„Нашият град – по-зелен, чист и красив!”

22 април – Ден на Земята

„НАШИЯТ ГРАД - ПО-ЗЕЛЕН, ЧИСТ И КРАСИВ!” е инициатива на общинската администрация в Троян във връзка със Световния ден на Земята – 22 април. В екоакцията, която ще се проведе НА 23 АПРИЛ (ПЕТЪК), участие са заявили представители на различни институции и организации. Сутринта от 9:00 ч. ще се включат служителите на общинска администрация – те ще почистят замърсени участъци по бреговете на река Бели Осъм. Ученици и учители пък ще чистят районите около своите училища и ще засадят дръвчета и цветя, подсигурени им от общинското дружество по чистотата “Комунални услуги” ЕООД и от Държавните горски стопанства в Троян, Черни Осъм и Борима. Кметът Минко Акимов е отправил покана и към служителите на Районното управление на МВР, Районната служба „Пожарна и аварийна безопасност”, Поделението (Националната военнокартографска база), читалище “Наука”, дирекциите “Социално подпомагане” и “Бюро по труда”, МБАЛ - Троян и СБАЛББ - Троян, общинските фирми „Стоково тържище”, „ВиК - Стенето”, „Общински пазари” и БКС.

ИЗВОЗВАНЕТО на полиетиленовите чували с отпадъците, събрани от околоблоковите пространства, районите на фирмите и по бреговете на реките, ще се извършва от “Комунални услуги” ЕООД по определен график; изискването е чувалите да бъдат поставени до контейнерите за смет в съответния район. Фирмата е подготвила и награда за гражданите, които най-съвестно и най-добре са почистили района на своята кооперация; наградата е колективна - градински пейки.

НЕКА ВСИЧКИ НАПРАВИМ Троян по-зелен, чист и красив. Нека помним, че Земята е единствена. Нека не я превръщаме в кофа за боклук, защото ние живеем на нея!

Маргарита Генкова, PR на Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |