Пожар в „Мебел Троян”

* Горя склад за талаш в близост до котелното помещение, няма пострадали, няма и опасност от обгазяване * Версията за умишлен пожар – изключена * Любопитно – кметът Донка Михайлова
 първа отрази събитието

ДНЕС, 26 АПРИЛ (петък), около 17:30 ч. от „Мебел Троян” ООД – една от най-големите фирми за производство на мебели (маси и столове от масивно дърво) в община Троян - е подаден сигнал за пожар. Гори склад за талаш в съседство с много важен технологичен възел – котелното помещение. От Районна служба пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) – Троян реагират веднага и изпращат трите си големи гасачески автомобила с екип от осем огнеборци. В гасенето активно се включва и сериозна група от предприятието.

ОКОЛО 19:30 Ч. огнената стихия е напълно овладяна. Но за да може техниката да влезе в склада и да доизгаси тлеещия талаш се наложило да  се разруши една от тухлените стени на помещението. „Най-важното е, че няма пострадали хора, нито пък опасност от обгазяване на жителите на квартала”, коментира на място инсп. Петър Петров, ръководител на екипа огнеборци. Причините за инцидента ще се изясняват, но от службите (полиция и пожарна) изключват версията за умишлен палеж.

БАЗАТА НА „Мебел Троян” ООД е в съседство с най-голямата троянска производствена фирма – „Калинел” ЕООД, но пожарът бе в противоположния край и по никакъв начин съседът не бе застрашен. Никаква опасност нямаше и за намиращата се на около 200 м от мястото на пожара жилищна кооперация.

МИНУТИ СЛЕД получаването на сигнала на място пристига и кметът на община Троян Донка Михайлова. Любопитното е, че г-жа Михайлова първа публикува публична информация за инцидента; в страницата си в социалната мрежа Фейсбук градоначалникът написа следното: „Преди малко повече от час е възникнал пожар във фирма „Мебел Троян”. Току-що посетих района. Няма пострадали хора. Гори склад за талаш. Пожарът е локализиран. Според пожарникарите, въпреки силния дим, няма опасност за здравето на хората от фирмата и от квартала”.

Т21
Начало
Още снимки от пожара:

7 коментара:

Оня с коня каза...

Ного пушат моНчеата ...

Анонимен каза...

Ех зимата няма да има с какво да се топлят па ще трябва да горят гуми.Малко им е този пожар да изгори цялата фабрика все тая.Каквото повикало такова дошло.Нали няма пострадали това е важно. Хората изнемогват с тези малки заплати те джипове копуват ама има господ и тои гледа.

Анонимен каза...

Донка като е минала по Македония , дали и е направило впечатление състоянието на улицата.Явно не , защото нищо не е отразила в социалната си страница.

Анонимен каза...

Генади, като прави снимките огледа ли се около теб какво сметище са направили върху поляната зад фирма Троян Мотор. Май не а? Интересно е и кметицата дали го е видяла.

Анонимен каза...

2-ри, направи си и ти фабрика, па си кОпувай джипове, ако щеш, или пък давай големи заплати!

Анонимен каза...

С малките заплати се подсигурява сигурен фалит на фирми, магазини, а и на самата държава. Каква икономика с липса на потребление. Или може би това не важи за нас, защото произведеното в България с ниските заплати, се продава извън страната, в държавите с високите заплати. Но...докога ще е така? Хората се радват на бобена яхния, почти оглупели от недохранване, с разбита нервна система от непрекъснатия стрес, подложени на непрекъснат живот на ръба на мизерията. Производи се продават в България на стойност 5 евро, толкова струват и в страна, където минималната пенсия е 600 евро. Помислете си къде се намираме и до кога ли ще се подиграват с нас?

Анонимен каза...

Още два дена тлееше талаша, ама никой не го интересуваше!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |