ЧИТАТЕЛИТЕ НИ ПИШАТ

* Очаквайте: конкурс „Най-добър коментар за 2010 г.”

По-долу ще прочетете два читателски коментара от сайта на Т21 - "Дали не му е дошло времето да изберем за кмет...д-р Добрев? А?" и "Дядо сигурно се е обърнал в гроба". И двата са дело на един и същ автор, подписал се с псевдонима „Ай сиктир” (както сам обяснява – не било псувня, значело нещо от рода на „писна ми от вас, пръждосвайте се, вдигайте си чукалата”; макар че не е дообяснено кой точно трябва да си вдига чукалата). Публикуваме и двата коментара наведнъж, защото, макар и правени по различни поводи (т.е. под различни статии в сайта), засягат обща тема – воинската и друга храброст; а и нали преди броени дни чествахме празника на храбростта Гергьовден. Има още нещо – публикациите на коментари от сайта на Т21 (като отделни самостоятелни материали) ще зачестяват, понеже предстои да обявим конкурс за „Най-добър коментар за 2010 г.”; повече подробности и официалното обявяване на конкурса – съвсем скоро.

Т21


*****

Дали не му е дошло времето да изберем за кмет...д-р Добрев? А?

ГОЛЕМ КЕФ Е ИНТЕРНЕТА, казвам ви го съвсем сериозно! Затова се налага пак да взема думата. Най ми харесва това, че никой не може да те прекъсва, ако ръсиш простотии - като са написани, някак си изглеждат по-авторитетно. Ей сега прочетох в блога на един приятел: "В архивите на един майор от нашата армия намерили писмо до Петър Стоянов, в което той предлагал за министър на отбраната да бъде назначен гинеколог, тъй като, според майора, в нашата армия всички са п...и!". Малко силно казано, въпреки че аз отдавна го подозирам.

НАЛИ ЗНАЕТЕ ОНЯ ВИЦ
, дето един минавал покрай оградата на поделението и чул викове: "Зеленото нагоре, зеленото нагоре!". Погледнал и що да види - военните залесяват градинката с борчета под ръководството на... Павли Богдански. Та, изхождайки от предложението на майора, потопен отдавна в суровата троянска действителност, опознал суровия нрав на балканджията и вродения му практицизъм, си мисля дали не му е дошло времето да изберем за кмет...д-р Добрев? А? Не ми пречи и Мишо Василев, но той е полендак като мен! Все пак това са хора търсещи и намиращи проблеми там, където другите намираме само удоволствие.

Ай сиктир, 2 май 2010 г.
(коментар към материала „С ташак-павур да преборим кризата, съветва читател на Т21”)

*****

Дядо сигурно се е обърнал в гроба!

ЧЕСТИТ ГЕРГЬОВДЕН на всички именници, да са живи и здрави, честито и на всички храбреци, защото останахме малко! Както виждате, 34-ти Троянски полк се е сражавал в състава на 9-та Плевенска пехотна дивизия – тоест, балканджии и полендаци винаги са били "заедно в мир и в бой". Моят дядо Христо е бил артилерист в далекобойната артилерия на тази същата дивизия, раняван е там, при Дойран - по-точно при височината Кала тепе. Той почина през 1977 г., Бог да го прости, и много обичаше да ми разказва за тези страшни боеве. От него съм чул лафа "бой като на Кала тепе"; и аз доста по-късно осъзнах защо той така често употребяваше този израз. Разказваше един случай, когато край него пада (той казваше, че е сръбски) фугасен снаряд - срещу тях е имало сръбска батарея. Той заляга, снарядът, за щастие, не се взривява и така остава жив. Тогава дядо е бил на 19 години, не е бил женен – тоест, баща ми, аз и моите синове и внуци ни има благодарение на КАЛПАВАТА СРЪБСКА АРТИЛЕРИЯ.

ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СИ ПРИЗНАЯ, че много псувах в Новогодишната нощ, когато по Националната телевизия Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова и Уляна Пръмова изтъпаниха сръбските чалгаджии на Брегович да ни пеят песента във възхвала на ТАЗИ СЪЩАТА СРЪБСКА АРТИЛЕРИЯ, ами и припяваха с тях! СРАМ! СРАМ!! СРАМ!!! Както обичам да повтарям аз - ако си глупав, най-вероятно ще е задълго. Дядо сигурно се е обърнал в гроба! А вашите деди?

Ай сиктир, 6 май 2010 г.
(коментар към материала „Велик е нашият войник!”)

42 коментара:

Анонимен каза...

Едно е сигурно....не можем да се канкурираме с Айс-с-с-с,но ще се понапънем яката:).Този приятел е съчетание от невероятно чувство за хумор,и с много висок интелект ,начетеност.Свалям му шапка!!!!!!ПОЛЕНДАЧКАТА

Троянец каза...

Съвършено вярно,ПОЛЕНДАЧКЕ.Явно, ако не се появи некой извънземен или на Айс-с-с-а не му секне нещо вдъхновението, битката ще е за почетното второ място.Но кво от това,заслужава си...

Анонимен каза...

В случая битката ще е за почетното второ място,което май,ще е най-достойното.Няма нищо по хубаво от това някой от нас да се нареди до Айс-с-са рама до рамо с него.От това по-хубави здраве му кажи.
Полендачката

Анонимен каза...

И не съм забравила желанието си да седна с Балканджийката да пия по една хубава Троянска ракийка:):)Пол.......а

Анонимен каза...

А аз вече пих!И ви се радвам-защото за мен ДУМИТЕ наистина и ВИНАГИ са имали значение.И Ви благодаря!Дайте ЗАЕДНО да направим така,че думите да имат значение за по-голямата част от нашия народ.Щото засега не е така-и то ни личи,във всичко."Като ми пееш,Пенке ле, кой ли ми те слуша?"..."Кучетата си лаят-керванът си върви!" и т.н. и т.н....Та кой друг народ щеше да избере Дедо Симо,който малко преди това беше продал ордените на дядо си и на баща си да го "оправи" за 800 дни?И който не е завършил даже и в Свищов?Та кой друг народ щеше,само след 4 години, да избере да го оправя човек,пак доскоро чужд поданик,без нито ден трудов стаж,па и движещ се май по отсрещния/левия/ тротоар!НЕ,НЕ и НЕ,дами и господа!Нека не бъркаме поне тротоара!Иначе-общо взето,всички сме грешни.Влючително и аз!Но иначе Ви обичам.Ай с-с-с-с-с-с....

Анонимен каза...

Последно за днес -за жените с чувство за хумор. Мъжът откри ЦВЕТОВЕТЕ и създаде РИСУВАНЕТО Жената откри РИСУВАНЕТО и създаде ГРИМА Мъжът откри ДУМИТЕ и създаде ДИАЛОГА Жената откри ДИАЛОГА и създаде КЛЮКИТЕ Мъжът откри ИГРИТЕ и създаде Таро Мъжът откри ЗЕМЕДЕЛИЕТО и създаде ХРАНАТА Жената откри ХРАНАТА и създаде ДИЕТАТА Мъжът откри ЧУВСТВАТА и създаде ЛЮБОВТА Жената откри ЛЮБОВТА и създаде СВАТБАТА Мъжът откри ЖЕНАТА и създаде СЕКСА Жената откри СЕКСА и създаде ГЛАВОБОЛИЕТО Мъжът откри ПАЗАРА и създаде ПАРИТЕ Жената откри ПАРИТЕ и Е*А майката на ВСИЧКО! Питам Ви-кое е първичното?АЙ с-с-с-с-с-с-с-с-с-с-с-с-с...... Лека нощ........

Анонимен каза...

Наистина рядко се среща човек, който да умее да казва нещата точно като ги...пише. Това е доста по-трудно, лесно е да се говори, но трудно да се напише. Поздрави за АЙ с-с-с-с-с-с-с-с-с-с-с-с-с......

Анонимен каза...

Коригирам си пропуска : МЪЖЪТ откри ИГРИТЕ и създаде КАРТИТЕ Жената откри КАРТИТЕ и създаде ТАРО Ай с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Посветено на Полендачката

За анонимността и приятелството
Интернет вярно е голяма краста. И те кара да го чоплиш постоянно – повече от любопитство, отколкото щото ти трябва. Та и аз така – един ден реших да си ъпдейтна знанията, па се ровнах в троянските новинарски дебри. И що да видя – в Т21 тече яка препирня между полендаци и балканджии. За глупости, кой по-голям го вади. За да не съм капо, реших да излея и аз някоя мъдра мисъл:
„Аз съм си троянка, но да кажа нещо в защита на полендаците и в критика срещу балканджиите. Преди години, когато фабриките в този град са набирали хора, дошлите "полендаци" след време са успяли да купят де апартамент, де къща, че и вили си направиха. А "балкажджиите" и до ден днешен се тъпчат три поколения в една къща и все викат "няма пари". То добре дойдоха полендаците, че да се омешат с нас, балканджиите, и да ни "пооправят", щото не струваме като хора.”
Та тази ми мисъл хвана декиш и така намерих Полендачката. Анонимна, както всички. Щото анонимността ти дава куража да кажеш някои неща смело. Анонимен не значи безличен, нито страхливец. То е форма на сигурност – да разбереш дали ще спечелят приказките ти приятели, или врагове. Аз намерих приятел – Полендачката, макар да не сме се виждали. С която се разбрахме все някога да пием по една ракия. Дано стане.
Защото истинското приятелство няма щастлив край, то е безкрайно. За света може да си просто един анонимен човек, но за някой определен човек може да си целия свят.
Дано намеря още приятели, па макар и анонимни. Дори и такива, все някога ще се срещнем, пък каквото после стане.
Иначе все някога всички ще потеглим към Гроб махала, без да ни помнят....
Балканджийката

Генадий Маринов каза...

Знам коя е Полендачката, досещам се и коя е Балканджийката. Две чудни момичета! Коментарите (им) в сайта ме доубеждават, че е така. Радвам се, че ги срещнах. И тях, и другите от виртуалния "кръг Т21"; разбира се - Ай с-с-с-с-с...-а, той е много специален. И как да ви го кажа най-изискано - кефя се, че се кефите! Благодаря ви (че ме кефите, като се кефите)! Венсеремос!

Ваш: генадий м.

Анонимен каза...

Мале,мале-е-е-е-е-е-й-й-й!Когато и ако накрая все пак паднат маските-какъв ли смях ще падне.Та си викам:"Дано,дано,дано,до всяко добро същество застане и още едно.Тогава,тогава ще стане такъв живот, че само си викам-ДАНО-О-О-О,ДАНО-О-О-О,ДАНО-О-О-О-О-О! Ай с-с-с-с....... И си пуснете песента на Богдана !

Анонимен каза...

Защо пък смях?

ARVi каза...

До Генадий Маринов.
Инициативата за конкурса е много добра. Тя ще доведе до поппуляризиране на сайта и на въпросите, които стоят на дневен ред в града ни. И най важното, мненията ни и коментарите ще получат по широко обществено достояние и от там и възможност различни държавни и общински институции, ведомства и фирми, при желание от тяхна страна, да се запознаят с тях и по възможност, да се съобразят с разумнете презложения, защото мненията и коментарите ни са една от най важните стъпки към изграждането на гражданско общество. И не на последно мясно коментарите ни могат да послужат и за идеи и решения на власт имащите и уторизираните органи по многобразните проблеми поставяни в сайта.
Моето предложение е конкурса, по възможност да се профилира. Например най оригинален коментар, най научно обоснован коментар, най хумористичен коментар и т. н. Може да се профилират и по теми. Така по-вече участници ще бъдат номинирани и надявам се, по-вече участници да има, като се има в предвид, че аудиторията и пишещите по проблемите на града ни са различно подготвени и компетентни по темите поставяни на дневен ред в сайта, а това е естествено и разбираемо.

Анонимен каза...

Защо смях ли?Ами ако се окаже ,че ми праща целувки по Интернет комшийката,с която иначе от години не можем да се гледаме и снощи тайно и препиках мушкатата?Ай с-с-с-с........

Анонимен каза...

Да, не се сетих, но все пак може да сложите начало на помирението. Както се казва, винаги има първи път.
Балканджийката

Анонимен каза...

ARVi,
нека не усложняваме регламента. Всеки е свободен да пише каквито си иска коментари под които си иска статии. Ако са добре написани, оригинални, с чувство за хумор, професионални и т.н., Генадий ги слага като отделен материал.
После през декември всички имат право да гласуват за който материал пожелаят като събралия най-много гласове печели наградата. Ако се профилира, ще трябва да има награди за всяка категория, което вече е сложно. Може би през 2011... Засега на купона ще присъстват всички, чиито коментари са излязли като отделен материал. Така ще се запознаем, ще се изненадаме кой кой е, ще се поначерпим дружно и може да станем приятели. И разбира се, аз ще съм първа пушка на купона, щото нали казах, че ще го организирам. Така, че запретвай ръкави, хващай клавиатурата и давай - пожелавам ти късмет.
Балканджийката

Анонимен каза...

Мила Балканджийке,знам,че все някога ще се видим.И теб и Айс-с-са и Троянеца и Бат Бочо и т. н.Само едно ще ви кажа.На Коледа когато всички си пожелават любов,пари...аз си пожелах да имам повече приятели....
ПОЛЕНДАЧКАТА

Анонимен каза...

До Гената.....Запретвай ръкави причтелю,много награди се събират.Ще помагаме:):):):):)
ПОЛЕНДАЧКАТА

Анонимен каза...

Ами да - нали виждаш, че все още стават чудеса. Пожелавам ти да намериш още истински приятели. Радвам се, че те има в този град, както и хора като теб - тези, които споменаваш. Колкото до другите награди - хайде, вдигни завеската и кажи поне една, че ме чопли женско любопитство...
Балканджийката

ПОЛЕНДАЧКАТА каза...

Наградите в последствие ще се решават,нека не затрудняваме Гената.А много ми се иска нещо друго да споделя с Айс-с-с-с:Дедо Симо много ми е миличък и ми е на сърце....ама може да поспориме на чашка ракийка...:):):)По нататък де....

Анонимен каза...

В момента се прибирам от работа и тъкмо сядам.За Дедо Симо -по принцип,или добро ,или нищо както е по нашата традиция.Нека да я спазваме!Ти да си ГО чувала напоследък?Нема и да го чуеш-НИЕ си изиграхме ролята,както ТОЙ обича да се изразява.Иначе-винаги си добре дошла.Ако ми назнайваш адрезеца,както викаше един.А ако знаеш каква гроздова правя..........И бера пресни салатки от градината-със връх завит САМО обратно на часовниковата стрелка-такава е модата в Пекин в момента.Гледам в бъдещето.Ай с-с-с-с........

Полендачката каза...

Айс-с-с,дедо Симо никога не е напускал сцената,но тук ние бг. сме го игнорирали.След няколко дни е в Загреб,в памен на загиналите от Холокоста.Даде две много пространни интервюта за пресата на Загреб и на Иван Гарелов.Просто ние го неглижираме.Европа обаче го уважава.Защо?
Но аз спирам до тук.Това си е лично мое мнение и в никакъв случай няма да споря с теб ,просто защото и ти си ми много,много миличък.Целувчици

Полендачката каза...

Гена,дойде ми едно много интересно предложение.Ние тука така и така се опознаваме полека полека.Нека всеки опише себе си,чрез стихче или песен.Така ще го опознаем по добре и ще вникнем в неговата същност.Ако е с песничка,ще му спестим моментите с на на на или ла ла ла.Поздрави:)

Генадий Маринов каза...

Към Полендачката:

Форумски самоанализи? Няма ли да стане малко като в ученически лексикон или, Боже опази, като в турски сериал?! Нещо не ми се връзва. Поздрави и от мен!!!

Анонимен каза...

До Генадий Маринов
Имахте обещание за уточняване на стойността на услугата извършена от одитираща гръцка фирма на " Комунални услуги". Забравихте ли или "ударихте на камък" при искане на информация от общината.
Относно конкурса и анонимността-първото е добро и ще стимулира коментарите и гражданската позиция, второто за анонимността, аз я предпочитам и считам поне за мен за удобна за да не се изпада в конфликт на интереси.
Чакам си отговора по първия въпрос.
ЕМ/SI

Полендачката каза...

Не бе Гена,не това имах предвид ама съм съгласна да се откажем от това.В никакъв случай няма да се наруши анонимноста,нито пък съм си мислела ,че ще е като лексикон.За търски сериал не знам ,нямам понятие там какво става и как ,защото такова нещо не гледам

Анонимен каза...

Я да си останем анонимни, пък живот и здраве, все някога - на купона - ще се видим. Тогава ще ни е по-интересно, както казва Ай с-с-с, голям смях може да падне. Иначе що се пених да пиша за анонимността и приятелството?
Балканджийката

Генадий Маринов каза...

До EM/SI:

Ох, пропускът е мой, нямаше никакви проблеми с информацията. Одитът на гръцката фирма, при ресертификацията на "Комунални услуги" ЕООД - Троян (за трите сертификата), е струвало окоро 1200 евро. Приемлива и разумна сума, от дружеството са категорични, че това е добър ход; аз също мисля така.

Поздрави: генадий м.

Анонимен каза...

Ехо, Полендачката и Ай с-с-с-,
що само вие двамата ще се черпите? Вярно е, че нямам пекински марули, но пък компенсирам с няколко модела ракии - сливова/нали съм от Троян:):)/ и ябълкова, дето й викат калвадос. И суджуче някакво ще намеря, такова едно хубавко... Ама като не ме викате, пийте си и нека ви е скучно!
Балканджийката

Генадий Маринов каза...

До Балканджийката и Полендачката:

Привет! Нещата са си ясни, всеки пише както си реши: анонимно, с псевдоним, подписано; може, ако иска, и снимка да си сложи. Мисля, че и за конкурса нещата се избистриха - ако си спечелил и искаш да си вземеш наградата, трябва да се представиш; ако запазиш анонимност - губиш наградата (славата никой не може да ти отнеме).

И още - напълно споделям мнението на Балканджийката, че регламентът не бива да се усложнява и профилира (разводнява). Цитирам дословно казаното от Балканджийката:

"...нека не усложняваме регламента. Всеки е свободен да пише каквито си иска коментари под които си иска статии. Ако са добре написани, оригинални, с чувство за хумор, професионални и т.н., Генадий ги слага като отделен материал.
После през декември всички имат право да гласуват за който материал пожелаят като събралия най-много гласове печели наградата. Ако се профилира, ще трябва да има награди за всяка категория, което вече е сложно. Може би през 2011... Засега на купона ще присъстват всички, чиито коментари са излязли като отделен материал. Така ще се запознаем, ще се изненадаме кой кой е, ще се поначерпим дружно и може да станем приятели. И разбира се, аз ще съм първа пушка на купона, щото нали казах, че ще го организирам. Така, че запретвай ръкави, хващай клавиатурата и давай - пожелавам ти късмет."

Полендачката каза...

До Баканджийката
Винаги ще си до мен...:).Аз ще се напъна да пия и от твойта хубава сливова и на Айса гроздовката,а аз ще ви черпя с мойта невероятна ароматна кайсиевка,Хе хе Гена и за теб специално ще има:)

Полендачката каза...

Мили мои,аз ще ставам,защото днес ще имам купон.Утре ще се включа най-рано за да се насладя на вашите коментари.И ще пия по едно за всеки един тук.Дупе да ми е яко:):):)

Генадий Маринов каза...

До Айсс, Пол., Балк. и другите:

Ейй, бая ракии станаха, аз също ще се отчета - с една много, много специална сливова. Ама можете ли да носите?

генадий м.

Анонимен каза...

Ами ще се пробваме, пък колкото можем. Все пак не е конкурс, а другарска черпня.
На Полендачката - да ти е весел купона, че нещо доста ги правиш напъследък. Да не ти омръзнат, ей!
Балк.

Полендачката каза...

Не се стърпях и пак седнах.Балк.,просто така се случи,че на 5 май имам рож.ден а сега малко позакъснял купон с една група.Иначе са малко купоните ми особенно напоследък.Затова жадувам да съм с вас.До утре.

Анонимен каза...

Умната с купона, щото не е важно с кого ще идеш, а с кого ще се събудиш! Наздраве и весело изкарване!
ЕМ/SI

Полендачката каза...

EM/SI,момиче ли си, момче ли си,лале ли си зюмбюл ли си????Тази сутрин се събудих в моето си легълце,ама да ти кажа честно не знам как стигнах до тук.Направих опит да видя какво ще е ако пия от различни ракийки,щото нали ще опитам от ракийките на Айс-с-с,Балканджийкака,Гената...И да ви кажа опита не беше най сполучлив,щото спуках гума:(:(:(Отивам да лягам пак.Главичката ми....Не мога да мисля както трябва...

Анонимен каза...

Ай с-с-са рече: "Те ти,булка,Спасовден"-честито на Пол.,Балк.и всички булки от и извън форума!А на всички християни честито Възнесение Господне.До днес,40 дена след Великден Исус Христос беше тук,сред нас,на земята и проповядваше.От днес той се възнася на небесата-Възнесение Господне на Христос Спасителя-Спасовден.Но освен религиозно,има и друго,народно поверие.Та,според него на САМО в нощтта на този ден се булките се церят от безплодие.За целта трябва да преспят под растението Росен/САМОДИВСКО ЦВЕТЕ/ с придружител,с когото нямат кръвна връзка.Ако жената зачене в нощтта на Спасовден,смята се,че това е станало по магичен начин и НЕ Е ПРЕЛЮБОДЕЯНИЕ!Гледай колко е умен нашият нород!А сега- "инвитро" на 60-70 години.Не било в тикви,ами в кратуни!А сега,ако разреши Админ-а,ще поставя една червена точка,защото ще ви разкажа накратко приказката на една баба от родния ми Северозапад/от Лом/ откъде идва това често употребявано "те ти булка,Спасовден". "Имало у лом една мома с голема "кукувица".Толко и била голема "кукувицата,че одела да пика на Шърбановата воденица и млела брашно за цел Лом.Порасла и сака да се жени.Рекла на баща си:-Ако да ми не намериш мъж,че да си откинем едно влакно от "кукувицата" и че се обесим на ньего!Баща и тръгнал и стигнал до един мост нади Дунава.Ама не било мост,ами било на един овчарин кураца.Като пасъл овците,пущил си го напреко Дунава-да са не издават като одат да пасат трева у Влашко!Спазарил го бащата, зели свадба да праат.Ама много бедни-маси немат,ама младоженьека го опнал,застлале черги,па туриле отозгоре гозбите и лебовете,седнале они како кво си требва,а на челото на трапезата,на главъта на к....ца демек,седнал попа-а-а-а.Сичко било добре,ма като извеле булката с големата "кукуля"-погледнал младоженьека и.......трапезата се дигнала у небесата-а-а-а!А на върха бил попа и се молел "Господи,спаси ме!".И се носиул у небеси,и се кръстил,и се реял и све се на Бога молел Четиресе дена!Накрая Бог дал благослов момчето да си узапти силата,та попът ,като паднал наземи рекъл на булката с големата "кукуля"-"те ти булка,Спасовден".И оттогива се тоа ден тачи,та да се помни кога четириесе дена попа се е носил нади Лом и кога с Божия сила се е спасил.Големи празници,памет голема!" Ей,какви ора са се раждале там в Северозапада,а?Сила голема.И Радичков беше оттам. Ай с-с-с-с-с-с-с-с.......

Анонимен каза...

Айс,
това днес ме довърши! Винаги на този ден се питам откъде идва приказката "Те ти булка Спасовден" и какво общо има булката с този празник, но от днес повече няма да задавам въпроси. Благодарение на теб общата ми култура значително се издигна.
Балканджийката

Анонимен каза...

Забравих - Гена,
това със Спасовден направо си плаче за отделен материал, няма значение, че не е коментар към статия. А може и за такъв да се счита, все пак е към конкурса. Този човек е невероятен извор на мъдрости! Адски ме кефи и много му се радвам. Радвам се, че попаднах в този приятелски кръг, защото нали знаете - приятелите са семейството, което човек сам си избира.
Балканджийката

Полендачката каза...

Абе Айс-с-с-с-с-с от смех изветрех бе друже:):):):):):):).Де ти такъв к...ц сега????

Полендачката каза...

Извинявам се

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |