Категорична победа на финала

* Прегазихме у дома „Евроинс Черно море” (Варна) с трицифрен резултат - 105:82 * Предстоят анализи за представянето през сезона; и най-важното - отговор на въпроса как да подсигурим необходимите средства за нова селекция

Рубриката се води от Цветослав Петров-Цяфа – един от най-големите играчи на „Чавдар” (Троян) от близкото минало, сега член на Управителния съвет на клуба.

„ЧАВДАР” ЗАВЪРШИ с убедителна победа сезона в мъжката ни А баскетболна група, като в крайното класиране зае осмото място с актив от 6 победи и 12 загуби. Още по време на загрявката преди началото на срещата с гостуващия „Евроинс Черно море” (Варна) видяхме един отбор с агресивно настроение за игра и мобилизиран до краен предел с една единствена цел – победа. През есенния полусезон като гости на варненци бяхме грубо ощетени от услужливи съдийски свирки, довели до несправедлива загуба; затова сега момчетата имаха допълнителна мотивация за играят – да докажат кой е по-добрият.

ПЪРВИТЕ ЧЕТИРИ АТАКИ бяха неуспешни за троянци, може би от пренавиване и напрежение, но след като отбелязаха първия кош, настъпи спокойствие в редиците им и методично започнаха изпълнението на наказателната си акция. „Чавдар” поведе със 7 точки и поддържаше аванса си до края на първата част. През втората „Евроинс Черно море” намали разликата на 2 точки, но нашите момчета отново показаха силна воля и дух и набързо вдигнаха разликата на 15 т. Изиграхме първото полувреме на високи обороти, със здрава защита и добра резултатност и преднината от 13 точки бе напълно закономерна – 54:41.

ЗРИТЕЛИТЕ В ЗАЛАТА изживяха още по-силни емоции през второто полувреме. „Чавдар” мачкаше противника и поддържаше преднината си и след края на третата част водеше с 12 точки. В последната четвърт разликата стигна до внушителните 30 точки и треньорът Димитър Титов пусна в игра резервните състезатели, което позволи на гостите да се поокопитят и да сведат загубата си на 23 точки разлика.Изводът - нашите момчета играха като отбор и спечелиха категорична и заслужена победа.

ЗА ПОБЕДИТЕЛИТЕ с дабъл-дабъл завърши Петър Христов (25 точки и 12 борби). Калин Христов записа същия точков актив - 25 т., плюс 6 асистенции. Внушителе е и приносът на Николай Балев (24 т., 8 борби и 7 асистенции). Царят на асистенциите в този мач обаче бе Лъчезар Караджов – 13, плюс отбелязани 15 точки; яката игра в защита и отнети топки от това момче разколебаха противниковите играчи и те често се чувстваха направо безпомощни в нападение.

СЛЕД КРАЯ НА МАЧА, който бе и достоен завършек на първенството, всички състезатели и треньорът заслужиха аплодисментите на вярната троянска публиката, аплодисменти за показаната сърцата игра, дух и воля за победа. Присъединявам се към тази оценка на публиката и ще кажа: „Благодаря ви, че върнахте „Чавдар” към славните традиции и баскетболни успехи от миналото и дадохте ни дадохте възможност на нас, приятелите на баскетбола в Троян, да изживеем толкова емоции!”. Сега предстоят анализи за представянето на „Чавдар” през изтеклия сезон 2011/2012 и най-важното - отговор на въпроса как да подсигурим необходимите средства за нова селекция и участие в следващото първенство на мъжката А републиканска група.
25 март 2012 г.
Цветослав Петров


Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Благодаря ви,момчета,за доставеното удоволствие!За вас,разбира се,пари няма да има,защото общински служител и общински съветник не съм видял в залата.

Анонимен каза...

Едно голямо БЛАГОДАРСКО на всички,че ни карате да се гордеем с вас,във упостелия Троян.Ще се радваме и през следващия сезон,АКО играете за отбора на ЧАВДАР-ТРОЯН.

Анонимен каза...

Дано играят и троянци догодина в Чавдар Троян.

Анонимен каза...

Следващия сезон,както са тръгнали нещата и отбор може да нямаме вече.

Анонимен каза...

До 4-ти,защо да нямаме отбор?Може да си върнем Марин Попски,Диан Христов,Радослав Кочев играещи за Балкан-2,разбирасе ако изявят желание да играят за Чавдар.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |