Рамо за троянския футбол

* Бизнесменът Мирослав Тодоров е амбициран да вкара „Чавдар” във В-група * Кольо Стоименов: „Целта е постижима и трябва да успеем”

БИЗНЕСМЕНЪТ МИРОСЛАВ ТОДОРОВ е дал финансово рамо на троянския ФК „Чавдар” и мечтата отборът ни да заиграе в третия ешалон на родния футбол – В-група, вече изглежда напълно реална, научихме от отговорника за спорта в общинската администрация и бивш играч на „Чавдар” от най-славните му години Кольо Стоименов. Г-н Тодоров е бивш юноша на „Чавдар”, но от години живее в Испания, където има успешен собствен бизнес.

„Г-Н ТОДОРОВ НИ ПОТЪРСИ, първите му думи бяха: „Аз обичам футбола, обичам Троян, мога да помогна и искам да го направя”, коментира пред Т21 Кольо Стоименов. Дарителят представил и план за помощта: първо – ремонтират се съблекалните и баните в сградата на стадиона (което е условие да се върви към В-група); и второ – подсигуряване на финансов ресурс за влизане във В-група. В момента първата част от плана е в ход – тече ремонт на съблекалните и баните, като до този момент г-н Тодоров е инвестирал около 30 хил. лв. собствени средства. След среща с кмета Донка Михайлова пък е постигната договорка Общината да се погрижи за външната фасада на сградата и смяна на дограмата.

ПОМОЛИХМЕ Г-Н СТОИМЕНОВ за честен отговор дали троянският ФК „Чавдар”, който от години се влачи на ръба на оцеляването и споменът за добрите му времена e все по-избледняващ, има реален шанс да заиграе във В-група. Отговорът на бившия футболист бе аргументиран и умерено оптимистичен: „Целта е постижима. Много неща са свършени досега – имаме отличен терен, нови седалки за зрителите, сградата се ремонтира, имаме и ядро от футболисти за мъжкия тим, които могат да играят на ниво във В-група, и треньор с лиценз за А-група – Венци Кепов. Остава да се подсигурят средствата – около 80-100 хил. лв. на сезон, парите не са малко и не бива да се разчита само на г-н Тодоров, трябва подкрепа и от местния бизнес. На Троян му прилича да има отбор във В-група, където играят тимовете на доста градове от нашия порядък – Свищов, Белене, Дряново и др. Може да не стане от първия път, но пак казвам – целта е постижима и трябва да успеем”.

Т21

In memoriam

Научихме, че снощи (сряда, 18 април) - внезапно, от инфаркт, е починал
КОЛЬО СТОИМЕНОВ
. Трудно се вярват такива неща, още по-трудно – за хубавите хора. Кольо бе голям пич, мъжкар, боец и едновременно – изключително фин, точен и коректен човек. В петък (13 април) бе в редакцията на Т21, говорихме за футбол, голямата му любов, разказа ни, че се е появил сериозен спонсор за ФК „Чавдар”, искрено се радваше... Почивай в мир, приятелю! Дълбок поклон!
Екипът на в-к „Троян 21”

Още по темата:

22 коментара:

Анонимен каза...

Почивай в мир, приятелю. Бе голям Човек, страхотно духовит. Ще ни липсваш

Анонимен каза...

Почивай в мир, Кольо! Ще те помним!

Анонимен каза...

Просто нещо става в този град. Защо толкова много хора умират във възраст, когато имат опита от годините, все още работоспособни и нужни на близки и приятели.
Фактът, че умират внезапно, така прави и видимо здрави, говори за липса на профилактични прегледи, внимание към жизнено важни човешки органи. Но...нали държавата не отделя достатъчно средства, а и нямаш право да се разболееш два пъти в месеца. Да направиш изследване, хей така, защото ти го искаш, а ако нямаш и средства, а още повече култура и знания за тази
необходимост, е просто немислимо.
Жалко е за такава смърт. Човека, с който преди часове си разговарял, поздравил, усмихнал ти се е, просто го няма вече.
Бог да прости и лека им пръст на всички отишли си от този проблемен свят през последните месеци от Троян.
Господата,които са отговорни за здравето на гражданите да се замислят малко, и да помогнат, защото както е тръгнало!?

Анонимен каза...

Точно той едва ли е имал проблем с прегледи и прочие...Да не забравяме,кой беше копоя на акимов преди и по време на изборите.Да кажеш,че е нямал пари,за да си позволи лечение,пак не се връзва.А и не виждам с какво Троян е виновен?Все пак, никой не знае Свети Петър(Вратарчето), кога ще реши да те селекционира в небесния отбор.

Анонимен каза...

Когато имаш пари, а си неграмотен, е още по–жалко! Ограмотяване, ограмотяване на хората е необходимо. Хигиена на живота ни липсва, не само пари!

Анонимен каза...

Грамотността в ритнитопковците (преди и сега), не е популярно явление.

Анонимен каза...

Последните трима драскачи, сигурно Оня, отгоре, ще отвърне поглед от вас. Но...не и преди да ви го отсипе!

Анонимен каза...

Поне сега престанете с агресивния тон! Кольо беше пич. Нека сведем глави пред паметта му и към тъгата на близките му. Поклон!

Анонимен каза...

Кой зло пожелава, първи го получава!Лека му пръст!

Анонимен каза...

Поклон пред паметта на Атанас Станевски и Кольо Стоименов- почивайте в мир приятели!

Анонимен каза...

ГЕНАДИЙ НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ДА ОСТАВИШ ПРОСТАЦИТЕ ДА ПИШАТ ТУК ПО ТАЗИ ГАДНА ТЕМА

Анонимен каза...

БОГ ДА ГО ПРОСТИ!

Анонимен каза...

Лоши сме станали българите и дребни души носим.Точно това ни убива в прекия и в преносния смисъл!Много злоба и завист има около нас,затова живота ни стана грозен и труден.Отдавна е време да се замислим и да започнем промени.Поклон пред паматта на Кольо Стоименов!

Анонимен каза...

Почивай в мир Бат Кольо!!!

Анонимен каза...

Почивай в мир!...

И. Ц. каза...

Най-напред Бог да го прости Кольо Стоименов! Съгласен съм с 11-ия коментар - няма ли модератор на форума, който да ореже тези коментари оскверняващи паметта на човека - за мъртвия или добро или нищо, както са казали хората. Дано след смъртта на Кольо Стоименов не се провали идеята, която е тема на статията!

Анонимен каза...

Почивай в мир

Анонимен каза...

Беше голям пич...почивай в мир!!!

Анонимен каза...

"Пич"!? Това също е "много възпитано" като за един починал!? Както и да е. Въпрос на виждане.
Почивай в мир! Далеч от интриги, проблеми, завист, човешка злоба, егоизъм и всички други недостатъци на българската действителност.

мирослав каза...

До кога ще се делим на "пичове" и други!
Докато не разберем ,че всички сме хора и сме тук да си вземаме уроците,уроци минаващи през взаимното уважение и зачитане,ще има това недоумение,кое защо става!

Милко Тодоров каза...

:( Почивай в мир . Надявам се башта ми (Мирослав Тодоров) да поеме отбора и да ги бием всичките заради теб :) .

Анонимен каза...

По добре /башта/ти да вземе и да те научи да пишеш грамотно.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |