Въдичарска надпревара за деца преди празника

* Победа за Тони Атанасов, следван от Кремена Минкова и Николай Копанов * Цветан Чавдаров (извън класирането) извади най-големия шаран * Най-сърдечни благодарности към Калоян и Игнат - стопаните на яз. „Каля черква 1”

ПО СЛУЧАЙ 1 ЮНИ - Деня на детето, в неделя (29 май) на язовир „Каля черква 1” в с. Врабево се проведе детско състезание по спортен риболов. Това е едно от трите ливадни язовирчета на селото, които дълги години стояха бездействащи. Сега „Каля черква 1” се стопанисва от Калоян и Игнат и е превърнат от двамата ентусиасти в чудесно място за отмора и риболов. Водните удоволствия са съчетани и с „рум сървиз”, което прави язовира наистина предпочитана дестинация за риболовците.

НАШАТА ГРУПА включваше 5 деца от кръжока по спортен риболов към Общинския педагогически център с треньор Кирил Илиев (Бат` Киро) плюс 2 деца, водени от многократната републиканска шампионка Таня Чавдарова и състезаващи се за троянското Ловно-рибарско дружество (ЛРД).

ТАНЯ НАПРАВИ ЗАХРАНКА за всички, теглихме жребий за места, хвърлихме тежката захранка и започнахме риболова. Двамата от тима на ЛРД (синът на Таня – Цветан Чавдаров, и братовчед му Тодор Чавдаров) действаха с щеки, докато риболовците от кръжока - основно с директни и от време на време с обикновени телескопи с макари.

РИБАТА КЪЛВЕШЕ доста вяло, някои от състезателите дори останаха „капо”. Въпреки това Цветан Чавдаров реализира един сериозен шаран от 2,5 кг, а останалите се отчетоха с по няколко каракуди. По регламент състезателното време бе два часа, но го удължихме с още час по желание на децата. И така крайното класиране, важащо само за риболовците от кръжока, доби следния вид: победа за Тони Атанасов, следван от Кремена Минкова (втора) и Николай Копанов (трети). Разбира се, имаше и хубави награди - рибарски пръчки, живарници и стойки за стръв, осигурени ОПЦ.

Кирил Илиев (Бат`Киро),
ръководител на кръжока по спортен риболов към ОПЦ - Троян

П.П. Искам да изкажа нашите най-сърдечни благодарности към стопаните на язовира Калоян и Игнат. Изключително сме доволни от тяхното топло посрещане и от извършената отлична предварителна подготовка на терена за малките състезатели - тревата беше окосена, а местата захранени. За довиждане домакините ни връчиха и специална покана да ги посетим отново, в удобно за нас време. Благодарим ви от сърце!

Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |