Започва спешен ремонт на въжения мост при Енергото

* Съоръжението ще е затворено за две седмици, техническият оглед констатирал – не е безопасно * Работата ще струва 11 500 лв.,
изпълнител е „БКС” ЕООД


ОТ 18 СЕПТЕМВРИ, вторник, започва ремонт и ще бъде затворен за преминаване най-известният и най-натоварен въжен мост в Троян – при Енергото, съобщиха от общинската администрация. Ремонтът се налага по спешност, тъй като при скорошния технически оглед се констатирало, че съоръжението не гарантира безопасност и може да се стигне до инциденти (технически огледи са разпоредени за всички въжени мостове на територията на община Троян, съобщи преди време кметът Донка Михайлова – бел. Т21).

СЪГЛАСНО ориентировъчната количествено-стойностна сметка за ремонта и обезопасяването на моста ще са необходими 11 500 лв., които бяха осигурени с направената актуализация на общинския бюджет на 12 септември. Средствата ще се набавят от туристическия данък, икономии в дейностите „Други дейности по икономиката” и „Резерв за непредвидени и неотложни разходи”.

ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛ чрез директно възлагане е избрано общинското строително дружество „БКС” ЕООД (Троян), което има опит в ремонта на подобни съоръжения. Работата трябва да приключи за 14 дни, а от Общината се извиняват на гражданите за причинените неудобства.

Т21

11 коментара:

Анонимен каза...

Да се проверят и другите въжени мостове в града - при банка Славяни и между комплекса и Попешка най-вече.

Анонимен каза...

...(технически огледи са разпоредени за всички въжени мостове на територията на община Троян, съобщи преди време кметът Донка Михайлова – бел. Т21).
Чети преди да пишеш бе пумпал.

Анонимен каза...

Някой тук написа, че моста бил здрав.
Само дето през стъпалата се виждат речните камъни.
Дано го направят както трябва.

Анонимен каза...

Дано да се провери състоянието и на моста при спирка Мондешко, които основно се използва от гражданите ,които ползват услугите на градския транспорт и работят във фирмите "Рико стил" , "Винпром" , Бетонов възел.

Анонимен каза...

И моста в началото на Терзииско е за СПЕШЕН РЕМОНТ,виси почти до реката.

г-н Стоянов каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
г-н Стоянов каза...

и моста на поделението е за ремонт ама какво от това? като никой не предприема нищо.!!!

Анонимен каза...

Като падне някой общински чиновник, може да направят ремонтите по-бързо. Но те не бързат много.....

Анонимен каза...

А такааа виж ти,виж ти,ти да видиш...!!! Сега разбирам от къде любимите ни ' софийски гости' пристигащи за уикенда с най нови модели джипове съпътстващи ги семеиство, любовница... ,и пръскащи врапанти за нас суми за удоволствия по нашите курорти.Ще кажете че съм поредният исфирясал и психясал от кризата завистник...не драги мой!!! Ето за какво става въпрос,имам аз един далечен роднина на жената от София,цялата рода помагахме сиромаха на младини да се дипломира..хидро инжинер!!!Завърши криво ляво че после и началник го направиха..с години не се виждахме и един ден пред нашата скромна къща спря огромен черен джип,и от него слиза нашия роднина,наедрял,поостарял...тръгвай вика да ме водиш на най скъпия ви спа център,много съм изморен искам да си почина.Заведох го брате,и каква ти почивка,ядене пиене щракане с пръсти и никаква умора,парите извираха от неговите пръсти за чревугодства , чак ми стана неудобно от сервитиорите, просто ме познаваха,и си правеха изводи .Семеиството ми се прибрахме защтото имахме полска работа!Когато се отби у нас отивайки си за София,го попитах..абе ти кво работиш бе брадчет.А той ми прошепна на ухото..РЕМОНТИРАМ ВЪЖЕНИ МОСТОВЕ...мноого вика ги има и всичките са за ремонт..мене вика ме чакат,пишем 11000хилки, 5 за ремонт и другите...сещай се баджо,ама не съм само аз така всички го правят..ако искаш мога да те уредя,аме !!! Тааа ти да видиш,виж ти,виж ти!!!



1

Анонимен каза...

Добре, че един кмет най-после се сети за тези мостове.

Анонимен каза...

Добре е,че г-жа Михайлова се е сетила,но още по-добре ще е ,пиян Илийчо да работи на трезво.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |