ЧЕЗ изпрати писмо на кмета на Троян

* Петер Баран: „ЧЕЗ стриктно спазва българските нормативни уредби и предписанията на регулатора”
Гореща тема

НА 14 ФЕВРУАРИ кметът Донка Михайлова получи писмо от „ЧЕЗ България” ЕАД, подписано от Петер Баран - главен оперативен директор на дружеството, във връзка с  оплакванията на  клиентите от високите декемврийски сметки за електроенергия и протестите в страната.

В ПИСМОТО се казва, че дружествата в групата ЧЕЗ вземат всички мерки консумираната електроенергия да бъде отчитана коректно, а показанията от електромерите да бъдат отразени точно и съвестно в месечните фактури. От ЧЕЗ призовават всички свои клиенти, които имат съмнения за надписани сметки, да се обърнат към компанията като подадат жалба. А това може да стане на няколко места: в центровете за обслужване на клиенти, на електронен адрес zaklienta@cez.bg  или на тел. 070010010.  Всеки клиент, подал жалба, ще получи отговор с резултатите от проверката и при установена грешка от страна на ЧЕЗ, тя ще бъде незабавно коригирана. За периода на проверка по жалбата няма да се пристъпва към преустановяване  на електрозахранването на клиента. Друг важен момент е, че клиентите на ЧЕЗ могат да поискат разсрочване на дължимите суми.

Г-Н БАРАН припомня в писмото си, че сегашните цени на електроенергията са определени с Решение на ДКЕВР от 1 юли 2012 г. ЧЕЗ е само част от веригата на ценообразуването и на енергоразпределителното дружество се падат по-малко от 17% от крайната цена на клиентите. При сметка от 100 лв. за ЧЕЗ остават под 17 лв., а останалата сума се изплаща по веригата – за производство и пренос, включително добавки за зелена енергия, добавка за енергия от когенерация, невъзстановяемите разходи по дългосрочни договори, данъци, такси и акцизи.

„КАТО СОЦИАЛНО отговорна компания, която съзнава своята значимост за обществото и икономиката на България, ЧЕЗ стриктно спазва българските нормативни уредби и предписанията на регулатора. През последните 8 години от стъпването си в България досега компанията е вложи 640 млн. лв. в мрежи, съоръжения, софтуер и в повишаване компетентността на служителите си”,  завършва писмото на Петер Баран до кмета на община Троян.

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

Още по темата:

34 коментара:

Анонимен каза...

Този господин какво ще каже за "Вийом" външна българска фирма, натоварена да извършва отчитане на електромерите.Мошеннициии,вън.Лъжец мазен.

Анонимен каза...

Маргарита Генкова може да отговори на господина,че в Четвъртък или/и Неделя, ще има доматена революция в Троян!

М.Х.П. каза...

"Само" 17 лв. това ако не е " цинизъм " = здраве му кажи!!!!! Виж годишната основа дори, на кредитната лихва, а въпросното се взима всеки божи месец, ако това не е наглост, то не зная какво може да е!!!! Дори наркобосовете биха " завидяли "

Анонимен каза...

Наглост е и цялото упражнение,да пишеш писмо до кмет за да затапваш хорското недоволство! УТРЕПКА!

Анонимен каза...

Тоя "Баран"/Овен от рус./ да си ходи в Чехията, дорде не сме го подпалили и него и скапаното му дружество!Как се не сбъркаха един път надолу в цените, ами все завишени?! Мамка им и унтерменши, ама то оня с мустачките малко ги мачка навремето...

Анонимен каза...

Този юнак съвсем го е закъсал, след като е опрял до общините, на които да се оправдава и да върти познатите си номера. Напълно излишно е да го оборвам и да привеждам доказателства. От 8 години ПП АТАКА поне 100 пъти внасяше проекти за решения, мораториуми за замразяване цените, протести срещу безпричинното и криминално повишаване цената на тока, изявления декларации и какво ли не. Всички възможни начини използвахме като политическа партия и то по много пъти. Десетки пъти предупреждавахме и Станишев и Борисов да не си затварят очите и че ако могат да мачкат и тъпчат Атака - ще дойде време, когато хората ще им потърсят сметка и тях няма да могат да смачкат и стъпчат. Днес, оказва се, че и от ЕС били предупреждавали за тези цени на тока. Само че някой друг "PR" май си е затраялпо въпросът.
Е, това време дойде!
Колкото до "информацията" на г-жа Генкова, защо ли не информира троянци, че в петък в НС Сидеров връчи папка с огромен доклад, в който дори ДКВЕР е описал десетки нарушения на ЧЕЗ по лицензионния договор.
Защо ли си траят "PR"-овете, че Борисов не само не прогони ЧЕЗ за тези нарушения, ами ПРОДАДЕ СКРИШОМ и онези 33% които държавата държеше в ЕРП-тата.
Не само това - траеха си когато двама чехи купиха акциите и станаха собственици на Енерго про и което пък сега дои варненци, вместо държавата да си върне собствеността.
Още преди 6-7 години Атака каза на хората, че на практика българските пенсионери плащат пенсиите на чешките пенсионери чрез ЧЕЗ. Само че нещата са още по-цинични. На практика ние всички, посредством ЧЕЗ плащаме заплатите на чешкото правителство и чешкият парламент!? Запомнете го това!
Друго - държавата дотира всеки мегават от т.нар. "зелена енергия" с от 300 до 450 лева. Ерго, с вашите пари, на практика - вие вече сте платили една огромна част от тази "зелена енергия". След което в сметките ни за ток - още един път ни товарят с "такса" за зелена енергия, която обаче я прибира ЕРП-то. И това го запомнете.
ИП

Анонимен каза...

Господин Баран да го бара!!!

Анонимен каза...

17.1000000=17 000 000 средно за един месец, проста сметка,за 12 месеца 12.17000000=204 000 000
и половината сума да е каква е тази печалба от 100 милиона лева на година???Лъжат,само и само да спре народа и да се затвори отново в черупката си.

М.Х.П. каза...

Имайте прдвид, че това е " официалната " част, въпросните 17 еденици, а скритите " разходи ", " обществните " поръчки, отново им вкарват МНОГО ПАРА в холдинга, а всичко това се плаща от НАС!!!!! Цинизъм, отвсякъде!

Анонимен каза...

8-ми, печалбите на ЕРП-тата се измерват в милиарди, които се изнасят от България.
Освен тези милиарди, още няколко милиарда се изнасят от златото и ценните метали на България.
Още стотици милиони се изнася от "Софийска вода"
През януари т.г. пък платихме 2 милиарда за да покрием далаверата на Милен Велчев по външния дълг.
Търговски вериги, мобилни оператори.....и още, и още... "Клондайк" да бяхме, да е изнесено всичко. А "ТЕ" изнасят ли изнасят и се канят да изнасят, докато ни съсипят окончателно.
Но, те разчитат на продажниците и продажните правителства, а PR-овете ни обясняват или препредават как всичко било наред!
*
Злато гази, беден ходи - що то?
ИП

Анонимен каза...

Някой ще попита ли Борисов и Герб каква приватизация извършиха с Булгартабак, която приватизация е по ужасяваща и от Авиокмпания Балкан? За колко милиона я продадоха, колко милиона имаше по сметките на фимата, и колко стотин милиона имаше в суровини и готова продукция и т.н.
PR-овете не говорят за тези неща. А медиите в България са оглушели и ослепели.
*
А да сте чували например, че в договора на Мафиянски, който хариза "Софийса вода" - заплатите по 67 000 лева, издръжката на семействата на английските "специалисти" и "консултанти" и т.н. са ВЪНШНИ ИНВЕСТИЦИИ, а не печалба на фирмата. А някой да ви е информирал, че от тези английски "консултанти" НЯМА нито един с висше образовани? А някой да ви е информирал, че тази "английска фирма" всъщност е английски пенсионен фонд и на практика софиянци плащаха пенсиите на англичаните? А разбрахте ли, че наскоро Софийска вода бе ПРЕПРОДАДЕНА за ... мисля някъде около 600 000 000?
ИП

Анонимен каза...

Всички на протест в Четвъртък 16.30 пред общината!!!

Анонимен каза...

http://troyan21-statii.blogspot.com/2013/02/blog-post_18.html

Анонимен каза...

Нека който се връзва на пропагандата за зелена енергия си я поръча специално и си плати за нея. Това е много скъпа енергия затова се субсидира - т.е. субсидиите на не рентабилно предприятие като производството на зелена енергия са форма на узаконена кражба. Плащаме ужасно високи сметки тъй като енертията от вятър и слънце е много скъпа. КОйто иска да е зелен/червен - да си плати за това и останалите от нас да бъдат оставени на мира. Зелените са най-голямата прокуба на човечеството. Те не се интересуват от околната среда , а от това как да придобият пари като изнудят обществото чрез пропаганда да е в съгласие с тяхната легализирана кражба на пари- субсидиите. Вулканът , който изригна преди няколко години в Исландия отдели много повече газове в атмосферата от количеството отделено от човечеството откакто има индустриализация. Насаждат чувство на страх и вина, за да ни карат да плащаме. Всичко опира до пари. Трябва да се протестира срещу не ефективното производство на зелена енергия. Когато стане ефективно и печрелившо - да предложат услугите си. Несубсидирани. До тогава нищо и няма на околната среда.

Анонимен каза...

Проблемът е, че част от протестиращите искат национализация. Това няма да разреши проблема, а ще го влоши. Национализацията е също вид монопол. Дали монополът е частно лице или държавата - няма разлика. НАпример Топлофикация в София,(която не е частен бизнес) - същата работа като ЕРП-то. Ако се изисква национализация- все едно от трън та на глог. Трябва да има свободен пазар, конкуренция, избор на ЕРП.Протестиращите са объркани , те знаят, че е крайно време за промяна, но не са наясно какво искат и как се постига. Докато протестират и изискват национализация няма да има успех. Ще се направят козметични промени и ще е старата песен на нов глас.

Анонимен каза...

Те сега кметицата трябва да заголи комсомолска гръд и да поведе народа като в известната картина на Дьолакроа
http://www.cross.bg/photo_new_gallery/2013/02/08/a907696e3d935fc87b1cef53a5a76ba0.jpg

Анонимен каза...

До 15 - по-лошо от държавния монопол е частният монопол (това не съм го измислила аз).

Анонимен каза...

Лукът не е скъп, заплатите са ниски/ако ги има/.
За българските доходи-сламени колиби! Каква зелена енергия, каква енергия въобще? При положение, че заплатата ти не стига за хляб и мляко, каква ел.енергия. Бойлер включваш под страх, другите ел.уреди-за украса!? Не сме за никъде, ние многолюдието! Как да създадеш семейство, още по-рисковано е да се роди дете. На кой Свят се намираме, на коя Земя, докъде ще я докараме–стресирани, алкохолизирани, озлобени?
Цените не са високи, доходите са ниски. Къде се губи разликата? Бог знае!?

Анонимен каза...

http://ime.bg/bg/articles/ne-dyrjava-a-izbor-v-energetikata/#ixzz2LDdXCSnzhttp://ime.bg/bg/articles/ne-dyrjava-a-izbor-v-energetikata/#ixzz2LAjziA00

Анонимен каза...

АТАКА състави инициативен комитет, който стартира подписка за провеждане на национален референдум. Toва стана ясно на днешната пресконференция на националистите. Въпросите, които ще бъдат поставени на референдума, са:

1. Да станат ли електроразпределителните дружества държавна собственост, неподлежащa на приватизиране и концесиониране?
2. Да станат ли златото, останалите редки метали, нефтът и газът изключителна държавна собственост, неподлежаща на концесиониране?
3. Да се изравняват ли чрез ежегодна индексация българските доходи със средноевропейските?
4. Да се огласят ли договорите по всички приватизационни сделки от 1990 година насам?

„Тези въпроси изразяват идеологическата програма на партия АТАКА. Когато имаме одобрението на народа, трябва нещата незабавно да се случат законодателно“, категоричен е лидерът на АТАКА Волен Сидеров.

Анонимен каза...

Ама това джудже не спpя с неговата атака.....

Анонимен каза...

ЧЕЗ няма да си ходят. Няма кой да ги изгони. Те и ИВН са държавни предприятия, но на страни от европейския съюз. Това тези държави няма да го позволят.Албания ги изгони, но тя не е член на ЕС.Регулатора в лицето на Семерджиев им играеше по свирката. Те всеки 3 месеца искаха 10% увеличение, семерджиев викаше-ще има но -най много 3 или 5%. Корупция, милиони му даваха. Той се отчиташе пред ББ и ГЕРБ с пари. Монопола си правеше каквото си иска-калкулираше всичките си разходи/от новите коли до тоалетната хартия, разходите за външни фирми-отчитане, фактуриране и още и още/ за инвестиции и за основание за искане пред ДКЕВР за повишаване цената на тока.За ЧЕЗ нямаше сметна палата, нямаше одити по спазване на Закона за обществени поръчки. Първите трима в ЧЕЗ взимат заплати по 100 000лв. на човек на месец. Бонуси-постоянно. Така намерили/но и носят вина за предлагане на подкупи защото ДЕКВР без подкупи няма да им играе по свирката/. Затова и сега цената е над 20 ст. за киловат за гражданите при положение че от НЕК я купуват за 5,6 ст.Имали само 17 лв. на 100 печалба. Ебати нахалните хора! Къде има в РБ такава гарантирана печалба? Хората едвам свързват двата края, заради Борисов и оня преебък Дянков. Кой не преебаха-военни и полицаи, пенсионери, науката в лицето на феодалните страци, дребните вложители в банки, земеделски производители. Преебаха младите майки. Но най- много се преебаха сами. Да си ходят и ЧЕЗ да си ходят и ГЕРБ. Такава нищета и бедност в РБ не е било!

Анонимен каза...

17% гарантирана печалба. Чувате ли го тази мазен чешки наглец какво говори!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Ако съм работник и взимам 500лв.на месец, то за една година бъхтене ще взема 6 000лв.За да взема 100 000лв./като тоя на снимката само че ги взима за 1 месец/ трябва да работя 16,6/близо 17 ГОДИНИ/ години. А мазния чех от снимката взима 100 000лв. на месец и то от нашите пари. Ебах им путката майна!Вън от България крадци и мошенници такива!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Мисля, че е крайно време някой да светне крушката пред българските граждани как стой въпроса със зелената енергия. Кой инвестира в нея, колко са инвестирани и с какъв срок възвращаемост. Какви са договорите сключени с европейския съюз и какво гласи дериктивата на европейския съюз относно зелената енергия?...Това са достатъчно отправни точки за разследване от някой буден българин за да хвърли светлина върху това, как ламятат взима веднъж от европа после от изнемогващия българин нещо, което вече е платено...Капиталистическия строй се е специализирал в това да прави пари от нищо и на гърба на по-онеправданите. С дългогодишния си опит е способен не само да изцежда обикновенния човек а и да разорява и поробва цели държави.Икономическият му цикъл е на изчерпване обаче...а след това на къде? Строй построен върху егото и алчността на малцина не би следвало да има светло бъдеще сред болшенството...Иска ми се на тази светла дата да вървам, че българина е запазил поне частица родолюбие и любов към себеподобните, което го е съхранило през вековете, също така и че чудото този път няма да е за три дни...

Анонимен каза...

Г-н Баран е написал, че ЧЕЗ България е социално отговорна компания. Само дето не е посочил за кого конкретно.
Ето например като за Митьо Каратиста, който е направен ЧЛЕН НА НАДЗОРНИЯТ СЪВЕТ на същата тази ЧЕЗ. На този Митьо Каратиста социално-отговорната ЧЕЗ плаща заплатка в размер на 35 000 левчета месечно. Да свързва и той двата края, както се казва.
Разбира се, някой боклук като анонимен 21 ще изквичи, че на специалистите се плащат високи заплати и "джуджетата" да си затварят устата. Така е, този голям специалист е бившият шофьор на Румен Николов-Пашата. Голямо светило в енергетиката. Със сигурност знае и може да превключва на къси и дълги светлини всеки автомобил.
Едва ли ще се изненадате, но това светило на енергетиката влиза в надзорният съвет на ЧЕЗ през 2009-та година, когато Герб получава властта от многобройните си избиратели, голяма част от които пък днес протестират по улиците и площадите на България, а някои организаторите много държат и се опасяват да не се "политизирали" протестите.
Например миналата седмица един "организатор" се тръшкаше по едни "централни медии" - протестите във Варна да не се политизирали и да не пречели на "организаторите". В събота този "граждански" организатор беше в първите редове на конгреса на БСП. Същото се получи и в Ловеч. С подставени "организатори", протестите бяха организирани на практика от БСП. В крайна сметка нищо лошо и не е важно кой или кои са организаторите. Лошото е, че нямаше нужда БСП да се крият като мишки, а подставените организатори да пишат цяла седмица как не искали "политизиране" и пр. Е, на протеста съвсем случайно се оказаха само общинските съветници от БСП и депутата на БСП г-н Горов, за което ловешките медии обилно информираха гражданите относно НЕполитизирания протест. И това не е най-лошото. Още по-лошото е, че "организаторите" в последният момент промениха маршрута на протеста в Ловеч и забележете - исканията на протестиращите, обявени предварително от организаторите и предвидени за връчване, не бяха връчени на никого.
п.п. Постинга на Анонимен 20 не е мой, но се радвам, че някой друг го е качил.
ИП

Анонимен каза...

Защо си отиде Дянков и къде е заровено кучето? За да напълни хазната Дянков и ББ допуснаха неконтролирано повишение цената на тока и продуктите на други монополи. Така хазната се пълнеше косвено от данъци. Изключително погрешна политика и това го доказват протекстиращите хора които са докарани до просяшка тояга.На всички е ясно, че подобно свободно разиграване на коня от монополите е свързано с " дарения" в партийни и лични каси, нищо, че Закона на това му вика корупция.ГЕРБ се управлява от мутра, а те мутрите управляват само по този начин.Положението е по-вече от плачевно.

Анонимен каза...

Бате Бойко е велик
и с юмруци от чилик,
с черен пояс се сдобил
като си го присвоил.

Та затуй във тази ода
възхвалява го народа!
Просто само той е „честен“
и единствен днес е „свестен“!

Лумпените го разбраха
и задружно го избраха,
всички ни да управлява
като слънце да огрява.

Бойко туй не ще забрави
и поклони все им прави -
всеки ден щом нещо каже -
все простак ще се покаже.

И захвана се момчето
да се бори с Бе-Се-Пето.
Топлата вода откри -
даже сам се възхити.

Сграби той властта юнашки
и се перчи по апашки.
Герберите развълнува
щом започна да кадрува.

Кадри струпа цяла чета,
като Румето напета,
дето в Брюксел се представи,
всинца ни за смях направи.

Кинтите пък за капак
даде на един юнак
чак дошъл от Ю-Ес-А
с най-голямата уста.

Дянков пицата съсипа
и за всяко нещо рипа,
от финанси не разбира,
но пък знае да обира.

Със голямата тояга
назначи пък Баба Яга -
здравето ни тя ще пази
от настинки и зарази.

Този бляскав темерут
той намерил на маршрут
някъде из вилна зона,
както бранела озона.

За държавния пазач
тури Цецко-Подмазвач,
щото в него имал вяра
да ни пази с бой без мяра.

В парламента вкара Цецка -
да мърмори и да мецка,
много да не се разбира,
но закони да провира.

Боко сложи протежета
в службици и по кьошета,
та държавната софра
всички Гербери събра.

И започна се банкет
със държания бюджет.
Битката им за баланс
се превърна във миманс.

Боко мъдро пръв се метна,
милиардите пресметна,
бившите пресира яко
и разля реки от мляко.

Пенсиите „вдигна“ здраво,
та ни влезе май кораво!
„Наглите“ в затвора „вкара“,
до просия ги докара.

Бизнеса „замогна“ силно
с бреме данъчно, обилно,
с ДДС-то го изнуди,
да се свива го принуди!

Анонимен каза...

ЕРП-тата казват, че едва ли не са на загуба, така че очаквам сами да си отидат, даже ще почерпят наследника си. Горкичките.

Анонимен каза...

Колко хора ще ходят на тези протести ?

Анонимен каза...

DA SI SABIRAT KUFARITE I DIM DA GI NEMA ZA CHEXIA.A NA NA6TI XUBOSNICI DA KAJEM.NE SI IGRAITE S OGAMIA CHE PARI JESTOKO.

Анонимен каза...

ами за колко купи нашият "бизнесмен"Даниел Сираков мястото на връх"Васильов" като Обласния управител му даде 10дка за 10години а той сега притежава 277дка без фиксирани граници

Анонимен каза...

"сегашните цени на електроенергията са определени с Решение на ДКЕВР от 1 юли 2012 г."-Някои обърна ли внимание кога са подписани договорите

Анонимен каза...

32. Анонимен каза...
ами за колко купи нашият "бизнесмен"Даниел Сираков мястото на връх"Васильов" като Обласния управител му даде 10дка за 10години а той сега притежава 277дка без фиксирани граници

...????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |