Вторият рожден ден на Мишето

* След успешни процедури за възстановяване на стволовите й клетки съгражданката ни Михаела Трифонова получи своя шанс * „Ти си герой за твоето семейство! Ти си герой за твоята малка Рада! Ти си герой за твоите приятели! Цялата сила, здраве, любов ти желаем на света!“
Добрата новина
Михаела със семейството си, 2022 г.
ЕДНА млада жена, майка, съпруга, едно чудесно троянско момиче получи шанса си за здраве, живот и щастие. Преди броени дни Михаела Трифонова е преминала успешно процедурите за възстановяване на стволовите й клетки в клиника в Русия, където замина на 17 октомври, и уверенията на специалистите са, че битката с коварната множествена склероза ще бъде спечелена. И Мишето, както я наричат близките и приятелите й, скоро ще е с тях, в Троян и Орешак.

„НЕ СЪМ ВЯРВАЛА, че мога да плача така от щастие, вълнение и всичко накуп! Мишето днес ми писа и още не мога да си изтрия сълзите от щастие. В очите й виждам вяра и надежда! Не мога да си представя през какво е минала, но тя е герой в моите очи и вярата ми, че й предстоят само най-добрите неща, вече е още по-силна. Силно съм развълнувана, приятели, днес (1 ноември) е големият ден за нашето Мише. След редицата процедури, които са били доста тежки, й върнаха собствените стволови клетки или както казват – началото на новия живот, нейният втори рожден ден! На рожден ден се желае най-вече здраве. Да й го пожелаем. Мише с теб сме! Ти си нашия герой! Ти си герой за твоето семейство! Ти си герой за твоята малка Рада! Ти си герой за твоите приятели! Цялата сила, здраве, любов ти желаем на света! Всички клетки в твоето тяло да бъдат здрави! Чакаме те и те обичаме!“ Четем това в дарителската фейсбук страница „Заедно за Михаела“, писала го е нейна приятелка, създателката на страницата, и e казала всичко.

И ПРЕДИСТОРИЯТА. Болестта се отключва преди 10 години, Михаела тогава е на 25. Младата фотографка, зъвършила операторско майсторство в НАТФИЗ, все по-трудно държи фотоапарата и камерата, вие й се свят, уморява се бързо. Но поредица грешни диагнози и съответните неефективни лечения не я водят към оздравяване. Накрая, миналата година, се стига до точната и страшна диагноза – множествена склероза. Решението е терапията HSCT (Haematopoietic stem cell transplantation), представляваща комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки, чиято роля е да изгради наново имунната система. И която терапия бе извършена в руската клиника. За да се стигне дотук обаче не бе лесно – лечението струва скъпо, но благодарение на огромната вълна от съпричастност, добрина, щедрост и любов Михаела получи своя шанс, своя нов живот.

Моменти от благотворителен базар в подкрепа на Михаела
ПОДКРЕПАТА наистина бе изключителна. Дарителски щандове на Голяма Богородица, празника на Троянския манастир и съпътстващия панаир в Орешак, на Празника на сливата в Троян, благотворителни базари на троянските клубове по табата, аеробика и йога, колеги фотографи и местни майстори на художествените занаяти, дарителски кутии в над 50 обекта – магазини, заведения, институции, щедри парични преводи в дарителската сметка от десетки физически и юридически лица от Троян, страната и чужбина, благотворителни концерти, спектакли и други събития. Общо 170 хил. лв. „Тук е мястото да благодарим на всеки един от вас, който отдели от времето, средствата си, сподели полезна информация и беше част от тази кампания. Без вашата помощ и добрина нямаше да постигнем този успех. Мишето има най-добрите приятели на света! Бъдете здрави, вярвайте в чудеса, продължавайте да правите добрини! Благодарим ви!“, бе отговорът на близките след успешното приключване на дарителската кампания.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |