Да не се изживяват като колоездачно политбюро

* Нелогични заплахи на ръководството на БКС към един млад и набиращ скорост колоездачен клуб, печелещ нови фенове на колоезденето?!

Тема с продължение

В СРЯДА (6 ОКТОМВРИ) – деня, в който излезе броят на Т21, поместил като водещ материал на първа страница статията „Планинското колоездене в Троян набира скорост” – получихме по имейла едно заплашително писъмце (виж ТУК) от Българския колоездачен съюз (БКС), подписано от генералния секретар на съюза Ц. Чолаков и адресирано до моя милост - гл. редактор на Т21 Генадий Маринов.

В ДЕПЕШАТА СИ Г-Н ЧОЛАКОВ обясняваше, че състезанието на 8 октомври в Сопот не е Световно, а Международна купа, носеща точки за световната ранглиста. После ме информираше, че троянският клуб по планинско колоездене „Маунтин хил” не е член на БКС. И накрая следваше заканата, че „ако този клуб продължи да подава невярна информация, няма да му бъде разрешена регистрацията в БКС”.

ЧУДИХ СЕ КАК ДА ПОГЛЕДНА на епистоларните заплахи на г-н Чолаков?! От една страна бях доволен, че в БКС четат Т21, за което им изказвам нашите адмирации и се радвам, че проявяват добър вестникарски вкус. Но оттам нататък нещата ставаха, меко казано, неразбираеми, даже подозрителни.

НЕЛОГИЧНИ ЗАПЛАХИ на ръководството на БКС към един млад и набиращ скорост колоездачен клуб, печелещ нови фенове на колоезденето?! И вместо похвали към шепата ентусиасти и лично към основателя Христо Доков, които напук на кризата, липсата на средства и другите нашенски негативи успяват да работят за любимия спорт – заканително размахване на пръст?! Убеден съм, че едва ли терминологичната неточност на г-н Доков, титулувал Shambhala Open Cup 2010 в Сопот като Световно, е причината за заканите от страна на съюзния генсек - вероятно нещо друго, задкулисно, е раздразнило голямото началството? Мен чиновническите игрички не ме вълнуват, още повече пък в БКС; но все пак ще си позволя една препоръка към г-н Ц. Чолаков и сие – да не се изживяват като колоездачно политбюро. Времето е друго.

С уважение: Генадий Маринов, гл. редактор на Т21

19 коментара:

Анонимен каза...

Е как не!? Нали с Ицата разритахте цона? Писмото е заплаха от нея към весника, не към клуба... Елементарно бе Уили!

Петров каза...

Епистоларен - литературно произведение написано под формата на писмо/размяна на писма !

Анонимен каза...

я да ви развеселя, следното уж не е за тук, но в същината си е проблема е сходен
КАЛИНА ИЛИЕВА НА ПОСЕЩЕНИЕ В ЖИВОТНОВЪДНА ФЕРМА В С. ДРАГАНОВЦИ- ГАБРОВСКО: "ДЯДО, МНОГО СА ТИ МАЛКИ КРАВИТЕ- НЕ СИ ЛИ ИСКАЛ ПОДПОМАГАНЕ ПРИ НАС?" ОТГОВОР: "МОМЕ, ТОВА СА КОЗИ." :)))))))))))

Анонимен каза...

Мисля си че много по-важно е да имаш желание да направиш нещо добро,отколкото да гледаш в кои организации участваш.Една такава инициатива за организиране на клуб по планинско колоездене в Троян заслужава само добри думи.И си мисля че е добре да се разчита първо на собствените възможности,защото ''съдействието'' от държавните институции почти винаги пречи отколкото да помага.Те и в случея се правят на обидени и заплашват,но ако начинанието в Троян получи добра реализация и спорта придобие популярност,все си мисля че тези същите бюрократи сами ще се натискат да присъединяват клуба към себе си.Така че хайде да не се правят много на тежки,а да гледат те какво правят за този спорт в България,в тази посока да си насочат неимоверните усилия.

Анонимен каза...

Много правилно 4 ,подкрепям те!

Анонимен каза...

Браво,Генадий,снимката е страхотна,с тая пурета....Напомняш ми ранният Де Ниро,първите му филми,началото на 70-те,по-точно "Коварни улици" и гангстерчетата по улиците на Литл Итали.Неговият герой обясняваше:"Знаете ли какво казала кралицата?-Ако имах топки,щях да съм крал!"Както виждаш,има непреходни истини...А относно колоезденето-не им се връзвай,не четат твоят вестник!Това са си ачик-ачик троянски уйдурми,както обичаше да казва баба ми.Но Цона топки няма,каквото и да гласуват гламавите ни съветници....И за края-един много кратък виц: Трима сядат и си говорят."-Ох!"-рекъл първият."АЙ сиктир!"-отвърнал му вторият."А-а-а,щом ще си говориме за политика,аз си заминавам!-заключил третият. АЙ с-с-с-с.....

Генадий Маринов каза...

До Ай-с-с-с-а (№6):
Хо-хо-хо, и бенка си имам като Де Ниро - виж на дясната бузка, до мустака (на снимката - вляво, на живо - вдясно); пък и днешен Троян си е една "литъл Итали", ама малко по така, сещай се по как. А относно колоезденето - разбира се, че са троянски уйдурми, даже се сещам кои са уйдурмаджиите, сигурно и ти се сещаш, надявам се и те да се сетят, че ние сме се сетили и да си поналегнат парцалите. Или както е казал великият Де Ниро: "Ар ю токинг ту ми, Ай-с-с-с?!"

Анонимен каза...

Имам приятели които работят в Германия,инженери .Когато ги питах какво правят в свободното си време-казаха ,че скучаят - колегите им се организирали и когато почивните дни са топли ходели на планински туризъм,но с велосипеди.Моите приятели все още не били ходили,защото е необходим специален велосипед струващ между 1200 и 3000евро /в Германия/.
Може и тук да се организира подобно нещо и без това няма много забавления за туристите.

Анонимен каза...

Зависи какво имаш предвид казвайки че няма много забавления за туристите!А и къде ли в България в т.н."курорти" пък има чак толкова забавления-една толкова уасжна дума напоследък...

Анонимен каза...

Момци,колело за 2-3 хиляди......евро,за да ходите на балкан!Няма лошо,много по-добре е от АТВ или кросов мотор.Аз съм си старомоден, ама....защо не пробвате пеша,с хубава компания,с ой-ла-ри,сланинка на шиш,китара,излягване на припек и т.н.Че то едно време от тия излети и деца се раждаха,бе.... АЙ с-с-с-с......

АРВи каза...

И то, какви деца АЙ-С-с-с-с......., добре, че не ги правехме тогава, с ръце, с акъл и сизискващото се "творческо партийно вдъхновение", а с въображение и с въра в бъдещето, затова сега приличат досущ на хора - на българи де. Думите ми нямат нищо общо с комунистическата идеология, върлуваща тогава, както и до сега де. Говаря за вярата и надеждата на младостта, защото тогава комунизма поне тях беше оставил в наши ръце и можехме да мечтаем на фона на фалшивите им обещания, а сега и това нямаме, напук на демокрацията, (псевдо де)!!!??!??

Анонимен каза...

Ами какво да ти кажа,АРВи,дано приличат на нас,без недостатъците ни,разбира се!Лошото е,че напоследък само заминават,заминават,заминават- като оная песен "Уан уей тикет",нали я помниш.Но пък,от друга страна си мисля-дали не е това начина нашите,българските гени да завладеят света,да завоюват "жизнено пространство".Щото тука,в пределите на Стара България генофонът е на път бая да се омеша,русото да бъде рожба единствено на перхидрола!Не съм расист,не,но вижте старите снимки,вижте какви одухотворени лица,блесналите очи на българчетата,даскала с достолепната стойка-всичко е истинско,живо,да ти е кеф да го гледаш!Българите сме един от най-старите "държавотворни" народи на света и ще бъде жалко да се "разтворим" в морето от гени,нахлули от Индийския субконтинент,щракащи с палци и склонни единствено към ранно размножаване.Не може да сме толкова тъпи,за да го допуснем!"Може,може-отговаря ми вътрешният ми глас-живеем в свободна страна!" АЙ с-с-с-с....

АРВи каза...

Да АЙ-С-с-с-с......., на нашата стара нация може би им трябва по-голямо пространство, защото последните близо 1000 години бяхме притиснати жестоко от поробители и от нас самите. Наистина генофондът ни може би търси разширение, развитие и нова почва. Ние наистина сме склонни да се разтваряме и да спазваме реда устроен, когато сме при други условия и народи,ред установен от някого но не и от нас самите. Но ме успокоява страшно много автентичността на нашенеца и неговото българско АЗ, когато успее, а и когато загуби, но в чужбина. Тук, на наша земя, се проявяваме направокато сган и то неспасяемо непроменима. Жалко за тез които останахме тук, на пук на всичко, или по принуда. Трябва и такива, като нас, за да се идентифицира коренът ни. ИНАЧЕ ПО-ЛОШО!!

Анонимен каза...

Генадий, така както си написал текста си, излиза, че си се "осрал". Изразът не е мой, а на Кеворкян! Така че не виждам повод да героизираш себе си и да осмиваш БКС, след като си допуснал поредица от неточности. Но, кой както разбира журналистиката днес, тъй я и прави...

Анонимен каза...

До 14. Това, което си написал драги, хич не е достойно, а да не говорим за елементарна коректност. Добрият тон и светските взаимоотношения изискват да поясниш тезата, която ти в случая си поднесъл, също във вид на "осиране", както казваш ти, тъй като сипеш грозни обвинения без всякакви доказателства и обосновка. Изясни си тезата и тогава пиши. Не съм защитник на Генадий, но елементарната етика изисква също и елементарно уважение, което да проявиш поне към самият себе си. Иначе критикувайки необосновано се изправяш пред друга преграда,която явно ти убягва, а именно да изпадаш в смешно и неловко положение пред себе си и пред четящите постинга. Мисля, че не е достойно твоето поведение в случая, даже и вярно да е това което си написал. Така елементарно и първосигнално поднесено е кръгла нула, уверявам те. Но проблема си е лично твой, аз не те критикувам, само си изказвам мнението. Това е!

Анонимен каза...

Здравейте,преди малко прочетох коментарите към статията за мотополигона - прави ми впечатление,че откакто публикуваха статията на г-н Христов/за награждаването на Цона Маринчевска/на спортна тема започнаха да се появяват много злостни коментари,брутално и просташки оплюващи статиите на тема"Спорт".№14 теб визирам - изливай си комплексите вкъщи.

Анонимен каза...

Абе тя Цона не замина ли вече за Бразилия?

Анонимен каза...

Цона вече е в щаба на Дилма Русеф и се готви за втория тур- пък почетната и награда в Троян ще получи представител на Бразилското посолство у нас...

Анонимен каза...

Щом Цона е при Дилма, чао на футбола в Бразилия, като стана с "Чавдар", че може и по зле. Криза е сега и то световна.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |