2 „б” клас и Световното предизвикателство за деца

* Инициативата стартира в цяла Европа
на 19 септември

ПЪРВИ В ТРОЯН учениците от 2 „б” клас на НУ „Христо Ботев” с класен ръководител Диляна Вачкова ще вземат участие в Световното предизвикателство за деца – Global Children`s Challenge. Програмата е насочена срещу обездвижването и наднорменото тегло сред подрастващите и привикването им към по-интензивен двигателен режим. Инициативата стартира в цяла Европа на 19 септември 2012 г.

В ПРОДЪЛЖЕНИЕ на 50 дни децата участници носят педометър (крачкомер) и всеки ден ще се отчита колко крачки са направили. Детето вписва броя на направените крачки през деня в книжка, а учителят сумира за целия клас, състезаващ като един екип (отбор), вписва ги в сайта, като всичко се калкулира в километри и така класът се придвижва напред в околосветско виртуално пътешествие. И всеки ден, според навъртения километраж, се достига до различни географски забележителности

КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ на детското Световно предизвикателство? По този начин подрастващите се мотивират да се движат повече, за да стигнат по-далече и да видят повече места по света. В рамките на предизвикателството те пътешестват онлайн, обогатяват знанията си и научават много нови географски и исторически факти.

Диляна Вачкова,
НУ „Христо Ботев”, Троян

11 коментара:

Анонимен каза...

Всичко трябва да е под контрол - крачки,вдишвания,издишвания/броят на вдишванията и издишвания е желателно да е равен/,прикляквания,подскоци,навеждания....
простотии!

Анонимен каза...

Tърни!!!!1

Анонимен каза...

Браво на госпожа Вачкова! Дано да има и други последователи! Хубаво е, че освен за образование и възпитание тя се е ангажирала и с нещо доста по-сериозно - със здравословния начин на живот на децата!

Анонимен каза...

Втори,къде си бил,когато другите са имали час по бълг. език? Пише се тръни, а не търни!!!

Анонимен каза...

Здравословен начин на живот за децата се подсигурява с качествена храна, спокойни родители, подходящи играчки и занимания, здрава среда в семейството и извън него, подходяща телевизионна програма/ограничено/, подходяща литература, достатъчно отделено време от родителите и мн.др, които при нас липсват по икономически, или други причини.
ПЪЛНА ЛУДНИЦА!ГОРКИТЕ ДЕЦА!

Анонимен каза...

Точно така,№5,наистина - горките деца,сега и крачкомер!И защо трябва Световно Предизвикателство,когато това е НЕОБХОДИМОСТ?Въпросът не е в гръмките думи,а в движението,спорта,природата,игрите,във възпитанието това да стане необходимост и ежедневие,като храната и съня,да е естествено.Тогава ще е трайно,ще е завинаги,тогава ще имаме здрава нация!

Анонимен каза...

По–добре в България да се направи проучване с каква сума на месец се отглежда едно дете! Не средно–статистическа, а поотделно–работници, служители, ново и бързо забогатели! Децата така или иначе не се задържат много време на едно място. С гимнастика или не, 8 или 9 годишното дете е повече в движение.Може би при по–големите обездвижването е по–често срещано. Причината за наднорменото тегло е повече в некачествената храна и добавката на животински мазнини. При нас яденето на много хляб е лош навик, но като няма достатъчно от другата, как да се засити човека? Студеното време предразполага и яденето на повече животинска мазнина, но при проблеми със сърцето е самоубийство, а и без такива, също.
Плодовете са скъпи, качествено прясно мляко с малка трайност, и известен производител липсва в Троян, преяждането вечер е често явление.
Друго нещо, което чувам, че децата в детските градини и ясли се хранят с кайма, в която има голямо количество и сланина, плодовете не са включени в менюто, от къщи не се позволява да се внася храна, тестените изделия са в закуската.
Правилният начин на хранене се залагат още от зачеването, от начина на хранене на майката, продължават и след това в семейството, детската ясла и градина, училище, и за цял живот. Ние нямаме право на избор, защото с ниски доходи избора е некачествена храна, неправилно хранене и последиците, които са пагубни в по–голяма възраст.
Преди измерванията попитайте децата, едно по–едно, колко от тях пият една чаша мляко сутрин?

Анонимен каза...

Храненето е важно,движението,спорта - също.Но какво можем да очакваме от родители-телевизионни зрители или Фейсбук-маниаци,които всяка свободна минута прекарват пред екрана?Какъв пример дават те на децата си?
Личният пример е незаменим,каквото и да си говорим.От кратуна - кратунчета!

Анонимен каза...

Четвърти,исках да напиша"ТЪПНИ"",но се получи техническа грешка!!!!

Анонимен каза...

Хейтъри - това е точната дума!

Анонимен каза...

Госпожо Вачкова, поздравление за идеята и дано имате последователи сред учителите!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |