С две думи (15)

От няколко месеца троянският Бял дом (сградата на Общината) вечер грее с откровен еврооптимизъм
Припомняме същината и правилата на коментарната ни петъчна/съботна рубрика „С две думи” (която поразредихме малко, но занапред ще се постараем да не го правим).
ИДЕЯТА – ние ви предлагаме някоя красноречива снимка, наша или изпратена ни от читател, вие коментирате „с две думи” (в до две изречения, не повече!).
ОГРАНИЧЕНИЯТА – никакви, с изключение на трите изначални правила за коментиране в сайта на Т21 (да не се пише на български с латински букви, да не се пише само с главни букви и да няма нецензурни обиди, клетви и закани) и новото правило за двете изречения.
ЗАДАЧАТА – сложна е, да се каже много с малко думи.
ЦЕЛТА – все същата, да се търсят отговори и казват истини.
ПРЕПОРЪКАТА – повече смях и весело за сметка на сериозното и тъжното.

 С уважение: Т21
 
П.П.  Изданията на „С две думи” ще откриете в Меню”-то
етикет Читателите ни пишат.


С две думи (14)  - топ коментари

Приятели! Базата на ИПЖЗ над Троян, 10 май 2013 г.
Очаквахме голямо внимание към това заредено с нежност кадро. Нищо подобно. Може би, но дано не сме прави, изобилието на грубост и лошотия наоколо ни е направило безчувствени към другото (доброто, нежното). Като добавим и партизанския контекст около изборите - още по. Кой знае?! А може да е съвсем различно - такава гледка те кара да онемееш, да се любуваш безмълвно, и думите стават излишни. Дано е това. Ето трите коментара, които си избрахме този път.

Анонимен каза...
Ближи обичния!

Анонимен каза...
Кравата и котката изборни алегории на ГЕРБ и БСП ли са?! И освен това не е ясно кой е в клетката и кой вън, също като в живота - дали ГЕРБ спечели или комунистите загубиха...

Анонимен каза...
Самотата е страшно нещо!

Още по темата:

24 коментара:

Анонимен каза...

САМО ЛЕВСКИ!

Анонимен каза...

България и Европа- нищо общо!!!
След 6 години европейските ни илюзии и велики идеи съвсем умряха.

Анонимен каза...

Много добре за народа, че илюзиите са вредни.Остана един гол интерес и един див пазар, на който големите изядоха малките. Нас ни няма вече и не се забелязваме и с микроскоп на картата.
Време е да си трагваме от този съюз, в него не ни харесват или пък обичат, а съм убеден че едно такова развитие ще рязгони фамилията на цялато им европейско лицемерие, което те наричат европеиски ценности и са натикали насила в него!

Анонимен каза...

Аз бих казал като 3ти:
България извън ЕС,по-доброто решение!!!

Пълен фалш излезе този ЕС.България и Румъния ще направят най доброто за себе си ако напуснат посрания европейски съюз със малоумните му и крадливи поданици.Досега няма абсолютно никакви плюсове от това членство а само негативи.Да не говорим че европейското "благополучие"се крепи на грабежа,а европейците са голи като пушки и останат ли без работа не могат да си плащат кредитите от които живеят.Като са толкова принципни и велики,защо ЕС досега не осъди категорично комунистическите режими ? Защо не поиска лустрация в бившите комунистически страни ? Защо не отдаде официално почит на жертвите на тези режими ?Защо допусна свободно придвижване на комунистически мафиоти и окрадените от тях пари на територията на ЕС ? Защо допуска някои от тях да живеят спокойно в най-скъпите квартали на европейските столици ? Защо допусна болшевишката БСП ,мутренската Герб и ченгеджийската ДПС да бъдат припознати за "левица" и "десница" и "либерали"? Кое води ЕС -демократичните идеали и солидарността или меркантилния конформизъм и интересите на няколко финансови клана ?Казах!

Бай Танас каза...

Не виждам къде е червеното знаме със сърпа и чука ! По какво един чужденец, например, ще разбере, че градът се управлява от Болшевишката партия ? Тези знамена само ще заблудят хората, че сме европейска държава.

Анонимен каза...

4-ти, тъжно, но вярно... Най-голямата грешка на Европа беше , че не поиска от нас да забраним комунизма и да го заклеймим, както беше заклеймен фашизмът. Днес всеки грамотен и интелигентен човек знае, че престъпленията на фашизма бледнеят пред поразиите, които стори комунизмът на Човечеството. Защо ни допуснаха в ЕС с всичките тези комунистически синчета и дъщери начело на управлението, които по подразбиране винаги са били и ще бъдат чужди агенти (руски), работещи за чужди интереси !

Анонимен каза...

Трактора е шеф на ДАНС, ръководи проституцията и наркоразпространението. Направил е наркодилърите си агенти на ДАНС. Галевите дерибействат из югозапада. Килърите трепят наред, наглите отвличат без да подбират. Сокола прави язовири, Станиша ни оправя с АЕЦ за 20 милиарда, дето и внуците ни няма да могат да го изплатят.Министъра на МВР пикае във фонтани и си пие кафето с Галевите. ДПС реже горите, абе все хубави неща заради които хората гласуваха против тройната коалиция, а сега пак тя ни управлява и всичко ще по старому.
Какъв еврооптимизъм и за каква европа сте се размечтали не знам.

Бай Танас е само мас каза...

Гъза си с рози накичи,че е посран да не личи!

Анонимен каза...

Повечето от каналите за лесни и големи пари ги овладяха ГЕРБ за 1-2 от "УПРАВЛЕНИЕТО" ,всички други само глозгат кокалите от лакумника И ЕКСПЕРТ по всичко Б.Б.

Анонимен каза...

Враво номер 7.Чистата истина каза.

А бай Танас е за НОБЕЛОВА НАГРАДА с коментар 8!!!!

Бай Танас каза...

ГЕРБ грабиха последните 4 години, а комунистите грабят България вече близо 70 години и никой не е в състояние да ги спре, докато има малоумни, незнаещи как се пише прилагателното "лаком" (неграмотната пенсия го е написала лакУм"), никому ненужни пенсии-комунисти, които продължават да гласуват за отдавна отречени от ЦЕЛИЯ СВЯТ престъпни идеологии !

Анонимен каза...

1 Не съм пенсия
2 Герб са партия на неуспели комунисти
3 Да не си тъп даскал???????????????????????

Бай Танас каза...

1.Не, УМЕН даскал съм
2.За ГЕРБ си прав
3.От 60 години ни управляват комунисти, под различни наименования.

Анонимен каза...

Различно работливи и дисциплинирани не правят съюз!

Анонимен каза...

Цветовете си сменят, нравът не !

Анонимен каза...

шампиона на България -шампион и в Европа.---П.Попов

Анонимен каза...

Къде си врем гагата, където не ни е работа?
Иванова

мирослав каза...

ново мислене трябва,не светещи или веещи се байряци!

Анонимен каза...

Логото на магазинчета по лев

Анонимен каза...

БРАТЯ СПИСОВАТЕЛИ, каквито и знамена да се веят из държавата, на европата и разказахме нещата.Нали знаета вица за България как съсипала и Византия и Турция и Русия,сега като гледам от както станахме членки на ЕС в началото на 2007г.само за една година положението в Европата взе да върви на долу и от 2008г започнаха да говорят за криза,въприки момчето с очилцата тогава да ни уверяваше,че у нас няма да се случи.Така,че от знамената няма никаква полза.Колко умни глави има в тази община не знам, но ми омръзна от простотии.Това малко байряче -трибагреника ни дето се развява над двете знамена за какво е?.Защо отново е сложено отдолу до евройпейското.?Кое знаме е най-важно в нашата държава?ТРИКОЛЬОРЪТ С ГЕРБА!!!Той трябваше да е най-голям и най-отгоре.Под него ЗНАМЕТО НА ОБЩИНАТА И тогава европейското .СТИГА С ТИЯ ГЪЗОБЛИЖКОВЩИНА.България над всички, Троян и тогава европейците.ОПРАВЕТЕ СИ ПРОСТОТИЯТА,ЗА КОЯТО НЕ СЕ ЗНАЕ КОЛКО ПАРИ СА СЕ РЪШНАЛИ.чичо Гошо
И още нещо,което ме дразни в това чуждопоклоничество.Когато има някакъв празник в града се изнасят всички знамена на държавите членки на ЕС плюс на големия пилон европейският байряк.Ха стига,бе! Някой държави от тези дето сте ги изтъпанчели като европейци не искат да чуят за България, а вие байрякът им развявате.Ако ги слагате за шарения на площада, украсявайте го.чичи Гошо

Анонимен каза...

Всички империи владяли нашите земи са се разпаднали: Римска, Византийска, Османска, Третия Райх, Болшевишката империя...Сега е ред на ЕС и НАТО. А номер 20, не българското знаме трябва да се вее над общината , а червеното, със сърп и чук, защото общината се управлява от комунисти, а те, както всички знаем са безродственици и работят за интересите на Партията, а не на България.

Анонимен каза...

Ех, каква е тая орисия
станах евробоклукчия.
Ех какъв е тоз късмет
гледам все край кофите за смет.

Все сърцето ми е свито
из Европа ходя като куче бито.
Евроцентове броя,
чудя се как да заредя.

Богу моля се горещо,
да ме пази от зли срещи,
с полицаи, с митничари,
От катастрофи и аварии.

А в родината ми мила
банката ме е насвила.
Кредит, данък, ток, вода,
Не остана в мен душа.

И за жалост таз картина
се повтаря при мнозина.
Боже с тоз Евросъюз
ни потръгна на кутсуз.

Поздрави на всички колеги евробоклукчии. М.Д.

Анонимен каза...

Боклукчията винаги си боклукчия боклукчия. Аз не ходя по европа като "бито куче" нито ровя в кофите за смет на Европа. Поне достойнството не съм си загубил и няма да загубя...Но по-добре ЕС, отколкото ЕС ЕС ЕС ЕР. Половин век комунистическо робство беше безвъзвратно загубено време за България и най-вече за трудолюбивия преди това български народ. Комунизмът опорочи всичко...а от днес гледам пак се кани да властва

Анонимен каза...

Ако поровиш в кофите за смет на Европа, може и да оцелееш, в българските... не е сигурно!
Няма значение какво работиш, важното е да работиш добре. Дори и да ровиш в кофите е нещо, пред това да си с едно "голо" достойнство и да се излежаваш на него, а и да си горд–гол, ала с голямо самочувствие, и само толкова.
Дано никога не ви се наложи да ровите в кофите за боклук на никой континент, но не се "заричайте", защото човек никога не знае какво ще му донесе утрешния ден.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |