Местим битака до началото на лятото?

* От БДЖ уверили, че са съгласни на споразумение с Общината, а генералният директор на Национална компания железопътна инфраструктура Милчо Ламбрев дал дума

НА ПЪТ СМЕ ДА ПОСТИГНЕМ споразумение с БДЖ (ДП „Национална компания железопътна инфраструктура”) за ползване на техен терен, необходим за преместването на четвъртъчния троянски битак от сегашното му място (натоварената и поемаща транзитния трафик ул. „Опълченска”). А очакванията са до началото на лятото преместването да стане факт. Хубавата новина, която научихме от прессъобщение на PR-ката на Общината Маргарита Генкова, бе потвърдена от кмета Минко Акимов на пресконференция в петък (18 февруари).

УВЕРЕНИЯТА, че ще постигнем желаното споразумение – което въпреки обещанията, включително и на транспортния министър, ни се изплъзва вече месеци наред – дошло след среща миналата седмица на г-н Акимов с генералния директор на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура” Милчо Ламбрев. Г-н Ламбрев е дал дума, че лично ще настоява за подписване на предложения от Община Троян договор.

РЕШЕНИЕТО ЗА ПРЕМЕСТВАНЕТО на четвъртъчния битак бе взето от Общинския съвет през м. март миналата година. Преди това комисия избра най-подходящия терен – глухата и неконфликтна пътна отсечка от животинския пазар към жп-гара Троян. Впоследствие обаче се оказа, че част от въпросния терен е собственост на БДЖ и нещата зациклиха. Според подготвения проектодоговор Общината се задължава да почиства и облагородява въпросния терен срещу използването му всеки четвъртък за времето от 8:00 ч. до 14:00 ч.

Т21

9 коментара:

Анонимен каза...

Наближават избори.И нещата се раздвижват - маи.Сигурно пак на думи, но ще видим.То не че ще спечели сегашния кмет, но поне с това да се запомни.Че няма с какво друго.

Анонимен каза...

КМЕТ?!
Къде видя кмет?!
ААААААААААААААА!
Сигурно на Миньо така му викаш.......
Извинявам се тогава...

Анонимен каза...

Най-после ще мога да си ползвам гаража. Не стига, че си плащам за него, ами бях принуден да ходя в четвъртък пеша, защото някой си плащал да върти търговия пред него. Да не говорим за обелките от краставици и домати, които постоянно измитах оттам, защото търговците трябва да похапват, а последния път казаха, че не са длъжни да си почистят, защото си плащат и има хора за това!!!!!!!!

Анонимен каза...

Избори, идат избори!

Анонимен каза...

Предлагам изборите в Троян да ги правим на 3 месеца :))))))))
То управниците като чуят за избори и се сещат, че трябва да работят.

Дано кмета да се досеща, че ако случайно се кандидатира ще питаме за целия мандат, а не само за случилото се накрая. :)

Анонимен каза...

Не се бой 5-ти,нищо особено няма да се случи-само ще надуваме вувузелите.Да видим на каква цена,обаче?Щото някъде видях ценоразпис от времето на световното в Южна Африка:
-вувузела.....5 лв.
-вулвадала.....55лв.

Анонимен каза...

В събота бях в Троян, срещнах се с приятели и съученици и това което чух и отчасти видях не ме зарадва, вкл. и коментари за кмета, който явно някой непознат ви го е избрал. В най-скоро време не се ли намери стратегически инвеститор(и), който да предложи мин. 500 раб.места, Троян ще последва съдбата на загиващата северозападнала България. Нистина жалко!

Анонимен каза...

Споко, троянци.Ще развиваме туризъм и ще показваме Акимов като главен атракцион на гостите на града!!!!!

Анонимен каза...

Е тогава вече ще умрем от глад. Ха, Ха, Ха ...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |