на ушенце, един от нашите, един от вашите и слугинчето на комунягите А.Балев внася предложенията.
С всичко е така! "Почетните граждани" и другите подобни отличия отдавна не са граждански и на жителите на общината. Всичко се решава в тесен кръг, по партийна заръка и на роднински принцип. За обществено обсъждане с гражданите пък дума да не става.
Няма критерии, няма правила, няма капчица морал и достойнство. Съветниците натискат копчето и изобщо не им пука. Важното е да върви производството на "почетни" и други отличени. Да се изпълни плана и партийно-роднинската повеля и заръка.
Да ви припомня ли, че дори гласуването бе опорочено като съветниците бяха прекарани да гласуват за "почетните" само с едно възможно гласуване "ЗА"? Не може да си "против", не може да си "въздържал се". Както в Северна Корея - може само да си "ЗА".
Г-н Маринов, така и така сте почнали да задавате въпроси към А.Балев - попитайте го и за този уникален болшевишки начин на гласуване за "почетните" отличия.

Анонимен каза...

Ей, не стига че си злобар, ами си и глупак. Отвори сайта на общината, прочети как става, има наредба. Няма дарение, което да не е оплюто от теб! Аман, както казват коалиционните ти партньори от ДПС!

Анонимен каза...

Въпроси към #2
1. Кой, кога и как номинира Киро Данков и по кой член от "правилника"?
2. По кой член от "правилника" председателят на ОбС Балев прави предложенията?
Като /ако изобщо можеш/ ми отговориш на тези два въпроса, ела пак да те препитам на малко по-високо ниво.
Постарай се и някой ден няма да си чак толкова отчайващо тъп.

Анонимен каза...

Към 3-ти:Не знам кой си, но ще ти кажа,че тоя (2-ри) никога няма да спре да бъде отчайващо тъп!

Анонимен каза...

Тъп, тъп, колко да е тъп? Поне може да си отвори сайта на общината и да разгледа наредбите:))))))))))))))) А ти умен, умен, колко да си умен, като не можеш да си намериш елементарна информация в интернет? Майка ти те е излъгала, че като подскачаш и се пениш, изглеждаш по-интелигентен и мъжествен:))))))))))))

Анонимен каза...

Е,и?

Анонимен каза...

Гледали си хората работата, получавали са заплати за тази работа, и то тлъсти/изключвам г–н Бризби–не знам подробности/, и сега идва признанието.
Питам се обаче, родителите ми, които се трепаха, двамата по 45 години, на смени–денем и нощем, произвеждаха блага, залъгваха ги със" светло" бъдеще и заплати, които стигаха за най–необходимото. Никога не видяха морето, черно ли е, или синьо, никога не си позволиха да вземат нещо чуждо, никога не получиха от държавата даром дори плесница, Блъскаха до последния момент, разбиха си здравето за жълти стотинки, още по–жълти бяха стотинките на пенсиите, които благоволиха да им присъдят. Мизерията продължи! Дохода, който получиха за 90 година труд за държавата България ги докараха до отчаяние на фона на растящата инфлация, и си отидоха от този свят съвсем без време!
Когато чета такива новини, винаги се сещам и за тях, двамата, двама от милионите отрудени герои, които никога, въпреки, че са дали реално производство, никога няма да получат никакво признание нито от държава, нито от град!
Дано получат мир и спокойствие там където са, а и всички като тях, отишли си от този несправедлив и жесток Земен живот! Мир на праха им, милите!

Анонимен каза...

#5, дрисльо пъпчив, ти можеш ли да напишеш нещо смислено, освен като идиот да подскачаш след всеки коментиращ?
Не се ли усещаш, че си напълно неадекватен с възможностите си на амеба? Къде се вреш бе, нагъл глупако?

Анонимен каза...

До 7-ми:Вълнуващо е това което си написал!И начина по който си го написал показва че си образован и мислещ човек.Изумителното в цялата тая работа е че съдбата на твоите родители (мир на праха им), и на милиони като тях е определяна от такива хора като почетния гражданин на Троян (не англичанина) за което ,ти си напълно прав, е получавал заплата много по-голяма от тази на твоите родители.Самия факт,че такъв човек е избран за почетен гражданин, обяснява до голяма степен отчайващото положение на обикновенните хора в Троян и в цялата държава.

Анонимен каза...

Кой е казал,че комунизма някога си е тръгвал от България/Троян?

Анонимен каза...

Поредни проявления на простотията на някои постоянно киснещи в този сайт! Постъпката и на двамата почетни граждани е за уважение. Защото си спомням преди години един друг почетен гражданин, иначе стойностен човек, как като му връчиха пликчето с 1000-та лева, благодари "за помощта".

Анонимен каза...

kъм#3,4и8-как не се знаете кои сте,като целия град ви знае!И не обиждайте повече гражданите и пишещите в сайта,защото ще ни накарате да се разходим до площада и да ви раздрънкаме петолъчките в лоботомираните тикви!

Анонимен каза...

И кои са тези,че така се пениш ?

Анонимен каза...

Абе, посерко 12-ти, що пък не вземеш да се разходиш до площада? Хайде като си такъв бабаит да те видим!

Анонимен каза...

Предлагам за почетен гражданин на Троян, най-достойният мъж, човекът който не преведе глава пред нито една власт, умният, критичният, строг но справедлив, скромен и неоценен - ИЛИЯН ПЕЕВСКИ.

Анонимен каза...

Абе явно е такъв, щом само той ти е в устата. Хубаво е ,че ти знаеш кой е,защото за теб никой не е чувал...

Анонимен каза...

15-ти, забрави да добавиш СТРОЙНИЯТ. Забрави и емотиконче:)))))))))))))))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |