В Троян през април

* Любопитни неща предлага троянският културен афиш за м. април

На 14-ти (от 17:30 ч.) в градската галерия „Серяковата къща” се открива традиционната Великденска изложба на Дружеството на троянските художници (ДТХ) - ценителите ще могат да видят, и да си закупят, нови неща на троянските майстори (живопис, иконопис, керамика и др.)

На 15-ти (от 18:30 ч. до 21:15 ч. троянското читалище „Наука – 1870 г.” ще се разтърси от тежък „метъл”; четири родни банди – „Zum”, „Bahur”, „Go out” и „Antidot”, ще забиват на троянска сцена, а организатор на концерта е нашенецът Боян Ненков, основател на една от участващите групи („Antidot”).

На 16-ти (от 11:00 ч.) е общоградският празник Лазарица, превърнал се вече в хубава троянска традиция. Мястото е централният троянски площад, а организатор е дамското гражданско сдружение „Българка – Троян” с подкрепата на Община Троян и НЧ „Наука – 1870 г.”.

На 18-ти за троянци ще пее Веселин Маринов, имащ многобройни фенове в града ни, които ни най-малко не се разколебаха от своя любимец след злополучния му химн за МВР „Родната полиция ни пази”; началният час е 19:00, а преди това (от 17:30 ч.) в читалищното фоайе ще се открие Великденската изложба „Традиция и вяра”.

На 19-ти на троянска сцена ще гостува Плевенският драматичен театър „Иван Радоев” с комедията „Наздраве!” на французина Пиер Шено (19:00 ч.). Тук му е мястото да напомним, че троянското читалище организира посещение на концерта на цигуларя виртуоз Васко Василев, чието национално турне започва от Плевен на 11 май – записванията са до 20 април на тел. 6-20-60 или 0888/757460.

Пак на 19-ти, от 19:30 ч., в елитния троянски ресторант „България” ще се състои мъжкият конкурс за красота „Мистър Троян 2011”, част от веригата „Мистър Европа – България 2011”. Троянският красавец №1 ще бъде подбран между кандидати от 16 до 27 години, а организатор на шоуто е фирмата на търновския сексюнак Митьо Пищова (наскоро същата фирма организира и женската надпревара „Мис Троян 2011”, спечелена от прелестната 19-годишна Теодора Павлова – бел. Т21.)

На 20-ти (от 18:00 ч.), в навечерието на най-големия християнски празник, се открива втора изложба в „Серяковата къща” – на живеещия от 20 години в Германия и добил европейска известност дърворезбар Владимир Златков (всяко лято, вече години наред, художникът твори на вилата си в троянското с. Терзийско, наскоро завърши и няколко големи поръчки за Троянския манастир – олтар за параклиса (кулата), масивна резбована врата за входа на манастирската църква и копие на уникалните олтарни двери - бел. Т21)

На 23-24-ти центърът на събитията се измества в Орешак – по-точно в Националното изложение на художествените занаяти (НИХЗПИ). Там се открива ретроспективната изложба „40 години национално изложение” и обща великденска изложба-базар на произведение на художествените занаяти.

На 26-ти започват Дни на талантите и интересите, отворени за всички деца (малки и по-големи) от цялата община; инициатор и организатор на Дните, които се провеждат за поредна година, е читалищната библиотека в сътрудничество с Общинския педагогически център.

Т21

22 коментара:

Анонимен каза...

С две думи - нищо интересно?

Анонимен каза...

1- Ти кво искаш Мадона ли да пее в троянското читалище:) Ако ти е скучно пускай се в конкурса Мистър Чеп при Митьо Пищова и ще ти стане...весело:):)

Анонимен каза...

Ибафти селянията...........

Анонимен каза...

Не му е мястото тук на тоя пост,но искам да копна тази публикация от в.24 часа,за да дам пример на Кмета М.Акимов как да се бори за града ни :)

"Кметът на Вашингтон Винсънт Грей бе арестуван и прекара една нощ в полицейския участък, след като излезе на публичен протест пред сградата на Капитолия заедно с повечето общински съветници.

Те се надигнаха срещу нежеланието на Конгреса на САЩ да се откаже от контрола си над столицата. Вашингтон, както е известно, е със статут на самостоятелен федерален окръг, но няма собствено представителство в Камарата на представителите. Градът има своя управа, но бюджетът и административните му актове задължително се одобряват от Конгреса.

Постигнатото тези дни споразумение между демократи и републиканци за федералния бюджет наложи нови финансови ограничения на Вашингтон, както впрочем и на редица други големи градове в САЩ.

Недоволни от тази ситуация, която от години се опитват да променят, градските шефове дръзнаха да изнесат протеста си на улицата. След като блокираха движението по улиците около най-представителната сграда във Вашингтон, полицията се намеси и сложи белезници на кмета Грей, на председателя на общината и на още 41 съветници и участници в протеста.

"Не можехме да мълчим срещу органиченията, които ни налагат. Те са абсолютно неприемливи", каза Грей, излизайки от участъка след 7-часовия си престой в ареста.

Не стана ясно дали на кмета и другите арестувани са предявени някакви обвинения. Те обаче се зарекоха, че няма да прекратят протестите си. Такива впрочем се очакват и в други градове на САЩ."

Действай и ти така Кмете :)

Анонимен каза...

ти май много искаш от този мухлю

Анонимен каза...

Може и да искам много,но нали знаеш....блажени са верующите :)

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%92%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D0%B5/278427226255

Анонимен каза...

Какво пише в този фейсбук, че доста хора нямат регистрация там?

Пол..... каза...

Tова е линк на групата-"Да помогнем на Веселин Маринов да спре да пее".Казвам го на тези,които нямат регистрация във Фейсбук.
Драги анонимен 7-ми,това,че може би слушаш рок или друг тип музика е много хубаво,поздравявам те.Ето,че имаш случай да се насладиш на твоята музика.И аз обичам хард рока/не твърдия/,но това не ми дава право да съдя този който обича да слуша В.Маринов или да агитирам да спре да пее.Всеки си слуша това което обича.Един път попитах една особа,по какво да познаем хубавата музика,а тя ми отговори-музиката която те възвисява.Тя беше луд фен на Хеви метъла.Стъписах се,но си беше права до някъде.Не е права в едно-тя също агитираше да спре В.Маринов да пее.А нямаше право да съди нещо по различно от това което обича.Като гледам и децата си възпитава в познание за възвисяващата музика...Мен ме възвисяват мелодиите на Енио Мориконе,Maksim Mrvica-пианист,Yanni-пианист и композитор,бг естрадата и нашия фолклор,но съвсем не мисля,че само тази музика е най-добрата и всеки да слуша само нея.Така,че 7-ми нека не бъдем така нахални а да уважаваме всяко творчество,песен или певец,който е далеч от "Камъните падат" и "Искам Сашка на задна прашка"...

Анонимен каза...

Чи кво и е на "Искам Сашка на задна прашка" и Веско си пей хубаву момчето що искат да го спират..не знам как са прави ама аз искам да направя фесбук група да спрем тези дето искат да спират Веско да пее.Веско пее и за Бойко и за Сергей а бабите от нашата махала как му се радват да знайти

Анонимен каза...

А Ненков да помисли как да върне парите на хората на които дължи, щото има и такива които мислят да поначупят камбаната на тариактчето...

Анонимен каза...

Какъв е този Ненков и какви светли дела е свършил?

Анонимен каза...

Келеш и мошенник да дребно!

Анонимен каза...

Хайде сега и на 19 април да се нагледаме на троянски мъжки атрибути.Ей, пичове, нима ще има някои да се хванат на тази простотия? Този Пищова, няма ли кой да му го навре/ става въпрос за пищова/ и повече да не се вясва из нашия край да ни резили.

Анонимен каза...

След като прегледах културния афиш на Троян, крайно време е да се провъзгласим за "Културната столица на Балканите"...
Който е "ЗА", да мръдне с лявото ухо!

Анонимен каза...

Ей, анонимните... нема угодия за вас. Що се мъчите бе хора? За бога братя не ходете :))) намя нужда от вас там, стойте си пред форумите и се чувствайте велики! клоуни :)))

Анонимен каза...

1 ви: сдухан, продължи да душиш пилето :0
2 ри: евала! :)
3 ти: фани се ....
4 ти: не искам да продължавам повече, всичко ви пречи на вас. Дори и там където не сте желани (а вие си мислите, че без вашето мнение хората са загубени :)дори и там врете нос!

Анонимен каза...

Група "ЕК", ще изпълни една нова песен на Bon Jovi...Моля предварително да извините солиста че не знае целия текст, и от време на време го кара на спомени,а музикалния съпровод просто толкова си може...да живее рокЪТ в троянЪТ!

Анонимен каза...

Залата наполовина празна...проблема е в озвучението...някой поклаща глава от креслата, други ще се опитат прави да въртят коси показвайки метълския поздрав.някой говори английски...някой ще запали цигара и ще надигне бира...абе яко е копеле...ех спомени спомени....

Анонимен каза...

Анонимни 11 и 13 Боби не е мошенник и ако намери парите ще се разплати със всички .

Анонимен каза...

Боби,а ако не ги намериш?Абе ти къде ги търсиш,да додем повече хора,да ти помогнем...

Анонимен каза...

А ако мама беше с мустаки, щеше да е тати...
И се разплаща веки 5-6 лета поредни...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |