Бомбен взрив разтърси входа на Троян в четвъртък следобед

* 15:15 ч., 22 юли, старото троянско сметище – екип на спецотряда от поделението в Белене обезвреди 60-сантиметрова авиобомба, извадена от Осъма * Мургав прекупвач на старо желязо открил опасната „стока” сред железариите, натоварени в троянско село, уплашил се и изсипал бомбата в реката

15:15 ЧАСА, 22 ЮЛИ, ЧЕТВЪРТЪК. Страхотен взрив разтърси входа на Троян (откъм Ловеч). Тътенът, по свидетелства на очевидци, се чул чак в Новата махала на с. Белиш – на 7-8 км от мястото на взрива. Не се стряскайте – не става дума за бомбена атака или авария, а за планирана акция, извършена от екип на Специализирания отряд за обезвреждане на боеприпаси от поделението в Белене съвместно със служители от РУ на МВР – Троян. Мястото на екшъна бе старото троянско сметище и всичко премина успешно и без никакви усложнения.

ЗА КАКВО СТАВА ДУМА? Вчера, 21 юли (сряда), около 9:30 ч. рибари подали сигнал в полицията в Троян, че в река Осъм, недалеч от жп моста на входа на града, има … бомба. Проверката на място установила, че сигналът е достоверен и районът веднага бил отцепен. Консултации с военните потвърдили, че става дума за авиобомба. След което бил повикан спецекипът от Белене.

АКЦИЯТА ПО ОБЕЗВРЕЖДАНЕТО започна в ранния следобед, като дългата 60 см авиобомба бе извадена от реката и пренесена на намиращото се недалеч старо троянско сметище. Там, след редица обезопасителни мерки, бе извършено взривяването.

ПОТЪРСИХМЕ ЗА КОМЕНТАР началника на РУ на МВР – Троян инсп. Марин Ичев. Той ни обясни, че циганин, прекупвач на старо желязо, натоварил бомбата заедно с други железарии в троянско село. После мургавият забелязал опасния „метал”, уплашил се и го изхвърлил през жп моста в реката. „Знаем кой е човекът, той си призна всичко. Късмет е, че когато авиобомбата е била изсипана в реката, не се е взривила”, призна полицейският шеф.

КАК ОБАЧЕ АВИАЦИОННИЯТ БОЕПРИПАС е попаднал в троянското село, откъдето после се озовал в каруцата на прекупвача на старо желязо, и дали в района няма още от опасната „стока” – не е ясно. А отговорът ще се търси занапред.

Т21


5 коментара:

Бай Бочо каза...

Само бомби ни липсваха...

Анонимен каза...

Бомби редовно падат по Троянските пътища! А си имаме и няколко бомби да ни управляват и те редовно си избухват.
Сещам се също за песента - Дупка до Дупка!
От Б.

Гост каза...

Том Джоунс пееше за едни бомби,имате ли си в Троян от тях?

Пол..... каза...

Гост,със сигурност си имаме:))))

Анонимен каза...

Но не ги даваме, за да си имаме!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |