Предстоящо: „Женската красота в индийската култура”

* Домакин на уъркшопа е галерия „Серяковата къща”, на 19 април, четвъртък, от 17:00 ч. * Красотата отвън като израз на красотата отвътре * Водещ на събитието – 
Стела Христова
Платена публикация

УЪРКШОП „Женската красота в индийската култура” ще се проведе на
19 април от 17:00 ч. в троянската галерия „Серякова къща”. Идеята е участничките да се запознаят с измеренията на красотата в традиционна Индия. Ще има и кратка презентация за философията и естетиката, схващащи красотата като израз на вътрешната хармония, история на сарито, символиката в декорациите и аксесоарите. На дамите ще бъде показано как се дипли сари и как сами да правят това, лицата им ще бъдат украсени с характерни флорални мотиви, ще се научат да се гримират по индийски. Основни акценти са „ученето чрез преживяване” и методите за личностна трансформация. Красотата отвън като израз на красотата отвътре, е посланието на уъркшопа (буквално „работилница”); а и малко екзотика никога не е излишна.

ВОДЕЩ НА СЪБИТИЕТО ще е Стела Христова, педагог по образование, с магистърска степен по образователен мениджмънт, подготвяща докторат за образователните практики в древна Индия и тяхното актуално приложение в Западния свят. Повече от десет години г-жа Христова работи областта на индийската култура., изучавала е самостоятелно и в курсове философията, бита, фолклора, кухнята, модата, йога практиките в традиционна Индия. В момента води курс по индийска култура в Нов български университет (НБУ). Преди една година с художничката Ася Иванова създават ателие „Индийска красота“, което е вдъхновено от женствеността, видяна през призмата на индийската традиция.

УЪРКШОПЪТ „Женската красота в индийската култура” става все по популярен в страната. Първото му издание в Троян гостува по покана на галерия „Серякова къща” и се осъществява с подкрепата на Община Троян; преки участници ще бъдат около 20 дами, ще се допускат и гости наблюдатели. Всички ще прекарат 2-3 часа, потопени в индийската култура сред картините от Великденската изложба в галерия „Серякова къща”. Повече информация можете да получите на тел.: 0887/231250, 0879/262877 или 0670/6-28-77.

Галерия „Серяковата къща”

0 коментара:

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |