Троянският „Хемус” – втори за купа „Варненско лято”

* Лора Христова (Ж12) и ветеранът Мариян Данчев (М35) – с по два златни медала
* Треньорът Венелин Иванов: „Този път съм истински щастлив. Нещо повече – горд съм!”

МЛАДИТЕ СЪСТЕЗАТЕЛИ от троянския клуб по ориентиране „Хемус” отново доказаха, че неслучайно през годините спортното ориентиране бе смятано за най-троянския спорт. В стартовете за купите „Капитан Петко войвода” и „Варненско лято” (едно от най-старите състезания по ориентиране у нас), провели се от 16 до 18 юли в района на с. Шкорпиловци, „хемусци” спечелиха пет златни и един сребърен медал в индивидуалните бягания плюс вицешампионска титла в отборното класиране.

„ОТ ЕДНА ГОДИНА РАБОТЯ с подрастващите в отбора и те много пъти са ме радвали, но този път съм истински щастлив. Нещо повече – горд съм!”, сподели ни по телефона от Варна треньорът на малките в СК„Хемус” Венелин Иванов, човекът, който е в основата на всички успехи на клуба.

КОИ СА ТРОЯНСКИТЕ ГЕРОИ от състезанията в Шкорпиловци? С по два златни медала са фурията при момичетата Лора Христова (Ж12) и намиращият се в отлична спортна форма ветеран Мариян Данчев (М35). Лора и Мариян спечелиха бяганията и в двете състезания (еднодневното за купа „Капитан Петко войвода” и двудневното за „Варненско лято”), а успехът им е още по-значителен заради жестоката конкуренция – общо 25 отбора и над 300 състезатели от всички сериозни центрове на ориентирането у нас участваха в надпреварата.

СЪС ЗЛАТО СЕ ОКИЧИ и Габриела Костова (Ж14) – за купа „Капитан Петко войвода”. А Вяра Данчева (Ж12) остана втора след съотборничката си Лора за купа „Варненско лято”. Казахме и за отборното второ място на „Хемус” (Троян); нашите отстъпиха единствено на отбора на Габрово, който бе далеч по-многоброен и имаше участници в повече възрастови групи – т.е. повече хора трупаха точки за отборния резултат. И от нас – браво на „хемусци”!

Т21

1 Коментара:

Анонимен каза...

Браво! Поредното доказателство за хората ,които вършат нещата с любов...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |