Кметът: Преизпълнихме с 10% бюджета за полугодието

* „Има общини, които не могат да извадят и 1000 лв., а ние имаме солиден резерв” * Безработицата в Троян – най-ниска в областта и под средната за страната

„С 10 % Е ПРЕИЗПЪЛНЕН БЮДЖЕТЪТ НА ТРОЯН за 6-месечието на годината, очакваме и годишно преизпълнение”, заяви на пресконференция градоначалникът Минко Акимов. Сравнението със същия период на миналата година също давало оптимизъм – тогава за същото полугодие преизпълнението било 7%. Друг важен бюджетен момент е, че Община Троян има заделени в банката 5 млн. лв. – от тях 4 млн. целеви, а с останалите може да се оперира свободно. „Има общини, които не могат да извадят и 1000 лв., а ние имаме солиден резерв”, коментира г-н Акимов, подчертавайки за пореден път, че въпреки многото критики политиката да се поддържа излишък в общинската хазна се оказала правилна.

ДАДЕН БЕ И КОНКРЕТЕН ПРИМЕР – именно с пари от резерва, около 300 хил. лв., ще бъде довършен ремонтът на социалния Дом за стари хора в с. Добродан (който от догодина ще кандидатства за държавно финансиране на дейностите). Кметът подчерта и друг знаков факт, будещ законен оптимизъм – според последните данни от Регионалната служба по заетостта Троян отново е с най-ниската безработица в Ловешко и е единствената община в областта с ниво на безработицата под средното за страната (в края на м. юни средната безработица за страната е била 9,26%, в община Троян – 8,44%, в Ловеч – 9,33%, а в Угърчин, Ябланица и Тетевен – над 20% - бел. Т21).

Т21

56 коментара:

Пол..... каза...

Г-н Акимов,не вярвайте на статистиката за безработицата.Много отпаднаха от бюрото по труда,защото им изтече времето през което им се заплащаше и спряха да ходят да се подписват.А знаете ли колко хора бяха принудително накарани да напуснат по собствено желание само да не им се заплаща обещетение при съкращение и де факто останаха без работа без правото да се регистрират в бюрото?Да не говорим колко хора в момента са на сезонна работа само за 2-3 месеца да изкарат някой лев и до седмица две пак са без пари и работа?
Така,че поздравления за доброто финансово положение на общината,но за безработицата грешите.Там е голямата трагедия!

Анонимен каза...

Г-н кмета няма от къде за знае такива неща...важна е статистиката. Той надали изобщо си прадставя какво е да си без работа!?!! Пука му на него за безработните. Никога не е бил безработен и с малки деца. Да работи без да знае дали утре ще му платят...
Кмете, Кмете...

Анонимен каза...

Пол, не мога да те позная. Осъзнай се. Имаш ли представа на какво се дължи добрата събираемост на приходите и даваш ли си сметка, че през следващите години всички тези безработни троянци няма да могат да си плащат данъците и таксите.

Анонимен каза...

А Пол за какво говори?!?!Нали точно за хората които остават без работа и пари!Догодина ще е повече от половината по ниска събираемостта.

Анонимен каза...

фен
гаврата с троянци е пълна.. но най трагичното е че си го правим сами.. местните феодали/работодатели/ са доволни от голямата безработица. тъкмо идеален повод за намаляване на заплатите, продукцията им не за местно потребление. в крайна сметка бизнеса по цял свят го прави, изняся си производството в азия. а местните с подставения си кмет го постигат тук, а с подставения си пожарникар го постигат и в страната.. тъжно феодално общество..

Анонимен каза...

Показателно е с кого се съизмерваш-Угърчин,Ябланица,па даже и да са верни данните,което не е така,разбира се.То важи и за цялата ни държава.Едно време разправяха,че статистика било "верен резултат от неверни данни".Важното е,че свети мощи където копнем-излизат!А камерите снимат,снимат,снимат......Досущ Холивуд!АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Що е статистика? - вярно анализиране на неверни данни.Колко са безработните в Троянска община?Може ли някой да каже? По селата е лесно да се направи реална справка, за града е по-трудно,но най-реалната картина е в четвъртък на пазара.Като видите колко народ е в кафенетата и по улиците ще добиета малка представа какво става в тази община.Меститите чорбаджии са в ГЕРБ.Те имат за цел да се поддържа такава безработица, за да могат да унижават хората. Ходилили сте да търсите работа в Троянските фирми.Такава подигравка и такова унижение от тяхна страна или от техните лакеи се упражнява върху безработните..За мен един собственик е истински бизнесмен, който си е обучил работниците и не ги сменя на всеки месец.Мога да посоча такива, но за съжаление са малко.Уважаеми, мислете, че бизнеса ви не е вечен.Може и вие да се окажете на нашето дередже - да фалирате, дори да загубите и укритите пари, осигурили живота и на неродените ви внуци.Всичко в живота е преходно.Не обещавайте, че ще ни се обадите и да внасяте някакво надежда за няколко дни, защото толкова много сме лъгани и знаем, че когато наемаш някого за определена работа си има правила, а вие това ги прескачате и лесно се разбира, че отбивате топката.И понеже сте били цървулани преди 20 години, нямате образование за менажиране фирма, нямате възпитание, си служите с лъжа,бъдете коректни.
Това споделя с вас един нещастно безработен з 40 годишен стаж в една фабрика.

Анонимен каза...

За съжаление горния коментатор е абсолютно прав.Само обикновенния гражданин знае какво унижение е в този момент да си търси работа!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Пол..,
незнам за какво добро финансово състояние на Община Троян говориш. Това звучи не само несериозно, но и смешно. Кредит след кредит плюс за награда ние тук плащаме най-високите местни данъци в цяла България и в резултат на това получаваме най-лошата инфраструктура и едно голямо нищо.
Господина с 40год. трудов стаж е адски прав, но почти съм сигурен че той е работил в ЕЛМА, Машстрой или някой от другите подарени и по-късно ликвидирани и заличени завода. Къде са били той и другите работници, когато се извършваше най-мошеническата за цялото човечество масова приватизация. Той и колегите му защо продължаваха дълги години да работят без да им се плаща и да козируват когато Банев дойде с Майбаха или пък когато се изтъпанчи някой политик(кмет или депутатче). Така че май сами са си заслужили съдбата и нека не се оплакват.

Младежа

Анонимен каза...

Браво,Младежо,думите ти са жестоки,но абсолютно правдиви.Повечето от нас,българите,обичаме да замазваме нещата,да не гледаме истината в очите.Аз разбирам "г-н 40 години",ние сигурно сме набори или нещо такова,но ние и тези като нас имаме грях към тези след нас.И не само към тях....И ние жабетата ке си ги ручаме,но пропуснатото време,пропуснатите шансове,пропилените надежди,прокудените пилци от родните гнезда-това не винаги може да се компенсира.Даже никога.За съжаление!Поздравления,Младежо! АЙ с-с-с-с.......

Пол...... каза...

Абе ей,що се държите като коне с капаци и като се вторачите в една дума,нищо друго не видите."Така,че поздравления за доброто финансово положение на общината"го казах "иронично".Като на глупаци ли да обяснявам на прост език?Определено не исках да се меша в коментарите ви тук,но се принудих защото се намесват хора които уважавам!Поне моето мнение много добре го знаете.Хиляди пъти съм показвала позицията си,с една ЕДИНСТВЕНА разлика-не плюя просташки и не повтарям едно нещо многократно като папагал.Така че,АЙ СИКТИР.....

ARVi каза...

Айс-с-с...а. Хайде погледни истината в очите и си припомни за малко. Вместо да му обясниш на младия какво беше тогава, го величаеш.Няма лошо , но сега и баба може да пише свободно. Знаеш, тези, които бяха със независимо мнение тогава, като него, какво ги сполетяваше. Сега младежо е лесно, пишеш и не ти пука. Демонстрираш величие, независимост и смелост, защото сега времената са други. Сега точно тия, които ги беше преди най - много страх, сега най - много пишат и демонстрират с най - голямо усърдие своите претенции, за които тогава не смееха и да мечтаят дори. Така, че младеж, въпросите са ти неумесни. Сега те лесно се задават. Това е мое мнение разбира се и не искам да се съгласяваш. Просто не съди хората за времената, когато ти, вероятно си ходил прав под масата. Не ти прави чест. Дано никога не преживееш този кошмар. Уверявам те, ужасен е!

Анонимен каза...

ARVi,нищо не съм забравил,за да се налага да си припомням,най- малко пък истината.По мое мнение Младежа доста неща е прозрял сам,без да се налага аз или който и да било друг да му обяснява,особено що се отнася до последните 20 години и масовата приватизация в частност.Но, разбира се,това е дълъг разговор и ако се започне,аз съм готов да участвам.Убеден съм и в това,че всеки,малко или много, си заслужава съдбата. Не мислиш ли?Макар че,сега се сетих за оня,дето така го напъплили дървеници,че се видял принуден да си изхвърли дюшека на бунището!Три пъти го изхвърлял човека и три пъти сплотените дървеници го връщали обратно на кревата му!!!!!Кво ша кажеш? АЙ с-с-с-с......

ARVi каза...

Да, Айс-с-с, наистина разговорът ще е дълъг, но и противоречив.Това за съдбата е моето симвул верую. Това е закон божии! Тук няма спор и добре те разбирам. И за дюшека метафората или баснята ти е перфектна. Но, масовата приватизация, беше една велика лъжа, която точно на него не му прилича да критикува, не защото няма право, а защото говори като страничен обвинител, и то постфактум и не я е изживял подобаващо. Знаеш ли, аз колко кусури виждам във всичко наоколо? Но се връщам на това което ти казваш, за съдбата и нещо ме спира и то не е плод на незнание, слабост или страх. От замъгленост, неинформираност и незнание, по онова време бяхме подлъгани почти всички с тази тъпа лъжа за приватизация. Пък и какво можеше тогава да направиш със своите бонове на стойност 25 000 лв., "златни", тогава,Които при онзи и този стандарт не бяха малко пари, освен да ги вложиш в някой фонд обещаващ сияйни бъднини. Защо наистина не ги дадоха в пари тогава, вероятно защото далаверата е била такава. С приватизациятн ние не бяхме запознати добре, и с това което са ни приготвили. Тези дивиенти, които сега някъде получаваш, а някъде не, на смешна стойност, са наистина за съжаление и смях в залата. И това е дълга тема. Аз приветствам МЛАДЕЖА, но все пак ми се струват думите му някак си неподплътени, може би залитам и аз, но така го чувствам. Много лесно и понякога нагло критикува, а това първо не е блгородно, а и е слабост. Ще кажеш, че тия (управляващите) това заслужават, но няма да се съглася. Благородните хора не говорят така! А със едничкия гол хъс, нищо няма да постигнем, иска се нещо по голямо и по- високо от дребните брътвежи, които понякога и аз съм правил, признавам. Защото ако не съм го правил, просто мястото ми не би било тук, а .....(близо до бог), там в отвъдното! По тази тема и аз съм готов да обниним опит и мнения.

Анонимен каза...

Ай-с-с-с,
благодаря много за подкрепата и се радвам,че ти и от време на време Пол ме разбирате.

Що се отнася до ARVI- отговорът ми е че и този път колкото и трудно да ми е ще се опитам да издържа на провокацията. Явно иска да разбере кой точно съм аз. Е няма да стане! Но ако този нагло нахален тип-ARVI има смелост да се срещне с мен,за да му разясня само някои факти от миналото ми и по-точно през 97год. когато бях само на 12. Пък нека тогава ми дава оценки и да коментира глупостите си.

Младежа

Анонимен каза...

ARVi,
ако ти искаш да плащаш най-високите данъци, за да живееш в най-идотско управляваната община в Европа, то на мен не ми се живее.

ако на теб ти се работи в Елма или Машстрой, за да не получаваш нищо и като дойде Майбаха да започваш да козируваш или пък като дойде някой депутат да заставаш мирно. На мен не ми се правят такива работи.

ако на теб ти се живее в град без хранителен магазин, без бензиностанция, без газ, без МОЛ, без нови и модерни фабрики(както е в Севлиево, Луковит, Ловеч,Габрово, Роман дори, Павликени и т.н.

Ако ти се живее в европейски град без спечелени сериозни европроекти( то тук и несериозни не са печелени),защото кмета обяви,че е спечелил нещо пък после изтегли заем за да го направи.
Е на мен не ми се живее. Така че оправай се! И за да прекъсна темата с това кой съм аз- ами въпреки,че сега съм само на 25 вече съм началник на отдел във фирма със седалище в София чийто оборот за 2009г. беше някакви си 4 пъти повече от бюджета на община Троян за същата година.

Младежа

Анонимен каза...

Приключвам с коментарите си в този форум.


Младежа

Бай Бочо каза...

Младежа явно си борбена натура и не траеш нередностите троянски,но защо се фръцкаш и сърдиш като ученичка.Повечето тук сме ти съмишленици ARVi като гледам също не е срещу теб...И фръцкането някак не се връзва с революционния ти дух да знаеш.

Анонимен каза...

Младежо,много ми харесва това,че си опозиционно настроен по отношение на престъпленията и простотиите,които се вършеха и вършат в Троян и България.И смееш да го изразиш ясно и недвусмислено,за което именно те поздравявам отново.За съжаление в Троян и България няма много такива хора вече и то ни личи.И ще ни личи все повече.А село,град,община,държава без силни,честни лидери,разбиращи света,в който живеем -ще играят роля само в миманса,ако въобще имат някаква роля....АЙ с-с-с-с....

ARVi каза...

Още на пръв поглед си личи, че си млад, буен, настъпателен, но моля те бъди малко по скромен. Не се оправдавам, но не съм имал и най-малкото намерение да те провокирам, даже мисля, че се държа доста по-възпитаноq за разлика от теб. Сега за това кой, кой e, какъв е бил, какъв ще бъде е съвсем друго нещо. Тук и аз мага да се хваля много но не го правя, нямам нужда аз самият да го афиширам. Прочети моля те, какво съм ти написал по-горе, но внимателно и ако не го разбираш, жалко. Нама как да го обясня по-явно. Ти си достигнал до нещо все пак, прокрадва се мнението ти, четейки между редовете, че всеки следва да оправи сам себе си, а не някакъв си "Миньо", както го наричаш ти, пък бил той и кмат да ни оправя. Какъвто кметът, такива сме и ние, това е неомолим закон. Препрочитах няколко пъти това което съм написал по-горе и не виждам нагло нахално писане, но ти май си видял. Няма нищо лошо в това. Може и да си прав, но те съветвам да прибереш малко рогцата, защото те някой път се и чупят. Иначе нямам нищо против теб, явно грешно си ме разбрал. Ай-с-с-а и Пол са други бири, с тях се разменят мисли много лесно, защото имат дълбок усет за случващото се, богат житейски опит и всеобхватен поглед върху негово Величество ЖИВОТЪТ, въпреки, че някой от тук пишещите, сигурно жестоко ще се обиди и зверски ще възрази за тези мои констатации.

Пол..... каза...

Младежо,ще се намеся и аз.Едно е сигурно,че когато ти пишеш определено ми привличаш вниманието.Умен,амбициозен,но невъздържащ се.Аз си мислех че си даже по-малък,защото липсата на шлайфовка е присъща само за по-малките.За тези 25 г. поне малко трябва вече да си шлайфован.Извини ме не намирам друга дума.Прекалената ти настъпателнос за едно и също навсякъде и обидното ти обръщение като"Миньо"/знам че не си само ти/,кара другите да се дразнят и да не ти обръщат вече по-особенно внимание.Точно това аз не искам обаче да се случва,затова се получава,че от време на време само се съгласявам с теб.Но не е така.Ще ми се просто тонът ти да е с по интелигентно и възпитано звучение.Много истини каваш,но не по желания начин.Многословна съм и се извинявам.
Но определено за ARVi не си прав.Не само по горните му коментари трябва да прочетеш.Слез и по-надолу и внимателно чети какво казва.Той винаги си казва мнението,подкрепено със-види се-богат житейски опит и много интелект,със което ми е спечелил уважението и определено му завиждам добронамерено,но никога не е нападал някой директно.Чест му прави и затова,че когато коригира нечие мнение,коригира доста внимателно и умело заобикаля тънката линия между укорния и лошия тон!Включвай се по-често и не ни се сърди.Ако имах някакъв друг контакт с тебе/защото така и така не искаш да дойдеш на нашите срещи/,щях лично да ти кажа това,а не тук пред всички,за което ти се извинявам!

Анонимен каза...

Кво почнахте да поучавате Младежа.Право си е момчето:Миньо е некадърник,а троянци сме още по-голями некадърници че траем,а пък градът ни заприличва на село!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Пол...... каза...

От толкова много четене,май и на теб ти се е замотала главата,че не вдяна какво пишем:))))

Анонимен каза...

Абе тоя кмет трябва яко да е слънчасал. Да закрият Машстрой с 2000 души работници, Елма - с над 1500, Хемус - с над 500, Унитех - още поне 300, и още Изкуство, Постоянство, Троянска керамика и да казва минко акимов, че имаме най-ниска безработица.Тъпо твърдение.

Анонимен каза...

Също толкова тъпо като когато казва, че като вземе 4 млн кредит ще получи 10 млн проекти.Как бе байно. Ти си икономически неграмотен явно.

Анонимен каза...

Не само икономически - тотално. Затова и съдбата на градчето ни е такава.До къде ни докара минко.

Пол..... каза...

Кмета Минко Акимов,не е виновен за краха на фабриките,помислете малко,преди да пишете.Проблема е друг помислете малко!

ARVi каза...

Съвсем на кратко, ще се опитам да ти обясня, как от 4 млн., ще станат 10. Става горе долу така. До сега спечелените проекти от общината се съфинансират от нея заедно с парите по различните програми. Когато окончателно бъде завършен проекта и го приемат господата, те го финансират изцяло, т.е. общината си връща това което е вложила. До сега общината е платила примерно милион. Още 4 са нужни за съфинансиране по проектите които са спечелени на скоро и се нуждаят от свежи пари. Като върнат съфинансираните суми след приемането на работата, ето ти ги 10 милиона. Лошо обаче ще стане, ако не приемат някои от проектите. Тогава се плащат едни неустйки, глоби и тем подобни. Тогава наистина става страшно и заема става невъзвръщаем за общината, т.е. за наша сметка. Ще плащаме та ще ни писне, защото от парите няма да има следа, нещо ще е направено но няма да е прието. За жалост този сценарии не е изключен, даже е много вероятен.

Анонимен каза...

Този сценарий е сигурен,ARVi- затова бе това голямо увъртане и шикалкавене около заема.После си признаха,че е за плащане на наказанията.

Пол..... каза...

Напротив,още по-голямо стана объркването.Тази седмица в интервю за предаването на Опти спринт,кмета призна,че ЧАСТ от парите наистина ще идат за санкции за някакви "незначителни грешчици",но и за част от спечелените проекти.Обяснението беше горе долу като това на АРВИ,но без някои подробности.В същото време г-н М.Генковски твърди,че нито лев няма да иде за проекти.Т.с тези пари ще ги плащаме та чак свят ще ни се завие без да влезе нито лев в нашата хазна!И така хората тотално се объркаха от разминаването на техните приказки.

Пол..... каза...

А сценарият е ясен за всички

Анонимен каза...

Добре много ми е интересен един въпрос. Догодина идват поредните избори. Сдружението "Форумът" все пак няма ли да се опита да издигне някой поне приличен кандидат и ако да на кого сте се спряли?

Младежа

Анонимен каза...

как няма да е преизпълнен бюджета след като общината начело с ;пешката; Акимов не са покрили задълженията си по нито един проект,които само се хвалят че са спечелили а те са още от времето когато се разпореждаше в полицията

Пол..... каза...

До младежа-искаш нещо да разбереш?Ела на 1.09.Но бяхме пределно ясни,че няма да участваме в избори-за сега!

ARVi каза...

Младеж, аз лично не бих се съгласил никога да заема мястото на кмета. Той най вероятно, тогава не е бел на ясно, каво го чака, тъй като не му е бил известен обема от работа, задължения, отговорности и това каво му вменяват законите, наредбите и постановленията от държавата. Ако това му беше ясно нямаше и да помисли за това си деяние, да се кандидатира, а и да обещава на всичкото отгоре. Лично аз не си обяснявам смелостта и хъса, с които някои хора се съгласяват да заемат този най - отговорен пост в града. Просто стрелят като на руска рулетка, но това е адски безотговорно.

Анонимен каза...

ARVi ти си голям наивник -кметът си мисли че се справя добре и се стяга за втори мандат.Стана ли ти ясно че на този човек нищо не му е ясно...

ARVi каза...

Не, не приятелю, не съм наивник аз, а той и този който ще се кандидатира за напред. Мисля че познавам задълженията му малко по-вече от средностатистическия българин и троянец. Той ще се увари в собствения си сос от необосновани мисли и мечти угодни. Втори такъв мандат, няма кой да му прости, а мисля, че няма и кой да му позволи.Но ще видим, стадният инстинкт може и да ни поднесе неприятна изненада, не мислиш ли?.

Анонимен каза...

Мисля.

мичо генковски каза...

Пол! В Общинския съвет говоря само тогава когато преценя, че има нещо съществено, което категорично засяга интересите на Троян и троянци.Такъв беше случая със заема.Понеже от време навреме тук се появява и моето име искам да бъде пределно ясна позицията ми.
- този заем е резултат от грешки и отклонения от нормите, допуснати от общинската администрация.
- този заем е цената на тези грешки
- този заем не се взема, за да се извършат временни разплащания и после сумата да бъде възстановена.Ако е за временни разплащания срокът на неговото ползване би следвало да бъде много по-кратък - 1-2-3 години.Нямаме обект, чието строителство да продължава 10 г
- този заем няма да бъде насочен за създаване на нещо ново в общината.
- този заем ще затрудни работата на следващия кмет, който и да е той.
- този заем няма да позволи да бъдат извършени някои добри намерения на общината, а така също няма да позволи да се набележат и реализират някои нови идеи, осъществяването на които би извисило града ни
- този заем е бреме за всички троянци, които ще го изплащат в продължение на 10 години
- този заем ще затрудни финансовата оператвност на общината и ще ограничи нейните възможности за инвестиции
- този заем ще намали възможностите на общината за кандидатстване по нови програми тъй като известно е, че се изисква осигуряване на съфинансиране по проектите
Освен това на гражданството не е известно, че Общинският съвет гласува 3 млн лева с цел осъществяване на неотложни разплащания с фирмите по вече извършени дейности. Натрупаните неплатени суми представляват именно наложените на общината финансови санкции - отказ на министрества да възстановят суми поради констатирани неизправности в проектите.За това на нас ни се казва - оправяйте се след като сте приели. Освен това на гражданството трябва да е известно, че за някои обекти министерствата авансират общината /наскоро Троян21 съобщи за това/Според мен вместо да се следва метаморфозата "няма грешка"..."има малки грешчици"... "стана сериозна грешка "- по-добре направо да се каже "сбъркахме, трябва да си платим" И наистина без кредита ще платим по-скъпо. Поради това и аз гласувах "ЗА". При създалата се ситуация нямах друг избор.
За мен остава непонятен отказът на Общинския съвет да получи обяснение от министъра за причините за санкцията. За мен остава непонятно нежеланието да се търси среща дори с премиера за отмяна или поне намаляване на санкциите.За мен остава непонятна квалификацията "цвъркане" на опита на група съветници да се изяснят всички нещау свързани с идеята за заем. Добрият политик се старае да направи противниците си приятели, а не приятелите си - противници.

Пол..... каза...

Г-н Генковски,благодаря за включването и пояснението.Искам само да Ви кажа,че с по-горния си коментар,не ви критикувах,нито ви обвинявах в лъжа.Напротив.Аз коментирах Г-н Кмета-как се представя пред обществото този заем и защо има хора които се объркаха.Общувам много,не тук,и ми е ясно,че повечето не разбират,затова и така коментирах.А вашите поясненията и предишните и сегашното са достатъчно ясни.Аз още в началото разбрах вашето становище относно заема и тежеста,която Троян поема и определено съм на Ваша страна.

Анонимен каза...

Ако може ли два въпроса към г-н Генковски.
г-н Генковски,
видях на документ публикуван на сайта на общината, че поради неотложни и неизбежни нужди са отчуждени няколко частни имота в долната част на града, където е проектирано трасето на новия обходен път. Да не би да започва най-после строителството му или това са поредните фантасмагории.
Втроия ми въпрос е: Възнамерява ли общинското ръководство да предприеме сериозни мерки за привличане на сериозен инвеститор в произ. сфера, както е във всички съседни общини.

Младежа

Анонимен каза...

Здравей,Младежо,само така-умиране има,отказване няма.И хич да не ти пука. АЙ с-с-с-с......

мичо генковски каза...

Привет, Младеж!Несъмнено вторият Ви въпрос е жизненоважен за Троян. Без нови инвестиции в сферата на производството градът ни губи характеристиката си на индустриален център. Нещо повече - стотиците безработни утре не ще могат да плащат данъците си, стават неплатежоспособни, отдръпват се от пазара и създават неизбежно социални проблеми. Затова винаги съм твърдял, че общинското ръководство, като стопанин на тоя град, трябва да се погрижи да осигури работа на своите съграждани.Знаете обаче, че според г-н Акимов това е въпрос на частна инициатива.Според него кметът не може и не трябва да прави нищо. Мненията ни с него по този въпрос са диаметрално противоположни.Когато министър-председателя след едно посещение в Англия съобщи, че е договорил изграждането на завод в Ст Загора, аз предложих да проведем среща с г-н Борисов с искане за насочване на бизнесмени при проявен интерес към Троян.За съжаление точно тогава възникна проблемът с финансовите санкции, предизвикали заема, който дискутирахме през юли.И се реши на срещата с Б Борисов да се постави въпроса за санкциите като опасен за града ни, а въпроса за съдействие за намиране на инвеститор да отпадне.За съжаление среща не беше осъществена нито по единия, нито по другия въпрос.Относно отчуждените имоти за обходен път мога да кажа следното.Не знам да има осигурено финансиране по този проект.Не знам и за кои точно имоти става дума. Обходният път е от особена важност за облекчаване движението в града. Считам, че всички действия на общината, насочени към предварителна работа в тази насока следва да се насърчават.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Господин Генковски,
Вие като общински съветник бихте ли споделили тук във форума, с какво помогнахте за намиране на инвеститори за общината? Вие сте в правомощията си да искате срещи с когото и да е, като общински съветник. Много лесно се приказва от страни, но искам отговор от Вас. С какво помогнахте да се възроди икономиката на града ни. След като обвинявате всички други, но не и себе си и все Вие сте прав и могъщ, хайде да видим отговора Ви. Оставете това, какво е казал този или онзи. ВИЕ конкретно какво направихте, или само си взимате заплатката от Общинския съвет и си гледате часпромчето. Не ВИ ли е срам????

Анонимен каза...

Това с привличането на чужди инвестиции зависи от кмета. Стига с обидите и празните приказки. Не знам някой общински съветник в Ловеч да е помагал на Минчо Казанджиев да доведе до там нещата че Ловеч да е газифициран, 5-6 големи вериги магазини,3 представители на големи бензиност., в момента се строят два огромни и модерни завода- за коли и за мед. техника плюс до няколко седмици започва изграждането на ветроенергиен парк за 90млн. евро и разкриване на още доста нови раб. места и то за висококвалифицирани специалисти с атрактивни заплати. г-н Генковски, който в началото и аз се опитах да плюя първо е класи над другите и със сигурност мисли доброто на града ни.


Младежа

мичо генковски каза...

Мога и ще дам отговор на всеки въпрос на всеки свой съгражданин, задал въпроса си от свое име, а не анонимно.Съжалявам - нямам дарбата да разговарям с видения.Все пак ще кажа.Не обвинявам "всички други". В Общинския съвет има /за съжаление те са малцинство/ общински съветници, които оценяват реално положението.Част от тях правят опити да изменят нещата в положителна посока. Друга част - умни и грамотни, но не желаят да влизат в какъвто и да е спор.Доста отдавна внесох предложение, с което предлагах да се организира среща с министър председателя за съдействие за намиране на инвеститор.Прочетете още един път по-горе какво се случи и защо.Освен това предложех в Троян да бъдат поканени посланиците на САЩ, Англия, Франция, Германия, Италия, Япония, Китай или поне да бъдат изпратени писма до тях за установяване на контакти между общината и техни представители на бизнеса, които проявяват интерес към България. Не получих подкрепа.Предложих също да се установят контакти и организират срещи с представители на фирми, които имат световна известност.Пиша това не за да се оправдавам, нито за да се изтъквам, а за да разберете, че не вчера съм се сетил за проблемите на Троян. Правил съм го не за заплатката си. Аз съм на възраст когато нищо не ми трябва. Каквото правя го правя поради болката за родния ми град. Нали разбираш, че няма за какво да ме е срам. Срамът е за някой друг, комуто не знам защо искаш да ставаш адвокат. А може би знам.

Анонимен каза...

Г-н Генковски,вие отдавна живеете в Орешак,преди години като деец на ОК на БКП се занимавахте с просветата и културата,защо не вземате отношение и като общински съветник от ГЕРБ по въпроса за дереджето на училището в Орешак,за работата на Директорра Томов,на кмета Терзиев/и той от ГЕРБ/.От няколко дена виждате какво се коментира във форума.Какво пречи общинските съветници НЕАНОНИМНО да се включат в разискванията,за да не се налага ние,неинформираните да пишем глупости и да образуваме нерви на Кмета и Донкини вълнения из Белиосъмско? АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Донкини вълнения из Белиосъмско - те това много ми хареса!

Анонимен каза...

Донкини вълнения из Белиосъмско - хохохохохохохохохохохохохоххоххохо Айса ще ме спукаш от смях

Пол..... каза...

Поздравявам те Младеж,с този спокоен тон постигаш много повече.Давай все така:))).На твоя страна съм!

Пол..... каза...

Г-н Генковски,един въпрос към Вас,просто защото няма на кого друг тук да го задам.Тук влизате да коментирате май само Вие.Може ли да ми кажете/но не ви задължавам да ми отговорите,ако замълчите ще разбера!/,каква е причината да се отказват тези ваши предложения относно привличането на инвеститори от горе изброените страни?И дали е възможно всъщност да се протака само да може преди или непосредствено след изборите да се вземе такава мярка?Поздрави!

мичо генковски каза...

Включих се във форума защото прецених, че тук се проявява най-грамотната част от троянската общественост.Всеки общински съветник обаче сам решава дали да участва или не. Без съмнение от подобно участие се и губи. Тук могат да те нагрубят. Но на мене ми и най-неприятно не тогава, а когато бъда тълкуван неправилно. Затова искама да заявя, за да не ме тълкува неправилно кмета, когото не съм виждал отдавна. Ясно е, че имаме някои различия.Това обаче не означава, че аз съм негов противник.Не. Ще продължа да го подкрепям за всяка добра идея и начинание в полза на Троян.Всеки човек има своите слабости в характера. Поради това предложих да се проведе закрито заседание на Общинския съвет, на което да направим оценка на нашата работа, да си кажем, както пише Левски кривиците и да подобрим работата си. На някого обаче това се стори не знам защо опасно и предложението не бе прието. Тогава написах статията "Общинският съвет - щаб или дремило?", в която загатнах някои неща.Наистина е жалко, че гражданите нямат възможност да следят работата на общинските съветници извън залата за заседания.Така че, уважаеми поддържници на кмета. Спокойно, аз също съм поддържник на кмета. Надявам се и той е мой поддържник.Но когато имаме различно мнение защо да не го обявим?

мичо генковски каза...

Г-н Айс! Вече написах - право на всеки общински съветник е да реши дали да участва или не във форума.Моето мнение - не сме чак толкова големи политици, че от един такъв специфичен разговор да пострада авторитета ни. Ще кажа пак една оценка на един мъдър троянец: "Като си се писал комита ще ти глождят пищовите" т.е като си станал общински съветник от тебе ще искат, понякога ще те обиждат, а ти трябва да направиш така, че да помогнеш на хората, които са гласували за теб.Лошо е, ако причината за това мълчание е липсата на мнение или нежеланието да се даде публичност на една или друга позиция. Честно казано с работата на училището в Орешак не съм запознат - нямам ни деца, ни внуци.Моята преценка обаче е, че комисията по образованието трябва да влезе в дълбочината на проблемите. Иначе съвсем скоро ще закриваме училища и в града.За кмета Терзиев ще кажа само едно - трябва да се стреми да достигне инициативността и упоритостта на баща си, който беше кмет на Орешак много отдавна.

Ст. Борджуков каза...

Пишете на БЪЛГАРСКИ!?...
По конституция в България се пише на български с КИРИЛСКИ букви. Т21 е БЪЛГАРСКА страница в интернет!
Пишете на БЪЛГАРСКИ!

Колко пъти да повтаряме, че не се интересуваме от мнения на НЕбългари...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |