Депутатът Горов набърка Троян в кавгата си с губернатора

* Николай Нанков: „Крадецът вика дръжте крадеца” * АДФИ констатира нарушения за близо 4 млн. лв. чрез анекси към договора за депото за отпадъци в Ловеч

ЧЕРВЕНИЯТ ДЕПУТАТ от ловешкия избирателен район Димитър Горов набърка и Община Троян в спора си с областния управител Николай Нанков, по чието искане Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) направи проверка на договора за строителството на новото депо за твърди битови отпадъци в Ловеч. И констатира нарушения за близо 4 млн. лв., които се стовариха върху възложителя на строителството - кмета на община Ловеч Минчо Казанджиев.

ПРИПОМНЯМЕ – данните от проверката на АДФИ бяха връчени на г-н Нанков в началото на м. януари, след което той ги огласи публично. Посочваха се 7 анекса към договора за възлагане на обществената поръчка за изпълнение на депото (общата стойност на обекта е 16,6 млн. лв.), с които били възложени допълнителни строително-монтажни работи за 2 млн. и 350 хил. лв. и се увеличили единичните цени и стойности на тези работи с 1 млн. и 600 хил. лв. Увеличението, разписано от кмета Казанджиев, обаче било в разрез със Закона за обществените поръчки, позволяващ цените по сключени договори само да се намаляват в полза на възложителя.

СЛЕД СЛУЧИЛОТО СЕ ловешкият градоначалник излезе с позиция до медиите, в която обясни, че по първоначален проект депото е било с по-малки параметри и общата му площ от 12,2 дка била увеличена на 32,1 дка; разширил се и обхватът му – освен за Ловеч и за общините Летница и Угърчин. Всичко това довело до споменатите анекси към първоначалния договор и увеличаването на цената и било извършено според указанията на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), обясни г-н Казанджиев.

НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ губернатора и ловешкия градоначалник изкара на сцената кметския съпартиец - депутата Горов, който на пресконференция (7 февруари) заяви, че стилът на управляващата партия ГЕРБ бил „да се произнасят присъди, преди оторизираните органи да са се произнесли по този въпрос”. Така се случвало и на централно ниво, но „явно болестта се премества и на по-ниските етажи на управлението”. Друго обвинение на червения парламентарист и председател на БСП в Ловеч към ГЕРБ и лично към областния управител Николай Нанков бе, че прилагат двоен стандарт – т.е. премълчават се негативните разкрития за общини, командвани от кметове на ГЕРБ.

ТВЪРДЕНИЕТО БЕ ИЛЮСТРИРАНО с данни от одитните доклади на Сметната палата за общините Троян и Тетевен за 2008 г. За Троян се посочи, че през въпросната 2008 г. били сключени 5 договора с идентичен предмет на дейност (реконструкция и рехабилитация на сгради на читалища) на обща стойност 129 хил. лв., а според ЗОП договорът трябвало да е един общ и стореното било закононарушение. „Нямаше да имам нищо против, ако областна администрация беше извадила информация за всички общини. Само двете двете герберски общини (Троян и Тетевен) не са изкарани. Смущаващ е и опитът да се внуши, че едните са лоши, а другите добри”, бе изводът на Горов.

В ОТГОВОР НА НАПАДКИТЕ Николай Нанков излезе с изявление (10 февруари), в което се казва, че нито той, нито Горов са „органът, който е редно да бъде говорител на Сметната палата”. И че няма нищо нередно в огласяване на резултатите от проверката на АДФИ. Губернаторът не остана длъжен на депутата и по обвинението в двоен стандарт, напомняйки поговорката „Крадецът вика дръжте крадеца”. „Когато Горов цитира одита на Сметна палата за две общини – Троян и Тетевен, защо не цитира одита на Сметна палата за Ловеч за периода 2006-2008 г. Той е много по-интересен от цифрите и данните, които бяха изнесени за Троян и Тетевен. Публичен е, погледнете го и ще видите, че кметове в първи мандат (на Троян и Тетевен) са доста по-добри администратори и по-добри управленци за сметка на тези, които са втори, трети мандат (на Ловеч)”, заяви г-н Нанков.

Т21

6 коментара:

Анонимен каза...

В същото време престъпленията на Минко Акимов и компания продължават с пълна сила.
Тези дни е гласуван поредният кредит заробващ Троян!
Този град е свършен!

Анонимен каза...

Горов е пияна свиня!

АРВи каза...

№2, няма никакво значение кой какъв е. Важното е, че когато атовете се ритат, магаретата, т.е. ние, мрът. От тези заигравки на хора избрани от нас за да управляват държавата не я управляват, а вместо това се стремят да се изкарат един друг маскари. Ние обикновенниге граждани нямаме никаква сметка от тези задявки, освен това, че цените на стоките растат неимоверно много. Вижте какво стана след оповестяване на СРС-тата, тихомълком без особено основателни причиви се повишиха много стоки от първа необходимост, а ние робски си мълчим. Нали в Египет точно при подобна ситуация станаха събитията. Но тук не, ние сме си о..е и това е. Не искам да обидя никого но такива са голите факти. Ние дори не блеем като о..е, а си мълчим, като роби.

Анонимен каза...

3-ти кажи го ясно -не сме о..е,а истински путки заспали

Анонимен каза...

и непоръбени.

Анонимен каза...

ВСЕ ПАК БГ е" европейска държава" а не страна от 3тиа свят,затова трябва да мъл4им и спотайваме.Това ни е вродено --да отворим у4ебника по ИСТОРИЯ:200 византийско,500турско,50фашистко,45кумунисти4еско,18(бкп,бсп,сдс.ндсв,дпс и др.) и последните 2 вси4ки знаем ГЕРБ.........?????????извода :страна от 4тия свят--- малко по весело!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |