ЧРД, наборе!

* Влади вече е на 7, страхотен симпатяга, ще е първокласник и си има гадже * Желаем му да е мъжкар, а не послушко – в училище и навсякъде

В НАЧАЛОТО НА М. СЕПТЕМВРИ 2003 Г. – когато се готвехме да отбележим първата си годишнина, научихме, че си имаме един 100-процентов връстник. Наборът ни се казваше Влади (Владимир Петров Владимиров) и бе проплакал в родилното отделение на троянската болница в деня, когато на вестникарските сергии се появи брой №1 на в-к „Троян 21” – 10 септември 2002 г.

ТОГАВА, НА ПЪРВИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН, Влади имаше (само) 6 зъбчета, опитваше се да ходи, но повече му се удаваше пълзенето, и бе невероятен симпатяга – русоляв красавец (като мама, Мая Кавурска) и с големи любопитни очи (като тати, Петър Петров).

ДНЕС, НА 10 СЕПТЕМВРИ 2009 Г., Влади също е страхотен симпатяга, но „възмъжал” (на цели 7) и готвещ се за за голямото събитие – първия си учебен ден. Видяхме се в редакцията – той, придружаван от мама, дойде да почерпи, ние пък му бяхме подготвили малък подарък. Попитахме го има ли си гадже, отговорът бе бърз и по мъжки категоричен: „Да, имам си!”. Полюбопитствахме и за друго – дали му се ходи на училище; тук отговорът също бе утвърдителен, но не чак толкова категоричен.

ОКАЗА СЕ, че Влади е ходил на „подготве” (задължителната предучилищна група) в троянското НУ „Христо Ботев”. Там, в „малкото голямо училище” (малко в материален план, но голямо като амбиции и можене), което вече е „голямото голямо училище” (с разширена и модернизирана материална база и големи, както обикновено, амбиции и качество на работата) ще е и ученик.

ОТ НАС – НА ДОБЪР ПЪТ, НАБОРЕ! В Троянско в такива случаи обикновено пожелават шестици и да слушаш. Ние ще изневерим на традицията: за шестиците сме съгласни, обаче за послушанието – не. И ти пожелаваме да си мъжкар, а не послушко – в училище и навсякъде.

Т21
Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |