Поклон за Ники Москов!

* Такъв си беше, не се спираше пред нищо. Бе и голям троянофил – харесваше Троян, манастира ни, троянските празници, хората тук
 
Ники Москов
In memoriam

НА 60, навръх Гергьовден, си отиде журналистът от „24 часа” Ники Москов, едно от запомнящите се пера на столичния всекидневник, приятелят.

В ПЪРВИТЕ години на демокрацията Ники бе кореспондент на „часовете” в Ловеч и се знаем оттогава. Бе някак повече от провинциалната постсоц журналистика – искаше и бе максимално информиран, гонеше новините до дупка, имаше приятели и контакти навсякъде, знаеше всичко в Ловешко, в Троянско също. И имаше куража да го каже. Отгоре на това – бе готин, точен, с душа и сърце. Помня, в един период стана главен редактор на откопчилия се вече от общинската опека ловешки „Народен глас”; и реши да го прави всекидневник, луда идея, невъзможна – но напук на всичко успя, не бе задълго, но успя. Такъв си беше, не се спираше пред нищо. Бе и голям троянофил – харесваше Троян, манастира ни, троянските празници, хората тук. И с удоволствие пишеше за нас.

Почивай в мир, приятелю! Няма да те забравим.
А написаното остава.

Генадий Маринов

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |