Димитър Горов: Отговорността трябва да се носи от всички

* „Абсолютно възможно е кабинетът Орешарски да не изкара мандата си” * „Трябва да се направят промени на всички нива в ръководството на БСП – и на централно, и на местно ниво”

Евроизбори 2014 Отзвуци
Димитър Горов - председателят на БСП - Ловеч
И ДЕПУТАТЪТ и емблематична фигура на БСП – Ловеч Димитър Горов даде оперативна пресконференция (28 май) във връзка с провелите се избори за Европейски парламент. На експресната целева среща с местните медии г-н Горов бе представен като депутат, председател на Общинския съвет на БСП в Ловеч и председател на предизборния щаб. С „визитката” му обаче се получи известно объркване – ловешка журналистка се обърна към него като към областен председател на БСП, но той отрече да е такъв и да е бил такъв. 

НАПРАВИХМЕ справка в официалния сайт на БСП и се потвърди, че Димитър Горов е председател на Общинския съвет на БСП – Ловеч, а председател на Областния съвет на червените в Ловеч е землякът ни Евгений Узунов. Объркване обаче има и сред основния политически опонент в лицето на ГЕРБ – Ловеч, където също смятат Горов за областен председател на БСП (виж пресконференцията на Николай Нанков – бел. Т21). Както и да е, приемаме тези разминавания за незначителна подробност и даваме думата на депутата социалист. Т21

*****

ОЦЕНКАТА. „Ясно е. Оценката за евроизборите може да е само еднозначна – БСП загуби изборите. И получихме много ясни и категорични сигнали от нашите избиратели”, бе директната позиция на Димитър Горов за провелите се на 25 май у нас избори за определяне на българските представители в Европейския парламент. „Вижда се, че нашите опоненти са запазили резултатите си от предходните евроизбори, с малки различия. За разлика от нас, които получихме по-ниски резултати в сравнение с 2009 г. Тази тенденция е по-засилена в селата. Разбира се, пълните изводи ще бъдат направени на форумите на БСП.”

ОТГОВОРНОСТТА. „По отношение на отговорността – тя трябва да се носи от всички, участвали в изборния процес. Нашите резултати на местно ниво са приблизително същите, както и в национален мащаб. Категоричното ми становище е, че трябва да се направят промени на всички нива в ръководството на БСП – и на централно, и на местно ниво. И ако мнението ми за отговорността на централното ръководство ще бъде представено на форумите на партията, то промените на местно ниво трябва да се обсъдят в рамките на тази седмица”, заяви Горов. И предупреди: „Нямаме време за губене!”.

Горов на Общинската отчетна конференция на БСП - Троян, 2010 г.
ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ. „Пак казвам – за този (лош) резултат няма невинни. Щом сме стигнали до такава загуба, практически всички са виновни – и членовете на общинското ръководство на БСП в Ловеч. Това, надявам се, ще бъде разгледано и в другите населени места, където сме получили слаби резултати... Сега започваме срещи с всеки един ръководител на партийна структура в общината – те да ни кажат как оценяват случилото се, откъде идват проблемите и какво трябва да се промени занапред.”

МЕРКИТЕ ГОРЕ. „Видимо е, че трябва да се предприемат много по-категорични действия на местно ниво. Видимо е, че трябва да се предприемат категорични действия и за управлението на държавата. Явно резултатите, които постига правителството, не стигат до тези, към които са насочени. Предстои бърз анализ по сектори и ако се наложи, трябва да бъдат предприети промени в кабинета. Отговорността, която носи БСП за управлението, трябва да получи изражение в по-категорично налагане на политиката на БСП; и коалиционните ни партньори трябва да се съобразят с това намерение... Истината е, че трябва да се направят промени на всички нива в управлението, където участва БСП.” Димитър Горов отиде и по-далеч: „Абсолютно възможно е кабинетът Орешарски да не изкара мандата си”. 

НЯКОИ ИЗВОДИ. Ловешкият червен лидер видя и други две причини за лошия изборен резултат на БСП на Евроизбори 2014: „Всеки глас в тази кампания, даден за АБВ, се оказа глас за ГЕРБ”;  „Уникалното на тези избори бе огромното количество застъпници... това е новият начин, по който се повишават изборните резултати и явно този начин действа”.


Още по темата:

33 коментара:

Анонимен каза...

Червена мутра,ДПСто и Бареков,ви какупиха циганите и затова е такъв резултата !!!

Анонимен каза...

Мазохисти-обичат да ги бият!

Анонимен каза...

Кога ли тоз глъв народ ще вдене(освен тия които имат файда разбира се),че партиите са затова,за да живеем зле!

Анонимен каза...

Трети и аз мисля така :(

Анонимен каза...

Питане към тези които помнят и знаят: Този от снимката в зората на демокрацията/1991г./ носил ли е знамето на СДС на митинги или не го е носил?

Анонимен каза...

Дърти комуняги! Без млади хора сте за никъде ве мърлячи! Окопали сте се и си мислите, че сте вечни! Да, ама не!

Анонимен каза...

Другарю Гогов, на втората снимка сте почти толкова червен, колкото и знамето до вас. Вероятно приликата между едно патизанче ходило далеч в планината - все по слънцето докато стигне до "мандрата", но благодарение на нея закръглило бузките от "кашкавала" и със "светнало носле" от сливомицина е напълно случайна. Не се кахърете за резултатите от изборите, в нормалните държави комунистите получават по 2-3 %. Хората Ви не са виновни, те просто толкова могат, и така са научени от вас през соца - да покрадват и да гледат само тяхното си дупенце. Не ги заплашвайте, че ще вземат да избягат и те от вас.
Аз лично искам да ви благодаря за успешната работа заедно с ДПС, за това че се извинихте на турците за "покръстването" и не се извинихте на българите за убийствата, депортациите, терорът, узурпацията на властта и последиците от национализацията. Това говори че може да се наричате социалисти колкото си искате, но същността ви е комунистическа.
Успехите ви могат да се видят по броя фирми на глава бивш или настоящ комунист, по броя български емигранти в чужбина, и по средната за страната заплата - по мизерна от китайската. Успех!

Анонимен каза...

А те пък младите, все едни надежди...

Анонимен каза...

Г-н Горов всички ръководни калинки от ДПС и БСП са назначени с твоа подпис , Виновения за резултата се казва Димитър Горов,

Анонимен каза...

Започвам да разбирам защо и симпатизантите на БСП не гласуват за тях.
Че те там в БСП са пълни идиоти!
Продали са си Партията на ДПС.То бива тъпаци,ама чак толкоз?.

Анонимен каза...

Започвам да разбирам защо и симпатизантите на БСП не гласуват за тях.
Че те там в БСП са пълни идиоти!
Продали са си Партията на ДПС.То бива тъпаци,ама чак толкоз?.

Анонимен каза...

Абе БСП в Троян не беше ли предложила този да не бъде издиган за депутат. Нали се скараха с ловчалии заради това или греша?

Анонимен каза...

БСП СЕ РАЗПАДА, ЗАЩОТО Е СБОР ОТ ЛОШИ ХОРА:

http://www.svobodata.com/page.php?pid=13728&rid=29

Анонимен каза...

„Видимо е, че трябва да се предприемат много по-категорични действия на местно ниво"

Какви действия бе Горов? Опорните точки на Луканов ли?

Няма спасение! Амин!

Анонимен каза...

Към 12. Да бе, нашите как го отсвириха този. Много ме изкефиха.

Анонимен каза...

Ама комунистите от ГЕРБ мърмореха, но си мълчаха за Корнелия и за Нанков. Май те са по-големите комунисти!

Анонимен каза...

ДПС се усука около СДС - няма СДС.
После около НДСВ - няма НДСВ.
Сега около БСП - и то изчезва.
Да видим ще изсмучат ли и Боко.

Анонимен каза...

Насъщният колапс на БСП


http://www.svobodata.com/page.php?pid=13711&rid=154

Анонимен каза...

Защо не си социалист:


http://neverojatno.wordpress.com/2014/05/15/openletter/

Анонимен каза...

http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=33327804

Анонимен каза...

Област Ловеч не уцели с депутати.И Димитър Горов и Корнелия Маринова са от един цирк.Дори и съпругът на Маринова е роднина на Горов.Кой ли от Троян преди време назначи Красимир Маринов като директор на училището в Ловешкия затвор? И децата вече знаят кой кадрува в Ловеч и Троян.

Анонимен каза...

Като каже някой-ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ-Всеки знае за какво става въпрос!

Анонимен каза...

Другарю Горов, ти си първият който трябва да понесе отговорност и да освободи депутатското място.Казаха ти го от Троян още миналата година, че не ставаш за тази работа, ама нали си пълрма дружка на Станишев, стана и първи в листата.Можеш ли да изброиш колко пъти като депутат си бил сред електората, колко приемни си направил в Ловеч /за Троян няма да питам/Питаш ли се - дали хората не гласуват за БСП и заради теб и твойте изцепки.Стига толкова, макар че може и още.поеми си отговорността Горов.

Анонимен каза...

Той вина не поема,поема напитки

Анонимен каза...

Троянските комуняги ще гният до гроб заради всички злини причинени на достойните троянски чеда и то много скоро.Пророка Ахмед.

wolfblood каза...

То пророка Амед не е ли от ДПС, та пак дружка на комуноидите.

Анонимен каза...

БСП = ТЕЖКА ПАРАНОИДНА ШИЗОФРЕНИЯ

Анонимен каза...

Всичките са един дол дренки, производни на БКП!

Анонимен каза...

БСП има най-голямата младежка организация в България. Има нужда от големи промени в БСП, но Горов не е човекът, който трябва да казва. Истината е,че ДПС, бареков и ГЕРБ купиха циганите...

Анонимен каза...

Ох на мама "ДПС,бареков и ГЕРБ" били купили циганите...Що не вземеш да се гръмнеш бе популист червен!!!!!!Вие купувахте като бесни циганите сега се сърдите че ви преварили....айсектир

Анонимен каза...

Божее,защо всички са толкова мазни...

Радой Ралин каза...

Защото откак свят светува
все мазния отгоре плува.

Анонимен каза...

БСП и лидерите и трябва да бъдат линчувани на всички предстоящи избори за това че ни продадоха на дПС,ако продължим да спим ще ни превърнат в Пазарджик.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |