№1 в света – никак не е зле

* Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) официално обяви мотополигона в Троян за най-добър в света в клас МХЗ

ОФИЦИАЛНОТО ПОТВЪРЖДЕНИЕ, че Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) е определила мотополигона в Троян за №1 в света за 2009 г. в клас МХ3 (до 500 куб. см), вече пристигна в Община Троян и в Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ), научи Т21. Решението е взето от Комисия „Мотокрос и супермото” към FIM, след направена обстойна оценка на общо 16-те трасета, посрещали стартове от Световния шампионат през годината (троянското трасе бе домакин на кръг от СШ в клас МХЗ на 13-14 юни – бел. Т21).

ЛЮБОПИТНОТО Е, че още с дебюта си троянският мотополигон печели приза за №1 в света; и още – че това е първото българско трасе, определено за най-добро в клас МХ3. За №1 е определен и друг български мотополигон – „Горна Росица” край Севлиево, в класовете МХ1 и МХ2; това е третото подобно отличие за севлиевското трасе след 2006 г. и 2007 г.

ЦЕРЕМОНИЯТА ПО НАГРАЖДАВАНЕТО тази година няма да е на обичайното си място – в Монако, а в Италия по време на Световната купа на нациите в курортното градче Франчакорта (на 3 октомври, събота) и се очаква наградите да връчи лично италианският премиер Силвио Берлускони. Българската делегация ще се води от министъра на спорта Свилен Нейков, а в състава й ще е и троянският градоначалник Минко Акимов. 

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |