Общината подарява кино на троянци за празника

* В понеделник и вторник 
(8-9 октомври), в читалищния салон, 
вход – свободен

На 8 и 9 октомври, понеделник и вторник, троянци ще могат да изгледат шест актуални филма (игрални и анимация). Филмовият маратон е подарък от Община Троян и е в чест на Петковден, 14 октомври – Празника на Троян. Място на прожекциите е салонът на НЧ „Наука”, входът – свободен.

ПРОГРАМА: 

8 октомври, понеделник

16:00 ч.  „Приключенията на Сами” (анимация, приключенски, Белгия, 2010 г.)

18:00 ч.  „Непобедимите 2” (екшън, със Сталоун и компания, част от снимките бяха край Ловеч, САЩ, 2012 г.)

20:00 ч.  „Чужденецът” (романтична комедия, с френската звезда Кристоф Ламбер, България, 2012 г.)

9 октомври, вторник                              

16:00 ч.  „Гномео и Жулиета” (анимация, комична импровизация върху Шекспир, от създателя на „Шрек”, САЩ, 2011 г.)
 
18:00 ч.  „Сейф” (екшън, в главната роля  - британският боец Джейсън Стейтъм, САЩ, 2012 г.)
 
20:00 ч.  „Парад” (сръбска комедия, военен ветеран охранява гей парад, Сърбия, 2011 г.) 

Т21

46 коментара:

Помните ли киното в Троян каза...

Къде е лятното кино в моя град? Това е въпросът, който БНТ1 задава чрез своя нов проект – "Лятно кино с БНТ1". Това е най-новото предложение на Националната телевизия за лято'2012 - една мащабна кампания за възстановяване на летните кина в България.

Помните ли лятното кино във вашия град? Има ли го още или отдавна мястото му е заето от нещо съвсем друго? Иска ли ви се отново да има кино на открито, което да събира хората в града ви и всички заедно да съпреживявате филмовата магия?

БНТ1 стартира тази обществена кампания, за да предизвика емоционалната памет на хората, които помнят времето, когато летните кинотеатри ги имаше, да провокира модерните и млади хора, които биха оценили свежестта на идеята да отидат на кино под звездите или на автокино. Националната телевизия иска да постави във фокуса на внимание възможността за един атрактивен начин да се гледа кино и значението, което подобна инициатива може да има за културния живот на всяко отделно селище през лятото.

Проектът обхваща две паралелни инициативи – "Пътуващо лятно кино", което ще прожектира на открито нови български филми в различни градове в страната. Едновременно с това в ефира на БНТ1 рубриката "Лятно кино" ще представи любими детски филми и сериали, нови български заглавия и чужди хитови продукции.

Кампанията на БНТ1 е в партньорство с общините, търси широка обществена подкрепа и демонстрира желанието на БНТ да бъде медиатор в един национален разговор за културния живот в страната ни.

Медийни партньори са ни Дневник.bg, Дарик радио, БГ радио, Тангра Мега Рок, сайтът lostbulgaria.com

На mynews@bnt.bg очакваме снимки и други материали, пазещи спомена за летните кина, там, където ги е имало. Така можем да направим една кинокарта, която не само да припомня какво е било, но да ни послужи за благородната и смислена цел, която си поставяме – възстановяване на летните кина в България.

Анонимен каза...

АЗ ЗНАМ КЪДЕ Е ЛЯТНО КИНО В ТРОЯН

ДИЛЯН ЕНКИН ГО ДАДЕ ЗА СТОТИНКИ НА СНЕЖАНА МИЧЕВА.

Анонимен каза...

http://bnt.bg/bg/news/view/82958/sled_kampanijata_pytuvashtoto_ljatno_kino_s_bnt_1

Репортерът на БНТ Христина Христова - Любомирова, която направи втората част от репортажите за Пътуващото лятно кино с БНТ 1, сподели, че емоцията при пристигането на екипа в даден град е била голяма.

Тя разказа за своебразен рекорд в Горна Оряховица, където над 2 000 души са дошли на прожекцията на филма, имало е и правостоящи.

В малките градове Пътуващото лятно кино с БНТ 1 беше събитие, което отдавна не се беше случвало, каза тя.

Силата на този проект е в картината, която извади, защото емоцията е измерена с мечтата на всеки един човек, който присъстваше на прожекцията, каза програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

Неочаквано БНТ се превърна в медиатор в изследване на необходимостта от това, че хората имат нужда от своята културна инфраструктура, отбеляза Севда Шишманова. Някои от кметовете се ангажираха да възстановят летните кина. Имаше и предложения за удължаване на кампанията.

Имаме готовност от 10-ти септември отново да тръгнем на път, заяви Севда Шишманова. Чака се отговор от кметовете на общините, към които БНТ е направила предложение.

Анонимен каза...

Както подари лятното кино така подари и банята за жълти стотинки.Терен прекрасен за един огромен паркинг например за да си отдъхне централната част на Троян,сега паркинг осиран всеки четвъртък от мангалите с каруците и придружаващите ги помиари.

Анонимен каза...

Какво да очакваш от един селяндур? За него ходенето на кино е тъпа работа. Какво да очакваш от Снежана, която съсипва всичко до което се докосне. Колко хора минаха през хотел Къпина и работеха за без пари...

Анонимен каза...

Подкрепям от сърце инициативата за възстановяване на летните кина в България!

Анонимен каза...

Енкинчо го знаем всички, ама Снежанка си е много добре не я мислете нея.

Анонимен каза...

Чудесна инициатива на общината. Бяхме забравили какво е това кино. Хубаво е, че в общината има хора, които вместо чалга-певици ни подаряват кино.

Анонимен каза...

Да, ама този цървул ни управлява цееели 12 години.И сега се изживява, заедно с Акимов, като камората в Италия. Тези са за публичен линч, на площада!

Анонимен каза...

Дано идеята за киното да спечели привърженици. Всички на кино!

Анонимен каза...

А общината няма ли да подари на нас троянците някои порнофилм и без това ни чука мръсно с високи данъци , които се харчат за некачествени ремонти и глупости като така наречения фестивал на сливата .

Анонимен каза...

11-и, забравящ, че общината за първи път тази година намали данъци от доста време насам, а за фестивалът на сливата няма влагани общински средства.

Анонимен каза...

Меркел ли е работила, за да ни предостави пари? От залъка на нашите и от други европейски страни хора, обикновени работници и производители са те.
Не си мислете, че ще дават до безкрайност, и ще се заблуждават, че ги усвояваме честно и почтено! Кои сме ние, че си позволяваме да харчим без да гледаме качеството на работа и да си мислим, че усвояваме средства паднали от небето на готово!? Кои сме ние, кои?

Анонимен каза...

Във Фестивала на сливата има съфинансиране от Община Троян в размер на 17 хиляди лева

Анонимен каза...

Боже, колко злоба и провинциализам. Нека просто да отидем на кино!

Анонимен каза...

Ние отдавна сме отишли на кино няма за кога да ходим:):)

Анонимен каза...

По времето на социализма имаше и зимно, и лятно кино. Имаше заводи, имаше работа за всеки.След 1989г имаше тотална разсипия, разграбване, разпродажба да жълти стотинки.Не е важно дали Дилян или някой друг е осъществил продажбата на киното, на банята, на заводите... Важно е, че така наречената демокрация наложи грабителството като държавна политика. Така че виновна е "новата демократична" политика.Нека младите знаят - всички сфери - икономическа, културна, социална и т.н. бяха съсипани след 1989г. А имахме изградено всичко... Плачи троянецо!

Анонимен каза...

Всички комунисти ръководили изграждането на недоносчето / за сравнение развитието на некомунистическите държави по същото време /, ръководиха и осъществиха и неговото разграбване. Те и днес са на власт, и са първи богаташи, олигарси, политици, и измислени банкери и притежатели на фирми и заводи.

Анонимен каза...

Абе тоя 17 - комунист-динозавър още ли е жив? Що не стане главозавър, да си завре главата в задника и да спре да дразни хората с простотията си...

Анонимен каза...

17-ти, пий си хапчетата или се застрелвай-скоропостижно!

Анонимен каза...

18,19,20 Не мога да бъда комунист-динозавър първо защото никога не съм бил член на комунистическата партия и второ защото съм доста по-млад и не ставам за динозавър. А на вас не съм ви виновен, че комунистите национализирали курника или скапания дюкян на дядо ви и вие и до днес не можете да го прежалите. Заблуждавате се, че ако сте го имали днес ще щяли да бъдете български Рокфелер.ВЕРВАЙТЕ МИ - същите лумпени щяхте да сте

Анонимен каза...

Мили мои слепи сноби 18,19, 20.Четете историята такава каквато е. Само така ще знаете, че България и в частност Троян имаха мощна индустриална база, производство на световно равнище,уникални открития.Свалете черните очила и погледнете на години преди 1989-та с обективен и трезв поглед. Вие просто сте пияни от заблуда. Надеждата е, че оставате все по малко, заблудените все повече се осъзнават и разбират гибелта, която донесе на страната и народа ни т.н. демокрация.

Анонимен каза...

Ей тия малоумници нямат свършване.За 22 говоря.

Анонимен каза...

Всеки спор с празноглавието на хора, които не умеят или не искат да приемат истината, че комунизмът беше правилният път за народа ни, е безсмислен. Защо им предлагаш да четат историята.Тях това не ги интерисува.Те си свирят валса на омразата и са готови лайна да ядат само и само комунизъм да няма.

Анонимен каза...

23-ти, можеш ли да аргументираш кое е малоумното. Със същото основание аз казвам, че непризнаването на постиженията на страната ни по времето на комунизма е малоумност.

Анонимен каза...

Няма смисъл.Аз съм 22.Когато се налага да обясняваш очевидни неща на някого трябва да спреш.Говоря за 22,24,25 и подобните.

Анонимен каза...

За сведение на 22,26 и други подобни - в България със закон от 5 май 2000 година комунизмът е обявен за ПРЕСТЪПЕН!!!!!!!!!!!!!!!
Не проповядвайте престъпна идеология.

Анонимен каза...

21-ви, знаеш ли кой е лумпен? На майка ти синът! Нали днес търсиш инвеститори? Навремето хората работиха по САЩ, Англия, Германия, Франция за да инвестират в БГ, и такива помияри като теб им взеха всичко, изхвърлиха ги на улицата и ги обявиха за врагове на народа. Нестига това, ами репресираха и децата и близките им. Разбра ли бе помияр, че това ЕС се скапва, защото е доминирано от комунисти и консомолски секретарки и парите се крадат. Спрат ли еврофондовете след 5 минути сте фалирали! Я като толкова ревеш за национализация върви национализирай КРАДЕНОТО имущество на комунистите и екскомунистите, фабриките и фирмите им! Иначе ще си намериш средносрочно мястото между Европа и Анадола, помияр такъв!

Анонимен каза...

Това е мечтата на комуниста - да има фирма/голяма/в България,да ползва европейски заеми,фондове и помощи,да не плаща осигуровки и заплати на работниците си,децата да учат в Кембридж или Оксфорд,да има къща с басейн във Флорида,у тях всичко да е Сименс,АЕГ,ФИЛИПС или подобно,а той да хвали Москва докато пие Туборг!

Анонимен каза...

Трябва да знаете,че Иван Макариев продаде лятното, а и зимното кино на Снежана за жълти стотинки, за нещо от типа на 50000 лв. по това време той беше ликвидатор. Дадоха му доста пари,за да го направи. А днес има наглостта да се прави на спонсор на пенсионерите.

Анонимен каза...

29-ти. Ти просто си пиян от глупост.Опитай се да изтрезнееш!

Анонимен каза...

26, нещо си се объркал - хем пишеш, че ти си 22, хем реплекираш 22-ри.

Анонимен каза...

28-и, ти бълнуваш ли? Какви комсомолски секретари в Европейския съюз, какво доминиране на комунисти там?

Анонимен каза...

33-ти, Меркел каква е била в ГДР-то? А Барозу 1975 г. какъв беше, ако не марксистко-ленински лидер? Кой бълнува? Не стига че неграмотно, ами тръгнало акъл да раздава. Толкова си сляпо парче, че не можеш да се огледаш около себе си, иначе да си забелязал, че това което 29-ти го е написал, отдавна е станало реалност.

Анонимен каза...

Може би, най–голямото зло за България е, че "демокрацията" дойде под "вещото" ръководство на майката партия!

Анонимен каза...

БЪЛГАРИТЕ БЯГАТ

Да – бягат – това е точната дума. Бързат да напуснат родината си, както се напуска прокълната и чумосана територия. Съветват децата си да направят тъкмо това, когато достигнат съответната възраст. На стари години отиват да гледат болни или да берат ягоди – за да могат тези деца да се изучат някъде другаде – не в България.

Според проучване на проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) за миграционните нагласи на българите, 14% от нашите сънародници са заявили в края на септември, че искат да напуснат България завинаги. През 2009 г. са били по-малко – 11%. 28% пък искат да работят или учат в чужбина, без да напускат страната завинаги. И да – може би ще се върнат, ако не изкласят в нормалния свят. Ако успеят – ще се върнат само като едни щастливи пенсионери.

Кои искат да си тръгнат оттук? Младите и кадърните, разбира се. За свидната чужбина копнеят 63% от интервюираните на възраст до 29 години и 40% от интервюираните на възраст между 30 и 39 години. Забележете – точно тези, които са израсли в условията на родния преход към демокрация и не знаят що е комунизъм – точно те казват своето най-категорично “не” на родината. Което няма как да не бъде разчетено като знак, че в нея има нещо сбъркано.

Искат да си тръгнат, разбира се, не само те. Искат да си тръгнат и безработните. Половината от тях. Като за това жадуват в по-висока степен представителите на ромския и турския етнос. Искат да бъдат незнайни бачкатори, които работят нелегално, вършат най-черната работа и живеят наблъскани по осем души в стая. Все пак по-добре от тук – от вегитацията над биреното шише пред местния хоремаг.

Анонимен каза...

Над 70% от българите биха окуражили децата си да отидат да работят в чужбина за определен период от време. При 36% този визия е много по-радикална – те биха насърчили децата си да отидат да живеят в чужбина завинаги. Което ясно показва, че този избор не е плод само на младежко дирене на някакъв друг, изфантазиран и фаворизиран стил на живот. И че това е премислен избор – като тези, които не са го направили овреме, сега съжаляват за това – и се стараят челядта им да не допусне същата грешка.

Тъй че българите бягат. Масово и с достатъчно силни икономически, психологически и дори естетически мотивации. Да, и естетически – защото България, пряко природните и ценности, започва да се усеща като страна, в която грозното стои на пиедестал. Като страна, в която няма справедливост, няма законност, няма морална мяра. Има предимно простащина, бруталност и омраза.

Някой да иска да остане тук? Да – тези, дето са попрехвърлили шейсетте. Дето нямат вече никакви шансове за бъдещето. Дето и да искат, не могат да отидат никъде, защото никой не ги ще. Тези, дето животът им е минал предимно при комунизма, поради което и до днес гласуват за неговата сполука – и го правят най-вече защото противното би означавало да признаят, че са живели идиотско битие – битие на овце – в рамките на една сатрапска кошара. Та те не искат децата им да ходят никъде. Искат си ги тук, за да ги гледат на старини.

Колко са те? Наскоро един министър го каза – “когато говорим за хората над 65 години, говорим за милион и осемстотин хиляди българи”. Брой, достатъчен за една нация. Проблемът обаче е, че горе-долу толкова са и хората, които работят. И че те – тези работещи, издържат въпросните милион и осемстотин хиляди пенсионери. Това също – редом с икономическото малоумие, корупцията и прочее, е един от факторите, поради които заплатите на тези работещи са малки, а качеството им на живот – нетърпимо ниско. И е трудно да ги виним за това, че бягат. И че изоставят родината си в тази неспасяема примка.

Анонимен каза...

Ало, комунягите, тези, дето преди крадяхте, а сега не можете,скоро и най-крадливите комуняги няма да имат от кого да крадат.

Анонимен каза...

34-ти, ако Меркел и Барозу са такива маркс-ленинци то през своите мандати трябваше вече да са национализирали евроикономиката, да са експоприирали богатите, да са постигнали макар и някакво относително социално равенство и други белези на социализма.Да виждаш нещо подобно? Политическите анализи и оценки не са за всеки, брато.Не се захващай с несвойствени работи.

Анонимен каза...

39-ти, твоето невежество идва от непознаване на историята и съответно от неправилно интерпретиране на факти и процеси. Не е необходима национализация на "евроикономиката", достатъчно са високите данъци и регулация и ефекта е пагубно същия. Големите концерни остават подпомагани с държавни средства, малките предприятия изчезват. Средната класа изчезва. Отдавна намирисва на планово стопанство без конкуренция. Взетите пари се наливат в каци без дъно като Гърция,БГ,Испания,Италия и други от солидарност, а всеки знае, че там се крадат от управляващите и почти не достигат до хората.
Комисарите /каква дума само/ заобикалят всякакви демократични норми и правила.
Ефектът се вижда отдавна - следващото недоносче.

Анонимен каза...

http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/10/06/na-kogo-da-blagodarim-za-45-te-godini-komunizym-ami-eto-na-k.1006794

Анонимен каза...

Вместо да напишете едно БРАВО и да отидете на кино, вие си седите вкъщи и се самосъжалявате. Е, няма кой да ви оправи! Или приемете, че станалото е станало и се радвайте на това което се случва в Троян или си гнийте в злобата.

Анонимен каза...

Които не са с нас са злобни, другите са на кино. БРАВО!

Анонимен каза...

40-ти. Всичко е точно както пишеш, но това няма нищо общо със социализма. Обратното - ако днес съществуваше социалистическата система, западните правителства щяха да "пипат" много по-внимателно при отнемане на каквото и да било от социалната сфера на своите народи.С премахването на соцсистемата фактически беше премахната световната опозиция, беше ликвидирана алтернативата, беше отстранена конкуренцията.Ликвидирането на източноевропейската икономика даде възможност да се избегне жестоката криза на свръхпроизводство, надвиснала над Запада през 80-те години. Падането на социализма обаче не реши, а само отсрочи процеса. Затова днес е този икономически гърч.

Анонимен каза...

44-ти. Ако днес съществуваше социалистическата система, западните правителства НЯМА за КАКВО да "пипат" и отнемат каквото и да било от социалната сфера и спестяванията на своите народи. Именно соц.партийте и банкерите са солидарните с голямото преразпределение на средствата /не на техните /, за да се спасяват банките си и мърляви държави, крадящи евросредства. Виж и днес /след толкова години/ разликата между бившото ГДР и другата част на Германия. Държава-затвор никога не може да е алтернатива или конкуренция. Свръхпроизводството е мит и тогава и сега, падащи цени никога не е имало. Комунистите и екскомунистите са обществени паразити, седнали на креслото като директори, управници и политици и със собствени фирми придобити чрез привилегий /на гърба на други/ и чрез кражби.

Анонимен каза...

Толкова ли е трудно да кажем, че това е една добра и интелигентна идея. Дано да се превърне в традиция!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |