В Ловешко – без последици от земетресението

* Областният управител свика заседание на кризисния щаб за защита при бедствия и аварии

НИКАКВИ ПОРАЖЕНИЯ (материални щети и пострадали) не са установени в Ловешка област след земетресението около 3:00 ч. тази нощ (22 май), не са получавани и сигнали на спешните тел. 112 и в пожарната и полицията. Състоянието на язовирните стени в областта е нормално, като последици от земетресението не са установени. Най-силно трусовете са усетени в община Ябланица.

ТОВА СТАНА ЯСНО на провелото се в 14:00 ч. днес (22 май) заседание на областния Кризисен щаб, свикано от губернатора Ваня Събчева. В заседанието участвали областният зам.-управител Сашо Данков, комисар Владимир Кацарски – шеф на Областното управление „Пожарна безопасност и спасяване”, и зам.-директорът на Областната дирекция на МВР комисар Данаил Колев.

6 коментара:

И. Ц. каза...

Tука сме минали метър като гледам какви са щетите из Пернишко!

бай Иван каза...

А представяте ли си тука ако стане така с нашата "бедна" общиница, която няма пари за нищо да направи като хората. Че ще затънем още повече и няма да може да се оправим и след 50г.

Анонимен каза...

Какво според теб би трябвало да направи общината,ако пък имаше пари,при едно земетресение?

Анонимен каза...

Да плати щетите на сараите на няколко човека.

Анонимен каза...

http://www.cross.bg/1303548

Анонимен каза...

М/SI:Необходимо е държавата да създаде гаранционен фонд за покриване на щети от бедствия-наводнения, земетресения, пожари и др.Сумата от 10лв./2 кутии цигари/ годишно на жилище е поносима за българина. Днес се говори, че трябва да има задължителна застраховка на жилища. Против съм частни застрахователни компании да събират средствата и да ги управляват. Когато настъпи застрахователно събитие и застрахователната компания трябва да плаща нещата се променят. Стига се до отказ и гражданина трябва да съди застрахователя. Затова считам, че това е работа на държавата.Така държавата с нейните структори може да прави адекватна и обезпечена финансова намеса.Това го е имало и преди години-при плащането на данъците по места са се събирали задължителни такси които са влизали в бюджета на РБ. Нищо ново под небето дет се вика, новото е наличието на застахователни компании/пазарна икономика/които пълнят гуши и не плащат щети. Като всяка година се дига и стойността на задължителната гражданска отговорност/вижте какво става през декември по медиите/ при автомобилите с 10% и постоянно застрахователите ревът, че са малки вноските/искат да са по 500 евро като на запад/и едва/горките/ отцеляват, то питам-що досега няма фалирала застахователна компания, а се множат като бълхи? Та затова този гаранционен фонд трябва да е на държавата.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |