„МКБ Юнионбанк” откри новия си финансов център в Троян

* Мария Илиева: „За нас Троян е важен град на картата
на „МКБ Юнионбанк”

„МКБ ЮНИОНБАНК” откри официално новия си финансов център в Троян (16 май). Лентата прерязаха съвместно изпълнителният директор на банката Мария Илиева, пристигнала специално за събитието, и троянският градоначалник Донка Михайлова. Центърът е разположен на площ от 150 кв. м в центъра на града и ще предлага всички продукти и услуги на финансовата институция, а негов ръководител е Поля Цочева.

„ЗА НАС ТРОЯН е важен град на картата на „МКБ Юнионбанк”. Още преди пет години, когато открихме първия си клон тук, видяхме, че хората в Троян са трудолюбиви, вярващи, че успехът се постига с много труд, горди със своята история българи и с жив предприемачески дух”, заяви в словото си на церемонията г-жа Илиева. Г-жа Михайлова пък сподели, че когато в един град отварят врати банки, това е добра атестация за него, и пожела кредитите да са само добри.

В ИСТОРИЯТА на „Юнионбанк” има и сериозно троянско участие – финансовата институция е основана в началото на 90-те години от братята Иван и Светослав Радеви, наши земляци, родени и израснали в Троян (Иван е първенец на Випуск 1978 на Троянската гимназия). През 2006 г. братя Радеви продават контролния пакет акции на унгарската финансова група МКБ, която пък е подразделение на „Байрише Ландсбанк” (Bayern LB) – банка №1 в германската провинция Бавария; до 2009 г. „Юнион груп”, съсобственост на братя Радеви и двама техни партньори (Иван Радев е и председател на Съвета на директорите), притежава 34 % от акциите на „МКБ Юнионбанк” и участва в управлението на банката, след което продава и този си дял на основния акционер МКБ.

Т21

20 коментара:

Анонимен каза...

Явно силно комунистическа банка.Внимавай народе.

Анонимен каза...

В Троян има като бройка повече банки отколкото като бройка работещи предприятия.Голям майтап, а?Другото при банките е, че наличието на повече не води до конкуренция при лихви по депозити, по-ниски лихви на кредити, по-ниски такси за обслужване. Плюли са си в устата и КЗП не си и помисля да ги обвини в картел, защото са достатъчно влиятелни и имат наети способни юристи с тлъсти заплати.Банда кожодери са те. Така, че Троян може да се похвали с наличието на още един кожодер на фона на безработицата си и едва кретащите си предприятия и икономическата си стагнация.Нищо лично господа от МКБ Юнионбанк-много вожд, малко индианец.Икономиката не работи, другите банки отчитат ръст на лошите кредити-как работник да плаща кредит когато няма доходи.Най- желаещите за кредит са мангалите, но никой ни им дава защото те нямат никакво намерение да го връщат.

Анонимен каза...

градоначалникът е полицай, а не – кмет!
Има и думи и фрази, по-дотегливи и от най-отблъскващия натрапник. “Градоначалник” е от тях
Вината за това обаче ни най-малко не е в самото слово. А у тези, които го използват не там, където му е мястото. Не с истинското му значение.
И челници сред тях са стотици журналисти – репортери, водещи, кореспонденти. От всички медии. Години наред те заменят кмет/кметица с градоначалник. Самовнушавайки си, че присъствието на съставката „началник” придава върховенство над нещо. А вярното е, че
градоначалникът е началникът на полицията
в един град – многомилионен или с няколкостотин жители.

Анонимен каза...

Тая дума, може би, ни е езиково наследство от Русия, от дворянските й времена. В София, например, през май 1887-а градоначалник е Христо Басмаджиев, а кмет – от 20 октомври 1886 до 1 ноември (по същото време): Йосиф Ковачев. И никому не идвало през ума да нарече Ковачев градоначалник.
Кметът винаги оглавява общинска управа. Градоначалниците – участъци. Кметът бива избиран от съгражданите или от съселяните си, а градоначалника го назначават от по-висшите полицейски служби.
Някои тълковни речници плахо допускат равнопоставеност. Но началници, командири има в армията, при другите военни, в светския живот има водачи, има много по-голяма волност.
А дори на територията на речниците има подкрепа на заглавието на тая бележка -- в „Българо-английски речник”, отпечатан под редакцията на ненадминатия у нас англицист, а и виртуозен познавач на българския език професор Марко Марков, пише: градоначалник – chief of police (началник, шеф на полицията).

Анонимен каза...

Кой е градоначалникът?
Във всички случаи обаче това не е кметът
Йордан Съев
1. Юни 2011, брой 122 В голямо недоумение изпадам всеки път, когато прочета във вестниците или чуя по електронните медии, че градоначалникът на София или на друг град е открил детска градина или друг обект. Това е така, защото се има предвид кметът, а всъщност това не е той. Заблуждението идва от факта, че колегите приемат буквалния смисъл - началник на града. Всъщност тази длъжност е въведена в Русия в началото на ХIХ в., когато се прави реформа за заменянето на въведените от Петър I западноевропейски с руски наименования.
След Освободителната война в княжество България се установява временно руско управление (за 2 г.), през което трябва да се организира функционирането на новосъздената държава. В този период всички длъжности се изпълняват от руски офицери. Условен генерал-губертнатор е княз Дондуков-Корсаков. Пръв граждански губернатор е П. Алабин, а пръв градоначалник - майор Голицин. Той обаче не е кмет, а главен началник на полицията. През 1880 г. той е сменен от поручик Вълко Стоянов. Тогава е избран и първият кмет на София - Манолаки Тошев. Той си променя името на Манол и сега на него е кръстена една от най-малките улички в София (пресечка на бул. "Хр. Ботев" между бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Позитано"). Длъжността градоначалик се запазва до 1920 г., когато правителството на Стамболийски я заменя с полицейски началник (началник на полицията).

Анонимен каза...

В никакъв случай обаче това не означава, че длъжността градоначлник се прехвърля върху кмета на града. Той е с изборен мандат и не е началник в буквалния смисъл на думата, защото не може да взима самоволни решения без одобрението на общинските съветници. Въпреки това има много примери за изключение от правилото.
Отношенията между кметове и градоначалници (полицейски управители) са преминали през различни перипетии. По време на земеделското правителство (1919-1923 г.) началниците на градската полиция са се назначавали от кметовете. В селата те са се наричали пристави и също са се назначавали от кметовете. Поради това те са били пряко подчинени на тях. След преврата на 9 юни 1923 г. прерогативите се поемат от областните управители, а всъщност от правителството, което ги назначава и следователно са подчинени на него. На 19 май 1934 г. се извършва нов преврат. Правителството на звенарите забранява дейността на политическите партии. Но тъй като повечето от кметовете са избрани като представители на някоя партия, на тях им се отнема правото да бъдат преки началници на началниците на полицията и приставите, както и на областните управители да ги назначават.
Тази функция се придава на Министерството на вътрешните работи
И след падането на правителството на Кимон Георгиев това положение се запазва. Издръжката на полицията изцяло се поема от държавния бюджет, като отпуснатите средства за тази цел непрекъснато нарастват. Това дава възможност да се създаде и жандармерия, която има за задача да се бори с граждански размирици. Когато през 1941 г. се появява партизанското движение, управляващите създават "Обществена сила". В нея се включват доказали предаността си към властта граждани и селяни, на които се раздава оръжие, а за участие в акции им се заплаща с пари и в натура (с хранителни продукти, дрехи и обувки).

Генадий Маринов каза...

№№3, 4, 5, 6 - възможно е да сте прав, но когато цитирате чуждо мнение, моля ви съобщавайте името на автора. Така се прави - и не само от коректност към чуждото авторство, а и да е ясно на кого се възхищаваш или гневиш. Въпросното мнение по темата "що е то градоначалник" е на Иван Тодоров и е публикувано в патриотичния сайт www.bolgari.net Не споря, казвам го за яснота.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

И какво е като е отворила врати още едни обирджий на народа ,в градА ИМА доста банки знайни и нейзвестни и какво :
лихвите не падат -вдигат се .....обират народа
,фирмите работят за банката .
Не съм чувал досега кмет да реже лентата на някаква си банка или е случайно или няма на какво да се реже и затова .
На вниманието на оПщината в Терзийското ще отварят магазин ВСИЧКО ПО ЛЕВ та може и там да се прави откриване.

Ol` dirty bastard каза...

Дано не случат с някой виден троянец като Алфабанк,да им изцуца трезорчето,ей тъй - харабийската ;-)

Анонимен каза...

И в крайна сметка какво стана с обирджията на Алфа банк?

Анонимен каза...

Днес стигнах до един извод:
Кумунистите имат богат речник,имат хора за всички длъжности в общината респективно държавата,хубава и лъскава визия,обещават смело всичко на всеки само за помощ на изборите,НО само това !!!Дойде ли реалния живот едно голямо нищо,да можеше с обещания да става щяхме да сме по-добре и от Албания..
Днес по радиото в колата чух една жена да казва ,че една кола като излезне от завода ЧЕРВЕНА ,после и да се боядисва то все някаде си остава цвета ,оставам вие да мислите за кого говори..........жокер:
бкп= бсп+герб+дпс+синя коалиция(бивш)

Анонимен каза...

ГЕРБ Троян не са комунисти,трябва да се знае!

Анонимен каза...

Да бе не са ,а кви са-бай Ганчо Борисов и компания .........утре ще има манифистаций като преди 25годинки,като го чух и скъсах партийната книжка на ДСБ

Анонимен каза...

ГЕРБ Троян не са комунисти, колкото и Акимов не е комунист.

Анонимен каза...

БКП БКП БКП това е партията от 67годишно управление като само сменя свойте фракций за разнообразие,а и експериментална цел,колко може да издържи тооо прост народ

Анонимен каза...

http://www.segabg.com/article.php?id=00005&issueid=1287&sectionid=5

:):)

Анонимен каза...

септември 2004
Троян - градът на банките

14 банки се падат на 27 000 души. Две финансови институции пък не могат да си намерят офиси. Официалната безработицата в града е около 7%, но кметът не вярва в нея. Всичко живо в Троян работи по дърводелските цехове или в няколкото големи завода. Почти цялата продукция се изнася в Европа, хвалят се местните.

САМО 8 ГОДИНИ ПО КЪСНО ,НИЩО ОБЩО И ПЪЛНА РАЗРУХА:(:(:(

Анонимен каза...

и така продължава 17ти,след още 8години 4 банки на 7000души,безработица пак7%.........защото работоспособното население се е отървало от Троянът

Анонимен каза...

17–ти, не се декларират приходи, и не се плащат данъци! Липсва данъчна дисциплина! Одрязахме клона на, който стояхме. Като прибавим и мафията в правителствата, и управленския апарат в градовете,
какъв да е резултата?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |