„Пасат” уцели 83-годишна на пешеходна пътека на Главната

* Кой е шофьорът, потрошил бабата?! * Няколко дни по-рано "Мерцедес" уби 86-годишна на същата улица * Егати града, щом тази улица му е Главна!

НА 9 ОКТОМВРИ ОКОЛО 9:40 Ч. сутринта лек автомобил „Фолксваген Пасат” удря на пешеходна пътека на главната улица „Васил Левски” в Троян 83-годишна пешеходка. Възрастната дама била настанена в МБАЛ – Троян със спукани раменна кост и таз, но без опасност за живота. Според полицията пешеходката е имала предимство и виновен за инцидента е водачът на лекия автомобил. В колата са пътували четири лица от Шумен – на възраст между 27 г. и 33 г., но кой точно е бил зад волана, тепърва ще се изяснява. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1 от НК, а виновникът го грози лишаване от свобода до 3 години или пробация (обществено полезен труд).

НЯКОЛКО ДНИ ПО-РАНО – на 4 октомври, около 13:00 ч., друг пътен инцидент на ул. „Васил Левски” в Троян завърши със смърт на пешеходка. Лек автомобил „Мерцедес”, шофиран от 18-годишен троянец, удря внезапно изскочила на платното 86-годишна жена. Бабата била откарана във филиала на Спешна помощ – Троян, но по-късно починала от раните си. По случая е образувано досъдебно производство.

Т21

*****

Бележка на редактора

Егати града, щом тази улица му е Главна!
ВСЕКИ СЛУЧАЙ Е КОНКРЕТЕН и не бива да се обобщава. Защото има опасност да препишем на някого несъществуваща вина или обратното - да омаловажим вината на виновника. Това е така. Но истина е и още нещо - че т.нар. Главна улица в Троян (ул. "Васил Левски") е в безобразно състояние - и буквално на всеки метър ражда предпоставки за ПТП-та и за автомобилно-пешеходни инциденти от всякакво естество. Включително и най-тежки. Ражда и друго - некомфорт, нецивилизованост, простотия.

ЦЯЛАТА УЛИЦА Е ТАКАВА, но ще посоча няколко емблематични участъка: кръстовището с ул. "Стара планина" при Малкия пазар и цялата част около този цопнат буквално на пътя "пазар"; Търговската част (от "Тифани" до кръстовището при Марковския мост), която във всеки нормален град би била затворена за автомобили; цялото протежение на улицата през "елитния" кв. "Велчевски", преминаването през който си е истински троянски "Сървайвър"; и още, и още.

АКО МИ Е ПОЗВОЛЕНО да перифразирам един български министър от началните години на прехода, бих казал: "Егати града, щом тази улица му е Главна!".

Генадий Маринов

17 коментара:

Анонимен каза...

Прави си Генадий,прав си.Егати града.....ама така ще си и остане...

Анонимен каза...

Ахааа! За това, когато спирам на пешеходна пътека да пропусна пешеходците, те с усмивка ми махат с ръка да си продължавам по пътя ....

Пол..... каза...

Аз пък винаги и кимам с благодарност,защото все още да направиш път на пешеходец е рядкост:))))

Анонимен каза...

Тази сутрин на пешеходната пред въжения мост на енергото,спирам да дам предимство на една възрастна жена с 2 млади момичета.Откъм пожарната една лелка изобщо не отрази маркировката и трите пешеходки.Тъкмо направиха 2 кракчи и се върнаха обратно,тази кукумявка дори не намали камо ли да спре!
Да не давате предимство на пешеходците уважаеми "шофери" , означава че сте чиста проба убийци на пътя!

Анонимен каза...

Точно поради тази причина, винаги когатио давам път на пешеходец(а се стремя да го правя винаги, поне на пешеходна пътека), го правя със страх. Страх ме е , защото човека разчита на това че го чакам и е прав, но незнаем дали през другото платно няма да профучи със стотина на тати гаменчето с мерцедесчето.... Особенно децата са много доверчиви и изобщо не се оглеждат по средата на платното. Те вярват и така трябва да е .

Анонимен каза...

А защо кмета да не оправи светофарите и пешеходните пътеки?На места са изтъркани,да сложи патрулни ченгета да дебят убийците на възрастни хора,навместо да пият кафета по цял ден на Троянефт!?!?!

Анонимен каза...

Сега сигурно някой ще се намери да каже, че и тази женица е ИЗНИКНАЛА иведнъж на платното..... Или пък няма, защото колата е шуменска и може би шофьора е без връзки в Троян.....

Анонимен каза...

kъм 6.
... aми така ще си и остане...няамат съвест тез хора,дали кмета дали шофьорите..

Анонимен каза...

Светофари и ченгета на натоварените места с пешеходни пътеки!
А не спре някой олигофрен,книжката и да ходи у пандела!В много държави подобно нарушение се стретира като убийство!
Пък да ги видя местните селяндуряци дали няма да се научат да карат ВНИМАТЕЛНО и да пропускат пешеходците!

Анонимен каза...

Пешеходните пътеки на много места не са СИГНАЛИЗИРАНИ.Липсват знаци указващи пътеките ,а маркировката е вече изтрита.Ако водача е местен знае къде има пътека, а ако не е от тук поразията е на лице.Това че всички карат като джигити е не по-малък проблем.Истината е само жестоки глоби и камери.Една камера възвръща инвестициите си за 2-3 седмици от събраните глоби и то по данни от нормалните държави.Другото е само временни мерки.

Анонимен каза...

Генадий, перефразираш фраза, която беше казана през 1993 от тогавашния вицепремиер в правителството на Любен Беров - Нейчо Неев. Тази фраза не е казвана от вътрешен министър.

Анонимен каза...

Да цитираш двама бандити като Любен Беров или Нейчо Неев е равносилно на педерастия!
Оставка на Миню,всички общински служители в Камбоджа!

Генадий Маринов каза...

Прав си №11, благодарско.

Анонимен каза...

Вместо да дърдорите и пишите безмислени коментари.
Питайте кмета Миню Акимова защо вместо да прави нови пътища до имоти на общински съветници(таман точно няколко на брой) не направи нещо по въпроса с отдавна одобрения проект за обходен път на Троян.

Анонимен каза...

Той Миню две умрели главни улици не може да поддържа ти за нов обходен път говориш.В момента Тонимирката Гечев до разкатава сметката на главната от Витекс нагоре.Преди две години е почна и сега там където е копано асфалта е неизползваем потънал е навсякъде поне с по 10 см.А в момента какво е чудо и на какво заприличва където минат само с думи е слабо да се опише хубаво е Генади да направиш един снимков репортаж за състоянието на главната след ремонтите на ВиК.И крайно време е някой да понесе някаква отговорност за мизерията в която ни принуждават да живеем след погромите както на ВиК така и на ЕОН.Доколкото знам средства за пълното възстановяване се предвиждат преди да започнат ремонти но явно повечето отиват за новите пътища до имотите на общинските съветници,а градските улици само се закърпват супер некачествено за отбиване на номера.Абе като се почне от горния вход на градът до изходът за Ловеч с изключение на част от ул.Хр.Ботев сме като в ада.И като си помисля какъв сезон идва ми се повдига какво ни чака.Ама то на Миня какво му пречи той все е по европата там такива улици няма ,а когато си е тук не си троши неговата кола та да му дреме по какво пътува.

Анонимен каза...

Миньо, кога ще оправиш улиците в Троян?
Миньо, кога ще оправиш светофарите в Троян?
Миньо, докога ченгетата ще пият кафе по цял ден ,а невинни хора ще бъдат газени на пешеходни пътеки в Троян?

Анонимен каза...

Миньо, Миньоооо и чеп за зеле не става от теб...!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |