Ново: Автомат за сувенирни монети пред Музея на занаятите

* Монетите са сечени във Франция, струват 4 лв.; на лицевата им страна – емблемата на Музея

АВТОМАТ за сувенирни монети бе монтиран наскоро пред Музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства (МНХЗПИ) в центъра на Троян. На лицевата страна на монетите е изобразена емблемата на Музея (трите фигурки – на двама грънчари и жена, държаща емблематичните керамични съдове стомна троянка и ръкатка), а на обратната – контурите на страната ни с надпис „България” на кирилица и латиница и в средата знакът на Обединена Европа (кръг с 12 звезди). Монетите са сечени във Франция.

МАШИНАТА пуска сувенира срещу 4 лв. – плащането става и с банкноти, и с монети, а 10% от приходите са за Музея. Подобни автомати има пред всички по-значими туристически обекти в страната, унифицирани са и са собственост на международна верига. Придобивката се появи пред туристически обект №1 в Троян с посредничеството на общинската администрация, а разговорите започнаха преди 6 месеца.

МНХЗПИ - Троян

11 коментара:

Иван Цочев, 33 г. каза...

Браво!

Анонимен каза...

Много хубава идея, поздравления!

Анонимен каза...

Да видим колко ще окряка...

Анонимен каза...

Идеята не е лоша , но имам въпрос нещата които пуска могат ли да се нарекът монети имаики предвид , че определението за монета е "Монетата е метален паричен знак. Това е парче метал, със строго определена форма, тегло, проба и номинал, което има функцията на официално узаконено средство за обращение и разплащане." Аз се чудя къде се загуби кметицата донка , а тя през последните 6 месеца водела тежки преговори за тази " страхотна " инвестиция от световна верига пускаща ни метални знаци без номинал и стойност .От цялата далавера музея ще печели крупната сума от 0,40 стотинки на брой докато останалата 90 % 3,60 лв. -част от националния капитал както би се изразил коалиционния партньор на бсп болен сидеров ще бъде изнесена в чужбина. Дано поне договорилия сделката да си е осигурил тлъста комисиона за да разреши монтирането на тази простотия .

Анонимен каза...

Донка вместо да се занимава с глупости и да монтира автомати за дрънкулки , да вземе да монтира един автомат за раздаване на партийни книжки на центъра , че с това всекидневно прекрачване на моралните граници електората и бая понамаля . Разбирасе в книжките трябва да има и сгъната банкнота/ти с номинал способен да накара всеки безпринципен рубладжия да плюе на съвеста си и да я последва през моралните граници в редиците на бсп .

Анонимен каза...

5-ти, добре ли си?!

Анонимен каза...

Предлагам Автомата за монети да се демонтира и на неговото място да се монтира един Голям плювалник. Същият непременно трябва да се свърже с градската канализация, защото ако не е свързан - само за два часа ще го напълнят и ще се разлее по площада.
След всяко плюене и оплюване, глас от Големият плювалник ще казва "благодаря, използвайте ни отново", както и - "моля, пуснете водата". Защото след всяко плюещо двукрако трябва да се пуска водата.

мирослав каза...

И каква е точно ролята на евро-звездите тук?!....навярно за да не ни убягва по никакъв начин каква ни е огреяла след 1989г!
тази символика е просто промивка на мозъци и нищо друго!

Анонимен каза...

Време е в този град да се организира парад на идиотите.

Анонимен каза...

Че,ако не си забелязал,парадът тече всеки ден в последните над 20 години...

Анонимен каза...

Това не е монета, а жетон. Подобни жетони се секат и в други европейски страни - Франция, Португалия, Полша и др., а идеята е да се популяризират културното наследство, природните забележителности и историческото минало на съответната страна. Няма нищо лошо в това и ние да популяризираме нашите.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |