Осъдиха палача на Виолета

* 45-годишният Валери В. Иванов получи 14 години и 11 месеца затвор при първоначален строг режим * Убиецът ще лежи в Ловешкия затвор, възможно е да бъде преместен в затворническото общежитие в Троян

НАКАЗАТЕЛЕН СЪСТАВ на Ловешкия окръжен съд (ЛОС), ръководен от председателя на съда Антоанета Монева, осъди на 14 години и 11 месеца затвор 45-годишния Валери В. Иванов, родом от Тетевен, извършил едно от най-бруталните престъпления в Троянския край през последните години.

ПРИПОМНЯМЕ – на 15 март 2010 г. при семейна свада Валери убива жена си Виолета Василева Иванова (46 г.), драмата се разиграва в семейния апартамент в Троян. За да прикрие следите, убиецът откарва трупа в дърводелската си работилница в родното село на жертвата – с. Бели Осъм, разфасова го и прави неуспешен опит да го изгори. След това напъхва човешките останки в найлонови торби и ги заравя края пътя Ловеч – Плевен. Престъпникът се опитва да заблуди разследващите органи, като сам сигнализира в РУП – Троян за изчезването на съпругата си и симулира „загриженост”. Няколко дни по-късно обаче случаят е разплетен и Валери В. Иванов прави пълни самопризнания.

В ПРИСЪДАТА ЧЕТЕМ, че ЛОС „признава Валери В.И. (…) за ВИНОВЕН в това, че на 15 март 2010 г. около 20:30 ч. в Троян, област Ловешка, умишлено и с особена жестокост умъртвил Виолета В.И. (…), поради което на основание чл. 116, ал. 1, т. 6, във връзка с чл. 58 а от НК го осъжда на 14 години и 11 месеца лишаване от свобода”. Наказанието трябва да се изтърпи в Затвора – Ловеч при първоначален строг режим, като има вероятност убиецът да бъде настанен в затворническото общежитие „Атлант” в Троян, което е подразделение на ловешкия затвор. Валери В. Иванов трябва да заплати по 100 хил. лв. кръвнина на сина си – 16-годишния Силвестър, който учи в Правец, и на майката на жертвата.

ПРИСЪДАТА е била произнесена на 12 ноември и нямаме данни дали в законния 15-дневен срок, т.е. до 27 ноември, е била обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново.

Т21

7 коментара:

Анонимен каза...

Страшно си е. Лудите маниаци минават леко в съда. Като направи белята - върви го съди после...

Анонимен каза...

След 5 години пак ще е сред нас (за примерно поведение).

Анонимен каза...

На осъдения е определено това по размер наказание, защото е направил самопризнание и делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Законът - НПК дава това право на подсъдимия. В тези случаи наказанието се определя под минималния размер, който в случай е 15 години. Тоест съдът е определил наказанието съобразно закона - с 1 месец под минималния размер. Дали е справедливо незнам, но е законосъобразно. Съдът не измисля законите - той само ги прилага, а законите се гласуват от парламента. Така, че критиката към Ловешки окръжен съд в случая е неуместна и се дължи на правна неграмотност.

Анонимен каза...

Съгласна съм, че престъплението е отвратително и тежко. Нали си спомняте, че по повод убийството на студентката от Варна - Радостина, беше изменен НПК и беше забранено да се провежда съкратено съдебно следствие за убийства, тежки телесни повреди и деяния, извършени след употреба на алкохол. Тази забрана обаче парламента - сегашния я отмени и позволи на всеки един подсъдим да поиска делото му да бъде разгледано по този ред. В конкретният случай и Валери е направил това.
Запитайте се - в кого е проблема, в съда или в парламента!?!

Анонимен каза...

Не ми се налага през ден да се занимавам с тежки убииства и други подобни престъпления и точно по този закон и точно по тези подробности съм правно неграмотен. Но по много други закони, с които работя съм грамотен. Добре е да има пояснения, че да се ориентираме. Ще се поправя: Лудите маниаци минават леко в съда, благодарение на парламента. На хората не им харесват много неща в нашия живот. И на европейците не им харесват. Все спорим и всеки вика "не съм виновен аз" а полза няма.

Анонимен каза...

Към № 2 - Не пиши неща, които не са от твоята компетентност. Няма начин след 5 години отново да е сред нас за примерно поведение. Прочети чл. 70 от ППЗИНЗС. Човек когато дава мнение по даден въпрос, трябва да е компетентен.

Анонимен каза...

Земи тая компетенция!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |