Кмет и премиер ни зарадваха с добри новини

* Донка Михайлова: Възможно партньорство с Китай, човек на бизнеса в общинската администрация, добра събираемост на местните данъци и такси * Бойко Борисов: ИПЖЗ - Троян ще управлява част
от катарския депозит


НЯКОЛКО ОПТИМИСТИЧНИ новини, свързани с бизнеса и икономиката на Троян, научихме на пресконференция на кмета Донка Михайлова днес (21 май, понеделник). Едната е, че през м. юни в Троян ще пристигне делегация от Китай, проучваща възможностите за партньорство. В момента в общинската администрация подготвят презентация за Троян и района и през следващата седмица тя ще бъде изпратена на китайците. По предварителна информация гостите от Далечния изток имат специален интерес към продукцията и възможностите на Института по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ). От тази трънка би могъл да изскочи голям заек, тъй като контактите са инициирани от китайска страна и става дума за провинция с 21-милионно население. Да не забравяме, че мощният Китай вече има една сериозна инвестиция в нашата област – съвместния автомобилен завод край ловешкото с. Баховица на китайската компания „Great Wall” и „Литекс моторс” на Гриша Ганчев.

ДРУГА НОВИНА – според предложената от кмета, приета на априлската сесия на Общинския съвет и влязла в сила от 21 май нова структура на общинската администрация, ще бъде назначен експерт „Икономически дейности”, чиято основна задача ще е да работи с бизнеса. Това ще е човекът на бизнеса в администрацията, който ще се запознае с всички фирми в района и предприемачите ще могат да се обръщат към него за съдействие, коментира г-жа Михайлова, допълвайки, че „битката за всяко работно място трябва да се води от всички – всеки с ресурсите, с които разполага”. В посока на пълно съдействие и улесняване на административното обслужване на бизнеса и фирмите е и предстоящото разкриване за тях на специално гише в общинския Информационен център.

СЛЕДВАЩАТА добра новина – до този момент събираемостта на местните данъци и такси върви успешно и са събрани 71 хил. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година. „Надявам се това темпо да се запази, въпреки опасенията, че кризата ще повлияе негативно”, коментира градоначалникът. За по-ефикасен контрол и по-добра събираемост на местните данъци и такси се очаква да помогне и закупеният от Общината нов софтуерен продукт, чието внедряване предстои. Това нововъведение ще даде възможност на хората от селата да не бият път до града, за да си плащат местните данъци и такси, а да го правят по интернет (в 19 от общо 21 троянски села вече има достъп до интернет).

ЕДНА ХУБАВА икономическа новина за Троян дойде в понеделник и от министър-председателя Бойко Борисов. Според изявление на г-н Борисов част от депозита от 200 млн. долара, който Катар смята да внесе в БНБ като гаранция за инвестиционните си намерения към страната ни, ще бъде прехвърлена в Българската банка за развитие. С тези средства ще оперира ИПЖЗ – Троян, а те са за подпомагане на българските животновъди - на тях ще бъдат предоставяни възможности да получават фуражи и млади животни, които да връщат през следващата година във вид на продукция за износ. Премиерът изрази надежда, че ще бъде договорено с катарската страна този вид кредити да са с нисък лихвен процент или в най-добрия случай безлихвени. На същия принцип ще бъде дадена възможност и на пчеларите да изнасят своя продукция за Катар.

Т21

15 коментара:

Анонимен каза...

Къде се изгуби тоя дето все плюеше по "Барабойко", така наречения Ай-сссс? Извинявам се ако не съм изписал правилно прякорът му.

Анонимен каза...

http://www.bivol.bg/mafia-states.html

Анонимен каза...

На прехвалено лозе не ходете с голяма кошница! Дано всичко тръгне на добре! Ще работим като китайци, да храним катарци, дано остане и за нас!

Анонимен каза...

http://www.bivol.bg/do-chicago-i-samo-nazad.html

Анонимен каза...

Е, важното е, че се работи. Все ще излезе нещо.

Анонимен каза...

Приятелю 2,3,5-ти,благодаря за обстойният преглед на "Биволъ",но 1-и няма да ги прочете!Нито пък Барабойко!Но другите - призовавам ви,прочетете ги!Може би истината е някъде там....
АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Към № 4. Все пак е важно да се работи, а това вече си личи. Какво ще излезе ще видим.

Анонимен каза...

Thank you Lord, it's a miracle! Като пародията в Ловеч или някъде наоколо и как за същите пари може да се купи истинска кола, произведена на автоматизирана поточна линия, а не чук, длето и манго - БГ Канго.

Анонимен каза...

Това трябва да се види:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I8-dxFlDqc8

Анонимен каза...

До 4, На теб и шестица от тотото да ти се падне пак ще си недоволен !

Анонимен каза...

На тебе пък 11–ти, 100 години да ти се говорят хубави неща, все ще вярваш, и ще си доволен, а резултата ще е 200 лева заплата. Блаженни са вярващите! Живота ми мина да вярвам, и все аз бях излъгания. Хубавото ще е за друг, друг ще се "облажи" отново, а вие ще им ръкопляскате!
Вярвайте, и дерзайте! Ще ви минат годините, ще ви напуснат силите, и в един момент ще разберете, че живота ви е минал в "блъскане" за оцеляване, а нормалния живот е бил за другите, тези които могат и грабят, а за вас каквото е останало.
Пожелавам ви най–доброто–да ви дадат най–големия заем, да придобиете най–голямото стадо овце, да работите денем и нощем, 365 дни в годината, над главата ви да висят дадените пари,като заем, и един катарец. Като резултат ще дойдат накрая, ще натоварят малките агнета, ще ви ги платят евтино/защото те за това са дошли/, и ще видим как ще се чувствате. Работата е страшно много, страшно трудна, приятна, защото контактуваш с животни, а не с хора, и дано останете доволен, толкова, колкото на 6–цата от тотото.
Желая успех на нашите ръководители, и на всички оптимисти като вас, но изминалите години ме направиха песимист, фактите говорят. Обещанието на ръководителите, и вярата на народа са най–лесните неща, както беше писал някой "Народ лесно се лъже, но трудно се храни!"
Отново пожелавам много успехи, и сбъднати мечти!!!

Анонимен каза...

Нищо интересно в статията,освен може би успешното събиране на данъците.

IgMg каза...

Има нещо сбъркано, както в управата на общината така и в нас данъкоплатците. Вижте за какво се говори! "За успешно събиране на данъците". Това е пълна глупост, защото така се поставят в родината ни нещата, че нито тези които плащат данъците го правят с охота, нито общините и държавата вършат с тези средства най - доброто и най - необходимото. Лъжем се взаимно, привидно си вярваме, но дълбоко в себе си идвете страни правят точно обратното на това което практикуват в "белите" държави. Този цирк докато продължава, докато не застанат една срещу друга открито и двете страни, тежко ни. Само ще се лъжем, ние ще пишем негативни коментари, а властта сконфузено ще се оправдава и в крайна сметка - НИЩО. Вегитация, оцеляване, първични инстинкти, злоба, лъжи и популизъм! Е това ни е демокрацията! Но лошото е, че започнахме да свикваме бавно и полека.

Анонимен каза...

"Но, лошото е, че започнахме да свикваме бавно, и полека", в това се крие силата на правителство и управленски апарат, знаят, че ще повикаме в къщи, ще понедоволстваме в сайта, и всичко ще е както обикновено!!!

Анонимен каза...

Много сме силни на обещанията когато идват избори

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |