Google засне Троян

* Защо избраха да снимат България в най-неподходящия
за нас момент?


АВТОМОБИЛИ НА Google, най-популярната търсачка в интернет, миналата седмица бяха в Троян – за да заснемат в 3D формат (триизмерно) града ни; за жалост – в най-калния и неугледен период след дългата зима и закъснялата пролетна зеленина. Заснемането в Троян върви паралелно със снимките в други над 70 селища в страната и материалът ще бъде предоставен на приложенията Google Maps и Google Earth. С други думи – всеки потребител на Google, в който и край на планетата да се намира, ще може да избере произволно място в България, включително Троян, и безплатно да разгледа триизмерните кадри.

ЗАЩО от Google избраха да снимат България в най-неподходящия за нас момент? Според някои това е целенасочен удар срещу страната ни и целта е да я представи в лоша светлина – в това има някаква логика, но на нас не ни се струва достоверно; пък и някак оправдателно и неубедително звучи всичките си неудачи да ги обясняваме със „световната конспирация” и „заговорът срещу България”. Според други същинската причина е в нас – в липсата на ефективна държавна структура, която да се грижи за имиджа на страната ни и да брани интересите й; вероятно ако имаше такава действаща структура би могло да се договори друго време за снимки в България. Дано все пак заснетото не е толкова страшно…

Т21

33 коментара:

Анонимен каза...

Как не ги е срам да ни снимат в неудобен за нас момент! Хайде сега да обвиним Гугъл за калта, прахта и непочистените улици!

Анонимен каза...

Гугъл е виновен за дупките дупките по троянските улици... дано по "Македония" са били много внимателни и да не са натрошили камерите:) Гугъл е виновен никой друг троянското ръководство няма вина:)

Анонимен каза...

казват, че от Гугъл са снимали как трапчанския циганин взима подкупи! Заснели и дясната му ръка - юристчето да кара купеното с рушвети ауди с над 200 км/ч.

Анонимен каза...

Не знам защо,но си спомних разказа "Мила родна картинка" на Елин Пелин?Но кой ли ти чете сега класиците?
"...Ширине,ниви,ливади...Сред полето бяло параклисче.Вътре скрит контрабанда тютюн.Вън кръст стърчи.На кръста кацнало невидимо ангелче,донесло божията благодат.
До параклисчето бунар....Над бунара кобилица виси.Кофата от кобилицата открадната.
Отбиеш се да утолиш жаждата си и не можеш."

Анонимен каза...

Ми как да я утоля бе 4-ти, като цяла вечер огън ракия пих?Ей го сега,един таратор съм застъпил и пак погледа ми в грозданката.Не са гаси туй що не гасне,ей богу!Ох и колежката днес...

Нели Генкова каза...

4-ти, благодаря за цитата. Не всичко е загубено. Очевидно и в Троян са останали умни хора, а наоколо все има някое "невидимо ангелче, донесло божията благодат". Приятен ден на всички, които са критични, без да са озлобени.

Анонимен каза...

Не вярвам,Нели,в Троян просто останаха тези,които ги е страх от носталгията,ще им липсва Черешов дял и Буковец,Кратунковци и Капинчо.А и пенсионерите,разбира се.

Нели Генкова каза...

Стига де, ти да не си глупав/а. (Предполагам, че си в Троян).

Тихомир от Кози вир каза...

Номер 5 ти си велик, същи троянски Елин Пелин...Само за грозданката не съм съгласен, аз карам на сливова, а за таратора - става, става. За колежката ти - не знам, дано и тя да става... Наздраве, приятелю!!!

Анонимен каза...

Браво 7-ми, браво...Всеки останал в Троян е неудачник,непрокопсаник,мошеник,некадърник,носталгичен пенсионер.Браво,браво и пак браво.
Боже пази сляпо да прогледа!

Анонимен каза...

Става колежата,ама семейна.Ей богу, как все на мен ще се случи я рядка чорба,я дълъг откос,я семейна колежка.
Абе то хубаво пиеш ти сливова,ама то не останаха троянски сливи.Била им изтекла годността, ония във Вимпромът пък сръбски сливи били.
Тараторът хубав,ама от чесъна корем ме заболя,добре че мастика имам.Ей богу,илиян илиев май станал треньор на Левски.

Тихомир от Кози вир каза...

11ти дреме ми за Левски,ФК Левски,оня Апостола е друга работа,космическа...Като видя Баткоф и Гонзу и и ми призлява от и за Левски,пълна трагедия са тиа футболни смешки....За колежката ти кво като е семейна да не би да няма катеричка,с извинение??Мастика не пия аз продължавам на свивова...

Анонимен каза...

Бе и аз не пия,ама корем ме боли.Пък и то след 6-тата,никакво значение вече няма какво пия.
Наздраве що продължаваш,ама колежката само я поглеждам.То верно,че в Баджанактаун няма задръжки,ама ей богу не ми се занимава вече.
И за кво,че мъжа й не си вършел работата.Търся си аз арна булка,невземана,тия бракуваните не ги ща.
Абе той Илиев пътувал за София,че заралии утре гостували на ония от Панчарево.Ей богу,лъжливи жълти журняла.Че той и Нешев пътува всеки ден натам :)

Анонимен каза...

Тихомире,велик си!!!Но защо ми звучиш някакси аграрному?Ако се преструваш - евалла!!!

Тихомир от Кози вир каза...

Чи аз съм си от село то Кози вир е нещо като селско предградие на Троян... то пък един град че да има и предградие ама то е друга тема.Наздрави и благодарим за похвалити!!!!

Анонимен каза...

С тия крадливи маймуни де се навъдиха напоследък, сме заприличали на джунгла.Ама откак отрязаха дърветата, маймуните слезнаха на улицата, и за беда се озоваха в общината.И навместо да крадат банани,почнаха да крадат парички...
Затова в зоологическите градини пише "Не хранете маймуните".То си имало работа в работата :)

Анонимен каза...

Google засне мизерния Троян.

Анонимен каза...

Еееееееееее супер бе хора,,,,,,фалираха хотели,къши за гости и целия туристически бранш!!!Какво да им покажем :
цигани с каруци,дупки по пътищата,кал и какво ли още НЕ
Бог да пази Троян от местните политици!!!!

Анонимен каза...

Нищо не е фалирало, всичко си е тамън!

Анонимен каза...

4-ти,Остроумно и на място.Без злоба- само ирония. Браво ! Поздрави !

Анонимен каза...

*" Защо избраха да снимат България в най-неподходящия
за нас момент?"
Ако този въпрос го задава вестникът/главният редактор/......!!!!!!!!??????

Рицар без доспехи каза...

Понеже ми писна от сивото ежедневие реших да се помайтапя с този случай в кратък разказ, който ше мисля докато пиша, пък и една усмивка да провокирам пак си е успех в тая луда държава, в която живеем!

Хич не се притеснявам, че колата на чичо Гошо / Google/ е минала и е снимала прашен, мизерен, сив, изсъхнал и ,, гранясал" гр. Троян. Не се притеснявам, защото съм сигурен, че ББ няма да остави така нещата, сигурен съм, че преди да бъдат пуснати снимките в интернет за общо благо на цялото човечество той собственоръчно с палитра и една голяяяма четка ще вкара контраст, светлосенки, страхотни пролетни пейзажи и какви ли още не пъстроти на своя талант над стореното ни от чичо Гошо. Аз от много време насам знам, че ако някой може нещо да оправи, това е ББ. Предполагам, че дори ББ е поръчал на Гошето ако случайно не му остане време за корекция над сниманото в БГ да пусне един фотошоп и да пооправи едно 99% от реалния пейзаж. Чувам, че ако чичо Гошо не изпълни препоръката ББ щял да спре търсачката в цяла България до второ нареждане :( Щяло страшно да стане, защото новата търсачка щяла директно да бъде спусната от минестеството ни и се обмисляло да се казва ,, Борисовица", вече нямало да има браузър Internet Explorer, а Дянков камък. Такова понятие като Windows като операционна система щяло да бъде заместено от ГРОБ BDC 2012 в съкращение BDC е Boiko, Diankov & Cvetanov . Но стига с тези фантазии ще каже някой от Вас, вероятно е време за работа. Отивам да си дръпна най- новия софтуер директно от сайта на министерството, защото първите 100, които си го свалят им обещават награда под формата на - 1 кубик дърва с лика на ББ, морков с печат на Дянков, и френски ключ от Цветанов.

Анонимен каза...

Рицарю,сполай ти,смях се тъй,както се смея на смешките на д-р Тони Филипов от Делниците на един луд на Четвъртия километър:
http://www.frognews.bg/news_43941/CHetvarti_kilometar/

Оу дърти бас каза...

Е,бре-бре,бреее - почнАхме да се давим у проза и домашен аУкохолизъм.Но да не ви спирам ентусиазма - ха наздраве! За новия трафопост!!!

Анонимен каза...

" ...едно село, лете прашно, зиме кално, мръсно през всички сезони на годината."

Гето Суперстар каза...

И чувам,че скоро ще построят, нова писта на старото летище...наздраве за новата помпена станция!

Мирослав каза...

А защо изобщо е нужно гугъл да прави всичко това...във Франция не им бе позволен достъп!
Върху това трябва да се замислим,а не да коментираме първосигнално!

Анонимен каза...

Заснемането на улици и местности, все пак не е нарушаване на личното пространство.
А и се предполага, че всяка държава би приела подобен род реклама.Предполагам,че по този начин пък, картите в системите за навигация, ще станат доста по достоверни като дизайн.

Анонимен каза...

Сладури сте! Оправихте ми настроението днес! Сполй ви!

Анонимен каза...

Вярно ли ,че в наш Троянът ша праат лИтище за самолети ,поради големия наплив на покупки на билети,все хора който се изселват

Анонимен каза...

Благодаря на всички пишещи, и най–вече на новините от Троян, и държавата като цяло! Най–после се излекувах от носталгията.

Анонимен каза...

А затуй било - метоха, тук-таме -правиха купчинки и след няколко дни ги премиха. Евала на наштъ труенска управия

Анонимен каза...

Троян е като след война, а не след зима

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |