С две думи (7)

Надпис върху къща на ул. "Христо Ботев" в Троян (до Дрянската чешма), 16 ноември 2012 г.
Припомняме същината и правилата на коментарната ни петъчна рубрика   
„С две думи” (и този път по изключение в събота).
ИДЕЯТА – ние ви предлагаме някоя красноречива снимка, наша или изпратена ни от читател, вие коментирате „с две думи” (в до две изречения, не повече!).
ОГРАНИЧЕНИЯТА – никакви, с изключение на трите изначални правила за коментиране в сайта на Т21 (да не се пише на български с латински букви, да не се пише само с главни букви и да няма нецензурни обиди, клетви и закани) и новото правило за двете изречения.
ЗАДАЧАТА – сложна е, да се каже много с малко думи.
ЦЕЛТА – все същата, да се търсят отговори и казват истини.
ПРЕПОРЪКАТА – повече смях и весело за сметка на сериозното и тъжното.

 С уважение: Т21
 
П.П.  Изданията на „С две думи” ще откриете в Меню”-то
етикет Читателите ни пишат .

С две думи (6)  - топ коментари

Празник на сливата и сливовата, Орешак, 22.09.2012 г.
Малко бяха коментарите към тази празнично-слънчева снимка - вероятно не пасна на преобладаващите мрачни форумски настроения, кой знае. И изборът ни бе ограничен, но все пак ето трите ни предпочитания.




Анонимен каза...
Много смет, няма сливи!

Анонимен каза...
На троянския фестивал на сливата раздадоха на няколко наши фирми 300 000 кг сливи за СМЕТ.

Анонимен каза...
Истински празник.

Още по темата:

29 коментара:

Анонимен каза...

В близкото минало хората имаха какво да ядат, но им липсваха банани...е? Народа гладува - Яжте банани!..

Анонимен каза...

Когато конфискува краденото и неправомерно придобитото от комунистите и пребоядисаните такива имущества и фирми - няма да гладува.

Анонимен каза...

Само че кого ли го интерисува?

Анонимен каза...

А ако се беше ограмотил, дали малко по-малко щеше да гладува?

Анонимен каза...

Управляващите–"Тъкмо го научихме да гладува, и взе че умря!"

Анонимен каза...

Ами да яде пасти!

Анонимен каза...

Защо да стачкува, като може да гладува?

Анонимен каза...

Петър Попов----Народа гладува,ОЛИМПИЯ-ликува

Иван Цочев, 32 г. каза...

Пунктуационна грешка в първата дума! Поне да беше грамотен малко този, който е написал тази истина! Не одобрявам, обаче, че е написано на нечия къща, понеже едва ли на някого ще му е приятно да гледа каквито и да е надписи по къщата си!

Анонимен каза...

От гладуване се допускат и правописни грешки, но това е по–малкия проблем.
Не гладува само тялото, а и душата, и мозъка. Гладният и стресиран човек не е и трудоспособен, а искаме производителност!?След години пораженията са катастрофални и непоправими!
Това управляващите не го знаят защото са неграмотни. Не знаят също, че секат клона на който стоят. Същото не могат да разберат и работодателите. Кръгът е омагьосан и трудно се излиза от него!!!
НародЪТ гладува и управляващите не ги интересува!
НародЪТ гладува и няма пари и сили да стачкува!

Анонимен каза...

Хак му е на народа! Нали той скачаше и викаше неистово по площадите:"Долу БКП!"

Анонимен каза...

Тъжно и безнадеждно е, че все още има хора като №2, които ни заблуждават, че комунизмът е виновен.Аз не познавам нито един комунист в Троян да е забогатял /с изключение на Дичевски/ Всички други - Радевски, Дочков, Топалски, Роко, "Олимпия" и пр никога не са били партийни секретари на БКП.

Анонимен каза...

Къде си Пеевски. Прегърни вуйчо си и кажи, че комунизмът е виновен.За да ти тегля един сиктир.

Анонимен каза...

Кукувица ли ви изпи акъла през 1989 година, братя българи?

Анонимен каза...

Имахме всичко - мощна индустрия, работа, образование, култура. Знаете ли, че Елпром-Троян беше най-големият електромоторен завод на Балканите? Демокрацията го затри и остави без работа 2500души.
Хвала на ТАКВЪЗИ демокрация!

Анонимен каза...

11, 12, 13, 14, 15 - забрави да напишеш "ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ".
За пари си готов да се гавриш с всичко, мама ти да еба продажна!

Анонимен каза...

Бедни ми номер 16-ти. Аз съм номер 15. За другите не знам, но мога да добавя - когато фактите говорят и парите мълчат.С други думи няма кой да плати, а и не е необходимо да се плаща за истината. Плащаше се през 1989 и 1990, за да скачаме по площадите, ама тогава не знаехме, че ще дойдем на това дередже. Наистина хак ни е!

Анонимен каза...

16-ти, тук лъсва цялото ти безсилие, което не стига за повече от една псувня.Други аргументи нямаш.

Анонимен каза...

Дори да гладува - без пиене не е останал!

Анонимен каза...

Пак съм 19 (корекцийка малко, Гена)
Дори да гладува - съвсем не ЖАДУВА!

Анонимен каза...

Народа гладува,ама все за едни и същи гласува!

Анонимен каза...

В Троян си рисувате ел.таблата, в Орешак спирките. Вървете и вижте кое е по красиво.

Анонимен каза...

18-ти дето си и 11 до 15. Ми тя комунистическата номенклатура да не се е свършила с няколко партийни секретаря?
Къде ги бившите директори, зам.директори, общинари, милиционери и военщина, кадри на ДКМС кадри на ДС? Още да изброявам ли?
Много добре се знае кои обраха хората 1944 и кои обраха скалъпеното недоносче 1989 чрез вътрешен преврат. Знае се кои се финансираха и кредитираха с държавни пари за да сложат ръка на икономиката и че между тях нямаше случайни лица, така че не се прави на ударен с мокър парцал.

Анонимен каза...

23 е много прав!!!!

Анонимен каза...

18-ти, Да не забравя и подставените лица с които работеха и работят и до днес. Та хак да ти е следващото недоносче, защото великите строители на първото, за което им трябваше ограбване на хората, експлоатация на "враговете на народа" и на самия народ + 45г.(а те бяха накацали по меките кресла), сега ти строят второто. 23г. минаха и резултатите са видни - народът гладува!!! , но окончателния ефект от съзидателният им труд ще се види след още толкова??? До тогава ще си умрял от глад тикво червена, а те всички ще са фалирали с все конструкцията, която наричат държава. Така че, чакай ги тези, дето 1944 обраха хората, захвърлиха мотиката и грабнаха лъжицата и я стискат и до днес, да те оправят!

Анонимен каза...

Които не умрат от глад, да гласуват пак за ГЕРБ.Така след изборите догодина няма да има гладуващи, щото ще са умрели или ще са на път да мрат.Жалко за магистралите, кой да мине по тях освен мъртъвци може би.

Анонимен каза...

Доста притеснително заглавие - "Народа гладува"!!!!Според мен,лърво защото просто народ няма - има население,от село,махала,паланка,поселище.И второ - защото гладуването е продължителен процес,чак след втория-третия ден може да се нарече истинско гладуване,а тук,сега той не е на лице,все пак от време на време ние хапваме нещо.....Не е истински глад,при който корема ти изтръпва,започват да ти се привиждат дълги-дълги трапези с печени агнета,баници и руйно вино,през които гази Кара Ибрахим.
Всъщност,Бойко Борисов гази,но това е по "европейска" програма,с "европейско" финансиране,а,освен това,тия еничари отстрани са "европейски" наблюдатели - само видът им е такъв....
Време разделно!!!!!
Намерил село без кучета и - медиен Караибрахим!
Но защо толкова мераклии за Севда?

бай иван каза...

Народа гладува,да яде на Бойко на мамула.

Анонимен каза...

Народът е на система. Вкарват му по 5 капки глюкоза за да е мирен, течен аналгин за да не го боли корема и оглупяващо вещество от лабораторията на БСП и ГЕРБ.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |