Костов подкрепи Бойко Пъдарски

* „Той е от тези млади хора с добра подготовка, но и с политически опит, способни да подредят приоритетите и да посочат решенията” * „Не съм виждал толкова агресивно и озлобено мнозинство като днешното на ГЕРБ”

Местни избори 2011 
 платена публикация

ЛИДЕРЪТ НА ДСБ ИВАН КОСТОВ пристигна специално за предизборната среща на „Дясната коалиция” (ДСБ и ВМРО-БНД) в Троян, за да подкрепи кандидата й за кмет Бойко Пъдарски (13 октомври, салона на читалище „Наука”). С Костов бе и членът на националното ръководство на партията Асен Агов, който беше в Троян и за откриването на предизборната кампания преди две седмици.
 
„ПРОМЕНИХ ПРОГРАМАТА СИ, за да бъда днес тук с вас и да ви кажа: „Гласувайте за Бойко – изборът за едно добро бъдеще на Троян”, заяви пред публиката в читалищния салон бившият министър-председател, който преди това внимателно проследи речта на кметския кандидат. „С интерес изслушах Бойко Пъдарски, защото той е от тези млади хора с добра подготовка, но и с политически опит, способни да подредят приоритетите и да посочат решенията”, заяви още г-н Костов. „Щастлив съм, че такива хора навлизат в политиката и че те са в нашите редици. Хора с кураж да се противопоставят на милиционерщината, но и с висока етика и без реваншистката нагласа да си връщат. Политици от ново поколение, каквито са нужни на България”, допълни лидерът на ДСБ.

ИВАН КОСТОВ ПОДЧЕРТА също, че ГЕРБ е спечелил предишните избори с гласовете на десните избиратели – „С вашите гласове”, обърна се към присъстващите в залата, - но след това герберите забравили този факт и подменили вота на хората с коалирането си с „Атака”. Засегнат бе и проблемът с вълненията в Катуница, като оценката бе, че проблемът е и политически – ГЕРБ притиска ромските лидери, за да си осигури гласовете на техните хора; а че в страната има етническо напрежение – това е безспорно, като корените му са в наложения етнически модел от тандема „Доган – Първанов”.

НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПРЕДИ СРЕЩАТА Иван Костов заяви: „Не съм виждал толкова агресивно и озлобено мнозинство като днешното на ГЕРБ. Който е на власт, трябва да е добър, но явно за тях това не важи”. Асен Агов пък подчерта пред малцината присъстващи журналисти, че днес се е възродил един страх, напомнящ за ситуацията от края на 90-те години – страх, обзел и хората, и медиите. „Лошото е, че са наплашени и собствениците на медиите и дори журналистите да имат смелостта да кажат истината, нямат възможността”, коментира бившият телевизионер.

ПРЕДИЗБОРНОТО СЪБИТИЕ в читалищната зала започна бойко – под звуците на стария български химн „Шуми Марица” и с призивно-патриотичните думи на водещата Райна Манджукова, пиар на „Дясната коалиция” в предизборната кампания.

СЛЕД КОЕТО пред микрофона застана председателят на ДСБ – Троян и бивш зам.-министър в кабинета „Костов” инж. Милко Станчев. „Самото име на нашата коалиция – Дясната коалиция, подсказва, че ние сме автентичната троянска десница. Нароилите се други формации в център-дясно са нещо различно и гонят други цели”, заяви г-н Станчев. Преди да представи кандидатите от листата за общински съветници на ДСБ – Троян, председателят обяви, че целта е „цялостна промяна на Общинския съвет” – да стане водещ управленски орган, а не зависим и подчинен на изпълнителната (кметската) власт, както досега, и да се отвори към гражданите, да почне да чува гласа на гражданите и да го вкарва в дневния ред на местната власт.

СЛЕД ТОВА ПРЕД ВСИЧКИ ЗАСТАНА кандидатът за кмет Бойко Пъдарски. Най-напред той очерта накратко професионалния си път – магистратура в Стопанската академия в Свищов, 7-годишна работа в „Актавис” (Троян), пред завършване на второ висше - право във Великотърновския университет. Споделено бе и за сътрудничеството с хората от ГЕРБ при предишните избори и последвалото разочарование. „Аз не се отричам и днес от идеите, с които тръгнахме преди четири години, но тези идеи бяха предадени от ГЕРБ, останаха само в предизборните салони. Управляващите през този мандат доказаха, че нямат визия за развитието на Троян”, каза г-н Пъдарски, като за пореден път подчерта, че в Троян са се възродили „недемократичните похвати и милиционерщината”. И че лично срещу него и негови съмишленици са били прилагани подобни методи (примерно – телефонни разпечатки на служители от общинската администрация заради разговори с него).

БОЙКО ПЪДАРСКИ подчерта, че досега никой друг кандидат-кмет не е обявявал предварително управленския си екип, както и платформата си за управление, която след спечелването на изборите, като се опре на реалните данни и цифри, ще се превърне в управленска програма. Кметският кандидат на „Дясната коалиция” очерта и основните моменти в тази управленска платформа.

НЯКОИ ОТ ТЯХ: коренна промяна в общинската администрация – максимално отваряне към гражданите, реални обществени обсъждания на проблемите, а не фиктивни както досега; преодоляване на капсулирането на властта, наложено от сегашния кмет и една групичка около него – специално внимание към инвеститорите, наши и външни; различна финансова политика на Общината – постигане на максимална яснота „какво плащаме като данъци и какво получаваме в замяна”; развитие на инфраструктурата – възлов момент е изготвянето на Общ устройствен план на Троян, какъвто досега няма („Въпреки че 12 години кмет бе строителен инженер”) и липсата на който генерира хаос и застой; развитие на туризма с особено внимание на туристическата анимация; подобряване на организацията на движението – приемане на нов генерален план (старият е невалиден от три години), паркинги, светофарни уредби на възлови кръстовища…; подобряване на обществения ред и сигурност – чрез създаване на общинска полиция или звено за охрана; и т.н.

„МИЛИЦИОНЕР-ЩИНАТА и авторитаризмът са емблемата на досегашното управление на Троян. Вярвам, че на 23 октомври на това ще бъде сложен край”, обобщи кандидатът за кмет на „Дясната коалиция” Бойко Пъдарски.

*** Заб. При платените предизборни материали от кампания Местни избори 2011 дали да се допускат или не читателски коментари към тях решават рекламодателите.

0 коментара:

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |