Ще играе ли и тази година „Чавдар” в мъжката А-група? (2)

* Иван Макариев: „Ревизията приключи, ще се изнесат резултатите и аз ще си подам оставката… Ако наистина съм толкова нежелан, ще регистрирам частен клуб и пак ще работя с деца и юноши”

ЗА ДА ОТГОВАРЯ ОТНОВО НА ТОЗИ ВЪПРОС, както и на въпроса кога ще е прословутото отчетно-изборно събрание на троянския баскетболен клуб, се срещнах и отново разговарях с две възлови фигури - президента на БК „Чавдар” Иван Макариев и главния отговорник за мъжкия отбор Никола Пиронков. Те споделиха следното.

ИВАН МАКАРИЕВ: „Безспорна и ползотворна е ролята на мъжкия отбор за популяризиране на баскетбола в Троян и е отлична възможност за подрастващите да видят на живо в троянската зала отлични баскетболисти от цяла България. Това ни помогна много да изградим нови групи и нови отбори сред подрастващите. За първа година участвахме на зона в три възрастови групи. За свикването на отчетно-изборно събрание на клуба - потвърждавам, че до края на м. август ще го свикам. Ревизията приключи, ще се изнесат резултатите и аз ще си подам оставката. Смущава ме обаче факта, че новият кандидат за моето място иска да работи само с мъжкия отбор, а такъв вариант не съществува, защото Българската федерацията по баскетбол финансира само дейността с подрастващи. Ако наистина съм толкова нежелан, ще регистрирам частен клуб и пак ще работя с деца и юноши. Обиден съм на Иван Христов-Ицата за острите нападки срещу мен. Използвам повода публично да го попитам забрави ли, че по мое време празнувахме „50 години баскетбол в Троян” – началото, поставено от него, породило много дискусии. Аз му организирах честването на 85-годишния юбилей с представително присъствие и полагащите му се почести и награди. И накрая - забрави ли г-н Христов „Денят на прошката”, когато на страниците на в. „Троян 21” се извини за изречените от него обиди и поиска прошка. Обиден съм и на Минко Лалев-Финта, с когото през тези 7 години, откакто аз съм начело на баскетбола в Троян, вървяхме заедно, а сега ме изостави.”

ТОЗИ ЧЕТВЪРТЪК останах без традиционното кебапче на „Околийския празник” (четвъртъчния троянски битак). Но пък успях да се срещна с доста хора, свързани и милеещи за троянския баскетбол, включително Ицата и Финта, Венци и Катя Кукенски, Цветослав Острев, а накрая „акостирах” при Никола Пиронков. Г-н Пиронков категорично потвърди, че и тази година ще „вади кестените от огъня” и мъжки отбор ЩЕ ИМА. Дискутирахме нашироко и въпросите за треньорския пост, селекцията на отбора, структурата на клуба, вариантите за нов президент на клуба, ако оставката на Макариев бъде приета от Управителния съвет. Позволих си да предложа някои идеи, спорих по редица въпроси, опирайки се на многогодишния си професионален опит, но в крайна сметка си тръгнах удовлетворен от чутото и от оптимизма на шефа на мъжкия ни отбор. В края на „работния ден” имах радостта да срещна, след близо 10-годишното му отсъствие от страната (на гурбет в Испания), един от най-добрите центрове на баскетболния „Чавдар” и рожба на троянската баскетболна школа Ради Ибов (206 см).

ЗАВЪРШВАМ МАТЕРИАЛА СИ както винаги с неангажиращи мои мнения. Първо - по отношение на поста президент на клуба; при евентуално приемане на оставката на Иван Макариев, иска ми се, наред със спрягания Герман Гачевски, да предложа и една друга възможност – инж. Милко Вачев, създател на клуба в този му формат и негов първи шеф, бивш баскетболист, човек с голям опит при работа с мъжки отбор (по време на неговото председателство имахме най-силния си мъжки състав), интересуващ се постоянно от баскетбола и клубовете в страната и от „Чавдар”. Трябва да призная обаче, че той яко се „дърпа”, защото е перфекционист в работата си и е наясно с подводните камъни, но си мисля, че ако нещата се поставят на истински здрава основа, може да поеме отговорността.

ВТОРО - за състава; на първата сериозна сбирка (а тя не търпи отлагане) наред с изброените варианти за попълнения обсъдихме с Никола Пиронков и други, но още веднъж ще подчертая – решаването на треньорския въпрос не търпи отлагане, негова е последната дума. И още - поне петима играчи плюс треньора трябва да са с професионален статут, за да искаме резултати; и да не бъдем отбор, вероятно единственият в А-група, който се събира за мач без една смислена тренировка. По всички тези въпроси потърсих и ми беше обещана среща и на най-високо равнище в общинската администрация; надявам се тази седмица срещата да бъде осъществена, а аз се ангажирам да предложа решения на част от баскетболните проблеми.

Стефан Генков,
треньор по баскетбол

Още по темата:

16 коментара:

Анонимен каза...

Така и така,най-популярната игра в Троян, от години е затънала и види се смисъл няма.
Не може ли да се закрие и целия финансов поток да се пренасочи към баскетбола?

Анонимен каза...

Кога ще е това Общо събрание на Баскетболния клуб? Дайте ден, час,моля , искам да присъствам и аз съм от баскетболната гилдия. Дано нещо ново вече се случи . И двамата за които Генков споменава са отлични професионалисти. А,дано !

Анонимен каза...

Събранието ще е в сряда 24.08. от 18,00ч. във бившето заведение "фенерите" ще е открито които иска да заповяда.

Анонимен каза...

Макариев,потвърди и ти че ще е в сряда от 18часа събранието на баскетболния клуб.Как се казва сега бившото "фенерите"

Анонимен каза...

Намира се до даначното, всички които искат и могат да помагат да заповядат.

Анонимен каза...

Как да вярваме,че ще има Общо събрание на Баскетболния клуб, като този който го обявява се афишира "анонимен". Нека някой от Пиронкови, Макариев., П.Лалев потвърди чрез форума или по друг начин.

Петър Лалев каза...

Публикуваните дата и място на събранието са вярни който иска да дойде да заповяда.

Анонимен каза...

Петър Лалев е пич и точен мъжага.

Анонимен каза...

Иесссссссс за Петър пич и точен мъжага!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Проведе ли се събранието на Баскетболния клуб. Е,и....??? Какъв е резултатът от Събранието ?
Какво ще става? Кой ще е треньорът ? Какви нови играчи? Кой ще командва парада, се интересува народа? Ще отговори ли някой ?

troyan21 каза...

Събранието (което бе отчетно, а не отчетно-изборно) се проведе, много приказки се изприказваха, обаче съдържанието - малко. Председателят Иван Макариев даде отчет за последните три години 2009/2011, като отговори на нападките на Ицата, публикувани в Т21; и обяви, че ще го съди за 10 000 лв., като парите ще дари на клуба. Единственото твърдо решение от събранието е след месец - на 28 септември или няколко дни по-късно (точно месец след публикуването на обявата в Държавен вестник) - да се проведе ново събрание, изборно, на което да стане ясен новият председател и новите членове на УС. Разбра се още, че мъжкият отбор е без треньор, с непопълнен състав и неясно финансиране. Накратко - хубава работа, ама троянска.

Анонимен каза...

Ей,аман от глупости! Пак ще се съдят за 10000,станахме за смях на цялата държава.Преди ни осмяха за за овчарския номер сега като видят колко тежи треньора....леле мале .Не позорете града,ей!!!!
Ицата беше прав като отправи критики,всички го виждаха,но си траеха.

Анонимен каза...

Макариев е пуснал жалба в прокоратурата с/у Минко Лалев Финта,защото е фалшифицирал подписи.
До като не се махне тази клика от клуба нищо няма да стане.Остава ни само да подкрепяме момчетата от мъжкия отбор,който неистово се мъчат да възродят спорта и да вкарат децата в залата.

Анонимен каза...

Момчета извинявайте за тъпия въпрос но колко прави 2+2? Нямам отговор от Ицата, Минко, Иван и Стефчо Генков. Сори с такива хора толкова в баскетбола. Апропо с такъв кмет такъв град! Далечни поздрави от един крокодил:))

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |