Одобриха два наши проекта по „Красива България”

* Кметът Донка Михайлова подписа договорите за изграждане на открити детски площадки в ОДЗ „Буковец” и ОДЗ „Мир” * Общият бюджет е 89 477 лв., троянското съфинансиране – 45 632 лв.

НА 5 МАРТ, след участие в заседание на Управителния съвет на Проект „Красива България” в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), кметът на Троян Донка Михайлова подписа  договорите за два нови одобрени проекта на нашата общината. Те са по Мярка 02 „Подобряване на социалната инфраструктура” и са насочени към две троянски детски градини: „Изграждане на открита детска площадка в ОДЗ „Мир” и „Изграждане на открита детска площадка в ОДЗ „Буковец”. Съоръжения за игра на открито в тези детски заведения са остарели, ерозирали, с наранена цялост и не отговарят на изискванията за безопасност, съгласно Наредба №1 от 12.01.2009 г. на МРРБ, МВР и Държавната агенция за закрила на детето.

В ОДЗ „БУКОВЕЦ” ще бъдат разположени 3 детски площадки с различни размери, като се предвижда монтаж на единични и комбинирани детски съоръжения за игра на деца до 3-годишна възраст – пясъчници,  клатушки, детска къща, пейки и др.  За децата от 3 до 12 години е отредена площадка в западната част на двора с ударопоглъщаща настилка (трева). В ОДЗ „Мир” проектът предвижда изграждането на детска площадка, разделена на две частижунгла” и „Морето”. Всяка част оформя различна игра, като тематиката се обуславя от монтираните съоръжения.

БЮДЖЕТЪТ на проекта на ОДЗ „Мир” е в размер на 48 247 лв. с ДДС, а на ОДЗ „Буковец” – 41 230 лв. с ДДС; или за двата проекта - 89 477 лв. Съфинансирането е в размер на 51% от общия бюджет на проектите, т. е. собственият (общинският) финансов принос ще възлезе на 45 632 лв. с ДДС.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

24 коментара:

Анонимен каза...

Без интересно ,безинтере...

Анонимен каза...

Какъв интерес!Някакви си детски площадки без деца!

Анонимен каза...

Че кой ви пречи да правите деца?

Анонимен каза...

И деца ще ви направим....

Анонимен каза...

Радостно е, че се заговори за сигурност и безопасност на детските съоръжения.
Любопитно ми е, след колко още Х25 години, ще се разбере, че доходите на семействата, не отговарят на нуждите за правилното отглеждане на децата!?

Анонимен каза...

...площадка в западната част на двора с ударопоглъщаща настилка (трева)...
Почти като биологична единица за добив на мляко(демек крава):)))

Анонимен каза...

Дали би имало нещо, което бихте харесали? Живея близо до "Буковец" и знам лошото състояние на съоръженията и съм убеден, че след изпълнението на проекта всички вие критикарите и всезнайковците ще говорите по друг начин. Но, едва ли! То отвътре ви идва да оплювате.

Анонимен каза...

2-ри, само в ОДЗ"Буковец" са близо 150 деца. Или според теб те не заслужават да играят в хубава и безопасна среда!? Същото се отнася и за останалите детски градини.

Анонимен каза...

Всички са заспали и най-после имам време за себе си. Много се радвам за тези два проекта, защото ние, родители, знаехме за тях, но незнаехме, че са одобрени. Утре сутринта ще зарадвам моите малчугани.

Анонимен каза...

Проектите са одобрени и ще има детски площадки или каквото и да било съгласно проекта. Питам-кой и на какво основание одобри нерегламентирано сметище до табелата на гр. Троян в посока с. Орешак/до пътя за военно поделение 24430-Д/? Ако не е одобрено, питам госпожа Михайлова: Защо допускате подобно безобразие?Не очаквам отговор, а дейстия в рамките на 1 месец. В противен случай изпращам снимков материал на РИОСВ-Плевен и МОСВ.Глобата да е персонална за кмета на общината.

Анонимен каза...

За това лято ще станат ли?

Анонимен каза...

10-ти, имотът е частен.Трябва да се санкционира собственика.

Анонимен каза...

Интересно е да узнаем след ОП,коя "велика" троянска строителна компания ще изпълнява ремонтите.Интересно е дали 50 % от общата сума ще им е чистата печалба или повече?
Интересно каква община сме,щом за толкова важно нещо(сигурността на децата),а и откакто съществуват тези детски градини,за да извадим едни няма и 90 000 лева, трябва да чакаме разни фондове?

Анонимен каза...

10-ти, има разлика между сметище и бетонни насипи. Предстои подравняване и РИОСВ са уведомени!

Анонимен каза...

Да бе,тя кака Пламенка ми се оплака,нали чичо Васко строи нова фабрика наблизо.Ма аз й викам,Пламе няма да се тревожиш,върви на фризьор и на мол да се успокоиш.Но тя се тревожи и иска да разбере защо е таз скупщина бетонна там!

Анонимен каза...

13-ти, защо не си зададеш въпроса към Минко Акимов или Дилян Енкин?Тези детски заведения да не би да са от миналата година? Още повече въпросната Наредба №1, както пише, е от 2009г. Сегашният кмет се е съобразил с това изискване. Дали от проект, дали по друг начин, все щеше да го направи. Но при положение, че "Красива България" дава такава възможност, разбира се, че щеше да бъде глупост да не се възползваме.

Анонимен каза...

Има ли начин другарката Донка Михайлова да осветли жителите на град Троян,колко общински обекта са уредени да бъдат "охранявани" от фирмата ДАРИОС? БКС е единият,вторият е бившата митница...
Освен това, да отговори по какъв начин е станал избора,имало ли е конкурс,и колко пари общината плаща на бабичката на минко акимов?
Чакаме отговор от Михайлова,като този пост ще бъде постоянно публикуван,докато не се даде отговор!

Анонимен каза...

Ооооо,тъп и упорит - Здравей!

Анонимен каза...

Безопасността на новите детски площадки ще е съобразена ли със съвременните изисквания. Имам наблюдение от някои такива, също нови, че не са съвсем безопасни. Предлагам, и ако е възможно, проектите за тези съоръжения да бъдат изложени някъде, където ще могат да се видят, и да се даде възможност и за мнения от "простолюдието", които мнения, може и да са по-добри от предложените.
Предварително благодаря!

Анонимен каза...

Адекватно питане на номер 19,18-ти,гръмни се курво,получаваш заплата от моите данъци!

Анонимен каза...

14-ти/та, не пиши глупости. Сметище освен за твърди битови отпадъци има, но има и сметище за строителни отпадъци/бетонови насипи!!!!/. Сметище в частен имат не може да има!Това което са направили от близкостроящето се хале е недопустимо. Не ми излизай с номера че РИОСВ били уведомени. Такъв филм няма. Прочети закона за управление на отпадъците, закона за опазване на околната среда и тогава пиши глупости. Общината да се заеме незабавно, да се състави акт за административно нарушение на нарушителя/и да не ми излизат с номера че не знаят кой е!!!/, да му се даде на нарушителя предписание и контролира изпълнението на премахването на нерегламентираното сметище.Кмете/Михайлова/ на община Троян-стегни си администрацията!Благодаря ти Генадий Маринов че взе отношение по този проблем!Щом сме бездушни към свинщините които ни заобикалят значи си заслужаваме съдбата!

Анонимен каза...

21-ви, ще стане същото като със сметището /вече бившо/ на "Лисичите дупки" де го сътвори Юручков...ще има предписание и ще им пръднат на оная ти ми работа. Санкции йок...това да не би да е бяла държава че да има глоби. Тук в бантустана по важно е да крепим нашите си хора, че утре я ремонтче, я строежче нещо по така на далавера...

Анонимен каза...

Ама тези не си играят - проект след проект. Спомням си като тук се пишеше, че понеже кметицата не е от ГЕРБ Троят ще бъде отсвирен от проектите. А тя взе, че и в управителните съвети влезе. Браво на жената.

Анонимен каза...

Този луд, луд град (или 2-ма 3-ма от него). Как може и това да оплюва? Та нали е за децата ни?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |