Първото троянче за новото десетилетие се казва Амир

* Малчуганът е второ дете на заможно семейство етнически турци, името му на арабски означава „принц” * 248 бебета проплакали в МБАЛ – Троян през 2010 г., през 2009-та - 276

ПЪРВОТО ТРОЯНСКО БЕБЕ за новата 2011 г. се появи на бял свят на 1 януари – в 11:07 ч. предиобед. Новороденото е момче, мерките му са 3,250 кг и 50 см, казва се Амир (името е от арабски произход и означава „принц”). Амир се родил по естествен начин под грижите на екип, ръководен от д-р Христо Добрев. Родителите на първото троянско бебе за новото десетилетие са 21-годишната Ивелина и 25-годишния Ахмед, заможно семейство етнически турци, което има и още едно дете – момиченце на годинка и един месец.

СТАТИСТИКАТА СОЧИ, че през изминалата 2010 г. в троянската болница (МБАЛ - Троян) са се родили 248 бебета, от които 114 момичета и 134 момчета. През 2009-та бройката на новородените е била 276, а през 2008-ма – 236. Цифрите сочат сравнително устойчиво ниво на раждаемостта, което радва. Но друг факт тревожи – немалкото случаи на непълнолетни и дори на малолетни родилки; припомняме, че майката на първото бебе за миналата година бе 15-годишната Севда, а през 2008 г. в Троянско имаше и... 12-годишно момиче, което стана майка.

(по информация на Ралица Бенчева, ТВ „Оптиспринт”)

18 коментара:

Анонимен каза...

Какво означава "заможно ромско семейство". Уточнете от къде е богатството. От телефонни измами, от цветни метали (кабели и жици),от проституция, от лихварство сред другите роми? Или може би са компютърни програмисти.Обикновено хората се представят със своите професии и образование. Какво са завършили "заможните" роми ? Това кажете на хората !

Анонимен каза...

Първо за десетилетието? Показателно.

Анонимен каза...

показателно за съжаление,какво е бъдещето на България!

Анонимен каза...

Първото троянче за миналата 2010 година, също е от ромско семейство. Майката е "високообразована" 15-годишна циганка.
Кой ще ги храни един ден, незнам....

Анонимен каза...

Първото троянче за миналата 2010 година, също е от ромско семейство. Майката е "високообразована" 15-годишна циганка.
Кой ще ги храни един ден, не знам....

Анонимен каза...

Ако демографските прогнози се сбъднат, след 40 години ще имаме циганско правителство през 2050 г. населението на страната ще наброява 5,8 млн., от които 3,5 млн. цигани, 1,5 млн. турци и 800 хил. българи

Анонимен каза...

Еми то май ,че и бебе на годината е циганче.Щом майката на Габриел има и друго дете, което е родила на 15 годишна възраст и заченала на 14 ? Положението е страшно, явно!

Анонимен каза...

След 10-20 година бе обявено, че Индия ще изпревари Китай по население, ще бъде с над 1,5 милиарда.. Та така и ние с нашето ромско-индийско население ще бъдем част от най-голямата държава на света.Ех какъв живот ни очаква тогава..Между другото да ви запозная с фактът, че в Лондон децата на бели англичани са малцинство, кметът на Ротердам и Хага в Холандия е мюсюлманин, в Сащ белите европейци ще бъдат малцинство до 20 години, в Нова Зеландия се очаква азиатците да станат повече от европейците скоро, за германските турци, френските араби, руските азиатци, испанските латиноси...да не споменавам..Населението в Африка стигна 1 милиард тази година...А пък ако не дай си боже ни пуснат и в Шенген ще се препълним с кюрди, иракчани и афганистанци..Добре дошли в 21 век! Измъкване няма никъде! Свиквайте по-добре!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Не е хубаво да се пише ,като не се знае .Ахмед и Ивелина не са роми и никой няма право да ги определя като такива.И двамата пройзхождат от турски семейства,Ивелина преди 4-5 години беше МИС ЛОВЕ4!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

10-ти,пил ли си си хапчетата?

Анонимен каза...

Пих ги,ама аз съм за истината.Не сте ги виждали и не ги познавате,майката на Ивелина е ортопед в Франция,баща и има малка фирма за стройтелство и си живеят там!Мом4ето е от семейство Терзови от Борима(нормално семейство) ако се интересувате --проу4ете ги...

Анонимен каза...

До номер 10/12 Ами нали това казвам. Представете ги, образование, професия, титли....Иначе това "заможно ромско семейство" буди недоразомение. "Заможни роми" от честен труд едва ли има в абсурдната ни държава.

Анонимен каза...

Като чета горните коментари стигам до извода ,че човек в този град може да стане пишман за всичко,дори да има хубав повод като раждането на първото бебе за годината.
1.Статията е по информация на Ралица Бенчева,ТВ"Оптиспринт"-ами ,ако се окаже че въпросната журналистка е дала непроверена информация и тези хора не се окажат роми?
2.Сега пък те горките трябва да доказват,защо са определени като "заможни" и откъде са им доходите....и то защо ,защото имали бебе и тръгнали да ги коментират.

troyan21 каза...

До №14:
Грешката не е на колежката Ралица Бенчева, от друг източник научихме, че първото троянско бебе за 2011 г. е от ромско семейство (което, ще се съгласите, не е нелогично при настоящата демографска ситуация тук и изобщо в страната). Доверяваме се на коментарите в сайта и коригираме неточността.

Анонимен каза...

Генадий,понеже те познавам като много точен и коректен човек ....дали не можеш да провериш отново тази информация.Аз като чуя "ром" и си представям жителите на завоя към Балабанското...а хората от статията може би не заслужават това определение.Ами ако по-горния коментатор се окаже по-достоверен от източника на вестника....

Анонимен каза...

Ааа,добре - видях ,че има корекция в статията.Това,че поправките стават по най-бързия начин е много добре:))

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |