Проблемите на Троян не са малко

* „Затова ви каня на среща, още тази седмица, на която да обсъдим вашите виждания и възможностите за реализацията им”

Кметът на община Троян Донка Михайлова за пореден път доказа, че вярва в гражданския дебат и не бяга от отговори и на най-неудобните и провокативни въпроси. Което, според нас, е белег на открит и честен управленски подход, на истинско МЕСТНО САМОУПРАВЛЕНИЕ. По-долу ви представяме отговора на г-жа Михайлова на обемистия материал с препоръки, предложения и забележки към управата на Троян, озаглавен „Защо Троян е на този хал” и подписан от гражданско обединение „ФорумЪТ”. Отговорът бе даден в сайта на Т21 – в коментарната (форумската) част към споменатия материал. От нас – поздравления за г-жа Михайлова и „ФорумЪТ”; обещаваме да следим диалога помежду им и вярваме, че от него могат да произлязат добри неща за Троян. Т21

*****

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ на Гражданско обединение „ФорумЪТ”, загрижеността, съпричастността и позицията към проблемите в нашата община са много ценни за ръководството на общината. Подкрепата на избирателите, многообразните идеи, които всеки от тях може да даде са в основата на успешното управление на местно ниво. За мен голяма част от предложенията ви са сериозни и добронамерени, насочени към развитието на общината и в крайна сметка - полезни за съгражданите ни.

АЗ СЪЩО СПОДЕЛЯМ разбирането ви, че проблемите на Троян не са малко. След 4 месеца управление на общината зная, че те са много сериозни, задълбочавали са се в годините и са предизвиквали нови трудности. Вярвам обаче, че ние заедно можем да търсим решенията. Защото Троян е наш, на всички, и ние заедно трябва да го направим по-добро място за живеене. В думите ви откривам предпоставки за това – обич и съпричастност към общината, което значи и желание да работим заедно за промяната.

СМЯТАМ ОБАЧЕ, че не общуването чрез форума или анонимни изказвания ще доведат до реален и най-вече полезен резултат. Затова ви каня на среща, още тази седмица, на която да обсъдим вашите виждания и възможностите за реализацията им, за да се опитаме заедно да направим така, че нещата да се случат. Много бих се радвала с тази среща да поставим началото на една традиция на съвместни обсъждания и дискусии в търсене на решенията, както и на ролите, които всеки един от нас има в управлението на общината – избраното й ръководството, администрацията, гражданите, бизнеса.

ТОВА НЕ ЗНАЧИ, че аз бягам от своите задължения и отговорности. Част от предложенията ви вече са изпълнени или се изпълняват:

• Започваме работа по разработка на общ устройствен план на общината, което предполага прилагане на идеята ви за отдаването на терени и тяхното обвързване с договори. Вече прилагаме преференциален подход към всички инвестиционни намерения, свързани със създаване на заетост;
• Преди повече от седмица изпратихме до медиите за публикуване графиците за почистване на улиците;
• В момента тече конкурс за закупуване на нова почистваща техника;
• Вече са създадени отделни квартални съвети с ясен статут и цели;
• А предложението ви за „мозъчен тръст”, което съвпада с моето виждане на консултативен съвет, може да бъде иницииран от нашата среща.

АЗ ВЯРВАМ В СИЛАТА на гражданското общество и в смисъла на диалога, като силен акумулатор за намиране на ефективни решения и за развитие на общината. Ще се радвам, ако и вие, като личности с компетентна гражданска позиция, с експертиза в различни области, излезете от анонимното пространство на Форума и в открита, активна дискусия обсъдим заедно бъдещето на Троян – общата посока и отделните детайли.

1 април 2012 г., неделя
С уважение:

Донка Михайлова
, кмет на община Троян
(коментар към материала „Защо Троян е на този хал”)

39 коментара:

Анонимен каза...

Хубаво е, че имаме за кмет един много нормален и интелигентен човек. Това скоро не ни се беше случвало...

Анонимен каза...

Г-жо кмет, датата на поста случайно ли е избрана ? ;)

Анонимен каза...

Това е много хубаво. Дано не е първоаприлска.

Анонимен каза...

да 2-ри и на мен ми прилича на първоаприлска!!!

Донка Михайлова каза...

:) Е, не е първоаприлска – просто неделята е ден, в който ми остава време за Интернет-общуване.

Анонимен каза...

Госпожо кмет, наистина сте умен човек и мъжко момиче! В къщи със сина ми коментирахме и въпреки разликата в годините и двамата бяхме на мнение, че ще бъде глупост да отговаряте на "Форумът". И ще ви кажа защо -просто е несериозно, а виждайки Вашата добронамереност, тяхната заядливост и тенденциозност в много от написаното, просто не върви да се превръщате в ученичка и да им отговаряте. И тъй като Вие сте етичен човек, не си позволихте да им каете, че много от предложенията им са смехотворни. Впрочем, той някой в коментарите май го беше казал. Не отговаряйте и на анонимните простотии в този сайт, не падайте до нивото на тези хорица.Знам, че ще Ви е трудно-на Вас и на екипа, защото и година няма да ви стигне да оправите бакиите на Акимовото управление и да започнете на чисто, но съм сигурен - ще се справите. Успех. Ще чакам информация за срещата Ви с групата "Форум". Дали ще приемат поканата Ви?

Анонимен каза...

6ти искаше да кажеш нещо или просто си чешеш пръстите по клавиатурата.Аман от лигльовци и подлизурковци.

Анонимен каза...

7-ми, ти да не би да успя да кажеш нещо?

Анонимен каза...

Господин или госпожо 7, синът ми временно е тук, студент е. Аз работя извън Троян, лично не познавам г-жа Михайлова и това с подлизурщината предизвика смях у близките ми.

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова, част от пишештите тук са участници във "ФорумЪТ", останалата част сме читатели на в-к "Троян 21", без да сме се регистрирали в разни формации.
Проблемите на града са много ,но и Вие декларирахте ,че знаете как да ги оправите...предизборно.Аз например няма да дойда на вашата покана...вече се видяхме на една от срещите които наскоро проведахте с жителите на Орешак и Ч.Осъм...видяхте реакцията на хората, направете си изводите.

Анонимен каза...

7ми и 8ми отидете на поканата и тогава коментирайте

Анонимен каза...

Дами и господа от "Форумът", поздравявам ви, защото явно сте хора, които милеете за града ни. Освен това явно сте и наясно с много неща кое-как да стане. В същото време ми харесва отговорът и на г-жа кмета, даже повече от това, ако бе започнала да отговаря конкретно на всеки въпрос. Убедена съм, че от вашата среща ще се роди нещо хубаво за града. Направете го!

Анонимен каза...

Ха, мишките започнаха да се крият в дупките. Това е за 10-ти.

Анонимен каза...

7-ми, марш веднага в леглото!!!

Анонимен каза...

13-ти, аз съм 10-ти
Кое от написаното от мен не ти е ясно? "форумЪТ" е формация която е регистрирана,членовете се познават по между си, аз обаче не ги познавам,нямам представа как става регистрацията ...просто харесвам вестника и коментарната част.
Подобен апел да се срещне с "ФорумЪТ" имаше и от М.Акимов. Голямата част от пишещите тук ,обаче са просто читатели като мен, така че ,ако г-жа Михайлова иска да знае настроението на избирателите...ще трябва да чете тук, ако желае.
Не считам,че читателите на вестника са мишки:)

Анонимен каза...

Не съм 13ти, но се обръщам към 15ти. Нещо май си объркан, човече. Хем си там, хем не ги познаваш, хем не знаеш как да си при тях. Но това не е толкова важно. Аз също съм читател на "Троян 21", но в този сайт вече пишат всякакви лумпени - може би ако ги срещнеш ще видиш добре облечени и със самочувствие хора. Но тук са анонимни и "Ах, колко сме силни" - може дори да призоваваме "на нож". И от такива /вече са твърде много тук/, Донка Михайлова да разбира за настроението на хората? И да им отговаря? Е, стига глупости!

Анонимен каза...

Стига сте си чесали езиците. Как никой не подкрепи № 12.Аз също мисля като вас, госпожо.

Анонимен каза...

Защо не направим 1ви април ДЕН НА ТРОЯНът?,колкото до г-жа Д.М-ва БРАВО

Анонимен каза...

Не забравяйте,че голяма част от проблемите на сегашното управление, са наследство от минко акимов и компанията комунистически изроди, които 4 години единствено и само крадяха.

Анонимен каза...

85%

Анонимен каза...

Световноизвестните марки за дрехи бягат от Китай и се насочват към страните от Източна Европа, включително и България.
Това съобщи в. "Стандарт", като се позова на Бернар Лероа, шеф на дивизия "Потребителски стоки" в сертифициращата компания "Интертек Муди".
Ушиването на маркова дреха в България, Румъния или Турция в момента е далеч по-евтино, отколкото в Китай, като се отчетат и разходите за транспорт, обяснява Лероа пред изданието.
За да работят за големите компании обаче, родните фирми трябва да гарантират, че се отнасят добре и плащат достатъчно на работниците си.
За целта те трябва да получат сертификат за социална отговорност.
Над 150 български фирми вече са започнали или са преминали напълно процедурата по сертифицирането, каза пред изданието регионалният директор на "Интертек Муди" Иван Савов.
За да получат големите поръчки от световноизвестните марки за дрехи, родните фирми трябва да гарантират, че не наемат на работа деца, плащат редовно прилични заплати, осигуряват социални придобивки за служителите си и се грижат за тяхното здраве.
Ишлемето ни е най-евтино в целия свят, признават и фирмите от шивашкия бранш.
Поръчки не липсват, но цените са на минималния праг и не позволяват вдигане на заплатите, коментира Зоя Бояджиева, собственик на шивашка фирма в Перник.

ФорумЪТ каза...

Госпожо Михайлова,
Приемете нашите благодарности за бързата Ви реакция. Повод да публикуваме тези предложения беше желанието ни същите да бъдат обсъдени от гражданите. Вярваме, че широката дискусия е най-вярната оценка за правилността на нещата. Надявахме се повече хора да коментират нещата по същество, което за съжаление не се случи.
Нямаме претенциите да предлагаме нови или изключителни мерки за решаване на посочените проблеми. Твърде вероятно е дори да сме сбъркали. Времето ще покаже.

За едно обаче сме убедени, че не бъркамеq и то е, че всеки трябва открито да застава зад думите и действията си. Това е и причината да има официален сайт на „ФорумЪТ”, в който са вписани имената на всеки един от учредителите или участниците в нашето неформално гражданско обединение.

С удоволствие приемаме поканата Ви за среща, като наш представител ще уговори с Вас удобен ден и час за нея.
Пожелаваме Ви сили и мъдрост, за да се справите с нелекото управление на нашия град.
С уважение към Вас,
ФорумЪТ

Анонимен каза...

Уважаема № 6, като намирате предложеното за смехотворно, защо не давате други идеи? Лесно се оплюва нещо вече предложено, трудно е обаче да се мисли. Лесно е да се трака пред компютъра, но доста сложно някой с нещо да помогне на този град.Ама троянци повечето са такива. Впрочем - хората там си имат имена, вие обаче се криете зад анонимността. Защо ли?
МН

Анонимен каза...

Голяма мъка е да си ограничен но да си вярваш че си умник и да ти се ще и другите да го вярват...говоря за един 6так по горе..Браво на гжа Михайлова за подхода и готовността за диалог!!!!

Анонимен каза...

ЗАКЪРПЕТЕ ДУПКИТЕ,ИЗГОНЕТЕ ЦИГАНИТЕ И УТРЕПЕТЕ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА............

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова,
Горещо Ви подкрепям и дано успеете! Не обръщайте внимание на престъпник дон Цеци.Изумен съм от г-н Пеевски.

Анонимен каза...

Народе троянски,
горещо ви препоръчвам да се посъбудите - статията е първоаприлската шега на вестника. Стига коментирахте този или онзи, просто го приемете от веселата му страна.

Анонимен каза...

Нещата са прости, ама ние винаги търсим сложното решение. На кого му трябва енергийно неефективни хамбари тип цеховете на ЕЛМА и МАШСТРОЙ? Реалността е друга, този вид тежка промишленост няма бъдеще в съществуващата инфраструктура и усвоени технологии.
Ако общината успее да привлече поне два средни инвеститора - около 500 нови работни места + верига супермаркет, това ще има положителен ефект и евентуално други ще дойдат. Основния минус на Троян в сравнение с Ловеч - липсват терени поради географското положение. В посока на туризма има още много да се желае, Трявна е добър пример и накрая престъпление е да се губят пари от европейски програми.

Анонимен каза...

Госпожо Кмет, преди време Енкин разруши най-добрия стадион в Общината. За комисионни естественно. Сега, Вие искате да леквидирате училището. Естествено под давлението на бившата зам. кмет при Енкин, Р.Русенова. Колкото пъти Вашата партия е идвала на власт, толкова пъти рушите нещо във ,, перлата на короната на община Троян,,. Това не са измислени думи, това го казахте на Вашето предизборно събрание в Орешак. Ако изобщо го помните. Не си задавайте въпроси,защо Орешак е десен и не се определя с ,,партията на народа,,.

Анонимен каза...

29-ти, напълно си прав!
Само за два дни бяха събрани над 800 подписа в подкрепа на училището в Орешак....я си ги представи на площада в Троян,пред Общината...това ли иска да предизвика г-жа кметицата.Тя колко училища е построила и изобщо построила ли е нещо на ползу роду, че е тръгнала да разруши 130 годишно училище ?

Анонимен каза...

Не изчетох писанията на госпожата, не ми се четат празни приказки. А мисля, че са такива защото вече имах среща с нея и на предложената идея за инвестиция в Троян тя наговори пак куп празни приказки и с това всичко приключи. Михайлова беше избрана с голяма надежда от троянци, но явно разочарованието от нея ще бъде още по- голямо.

Анонимен каза...

Скъпи орешачани, аз пък да ви попитам, като сте толкова големи патриоти, като толкова милеете за училището си, къде учат по-голяма част от децата ви? Отговорът го знаете - в Троян!И въобще не е ставало дума за закриване на училището.

Анонимен каза...

Скъпи 32-ри, хайде аз да те попитам ,защо пишеш за които които не знаеш? Ако си бил на срещата проведена на 29 март в кметството на Орешак...присъстваха Д.Михайлова и П. Димова и част от населението на Орешак - там П.Димова изнесе информация пълна с грешки ,като се оправда,че такива данни и били предоставени?????
И ясно каза какви са и намеренията относно училището!

Анонимен каза...

И все пак 33-ти колко деца от Орешак поемат всяка сутрин към Троян?
Училището ще го закрият не Общината и зам. кмета, а родителите на децата от Орешак,които са направили избора си на училище.

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова, адмирации за това че искате да чуете проблемите на гражданите,но защо не проведохте традиционните кметски събрания по селата. нищо че сте в началото на мандата и няма какво да отчитате.От години през м.март се провеждаха събрания на кметовете по селата на които присъстваше и кмета на Общината.Роставяха се въпроси, дискутираха се проблеми.Пък и Вие обещахте да сте по близо до хората.Имате вече квартални съвети в града, но знаете ли имали по селата кметски съвети, и ако има такива как са избрани и от кого.Не е късно да направите тези събрания.Така ше изпълните и част от предизборните обещания.

Анонимен каза...

Г-жо Михайлова не правете срещи, за отчитане на дейност. За актив и авторитет.А се всушайте в глас народен. Разходете се пеша из града и краините квартали и улици. Замислете се и направете ремонт на града ни. Сложете ред в почитване на улиците от боклуците. Защото гюмовите се прочистват в града ни от време на време. Обърнете внимание на безработицата. Всички фирми, заводи, цехчета и работилници фалираха и фолирват. Въстановете промишлеността в града ни. Осигорете работни места на хората си. Защитете училищата. Дори и маломерни паралелки да са, зощо да не съществуват тези училища? Когато се работи с по малко деца обръща им се повиче необходимо внимание. Обиснява се повиче на децата. Дисциплината е по добра в клас.Дори може индивидуално внимание да се отдели на дете коет опо една или друга причина има проблем в усвояване на уч. материал.т.е. Има много предимства в малкия на брои клас. Помислете ако вашето дете е в първи клас и пътува всеки ден по два пъти на 20кл. /особено зимата/ А няма редовни автобуси. Вие работите на смени на 40-50кл. Как ще бъдете спокойна? А всяко затваряне на училище води до безработни учители. И говори за нас, че не мислим за образоманието на нашите деца. Или искаме да набовим учиници за градските училища. И да стане все по голямо училище СОУ В. Левски и дари да учат там децата ни на смени. Вечер до късно. А тези учители и деца от селата "кучетата ги яли." Виждам не се обръща достатъчно внимание за града ни и жителите в него. Какво по различно могат да очакват хората от селата. Събудете се и започнете да работите без проблемно отлично. Докажете, че сте достойния кмет на града ни. И ще промените града ни.
ИЗВИНЯВАЙТЕ, ЧЕ БЯХЗМЕ МАЛКО ГРУБИ!
УСПЕХ В ВАШАТА РАБОТА!

Анонимен каза...

Лесни първи две стъпки за подобряване на живота в Троян:
1.Пешеходните пътеки в Троян все пак да се виждат, а не да се гадаят от пешеходците, шофьорите и обучаващите са кандидат-шофьори.
2.Парите за бездомните кучета / говори се за милиони за приюти по европейски изисквания/ да се дават на осиновители на животни, с които пари да ги изхранват, както тях, така и себе си, много по-хуманно е.
Другите препоръки - след седмица.

Анонимен каза...

УВАЖАЕМИ № 36, МНОГО СТЕ НЕГРАМОТЕН!!?. КАТО ПИШЕТЕ РЕАКТИВНО БЪРЗО,ДОПУСТИМО Е ДА ЗАКАЧАТЕ И СЪСЕДНИТЕ БУКВИ, НО АКО СТЕ НАИСТИНА ГРАМОТЕН, СИ РЕДАКТИРАЙТЕ ПИСАНЕТО. ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ ВИ Е ДАДЕНА.

Анонимен каза...

ЛЕЛЕЕЕЕЕ № 36, НА 22 РЕДА СТЕ ДОПУСНАЛИ 32 БРОЯ СТИЛНИ И ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ.ПЪРВОНАЧАЛНО МИСЛЕХ, ЧЕ СА ТЕХНИЧЕСКИ, НО ПРИ СПОКОЙНО ПРЕПРОЧИТАНЕ НАПИСАНОТО ОТ ВАС СЕ ОКАЗА, ЧЕ СТЕ ПРОСТАШКИ НЕГРАМОТЕН/ТНА/. ГОРКАТА КМЕТИЦА,МАЙ ОСНОВНАТА И ЗАДАЧА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ЩЕ Е ОГРАМОТЯВАНЕ НА ЧАСТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ОБЩИНАТА.ВИЕ В КАКВА ПАРАЛЕЛКА СТЕ СЕ ОБУЧАВАЛИ? МАЛОМЕРНА ИЛИ МНОГОМЕРНА, ЗАЩОТО АКО ВИ МЕРЯТ ПО ПИСАНЕТО........
ГЕНИ,МОЛЯ ЗА КОМПРОМИС ОТ АДМИНИСТРАТОРА.ЗНАМ ЗА ПРАВИЛАТА, НО МИ Е ТРУДНО ДА ПИША С ДРЕБНИЧКИТЕ БУКВИЧКИ.М.Д

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |