Община Троян стартира благотворителна Великденска кампания

* Ще се събират хранителни продукти и козунаци за самотно живеещи възрастни хора, допълнителна информация на
 тел. 0670/6-30-96 и 0700/14721

Подкрепа
 
СТОТИЦИ възрастни хора живеят с минимални доходи, без грижа и внимание. В края на 2021 г. приключи традиционната троянска кампания „Подари на непознат“, организирана от Община Троян. Подкрепени бяха над 100 деца и семейства, хора с увреждания, потребители на социални услуги, а 123 дарители (граждани, фирми, училища) се включиха в дарителската акция.

НО ОСВЕН материалната подкрепа, за хората в нужда беше важен и жестът на внимание. Това ни ангажира да стартираме за първа година и Великденска благотворителна кампания! Целта е да зарадваме самотните възрастни хора в нужда, като съберем различни хранителни продукти, и козунаци разбира се, и се срещнем с тях и им подарим миг на внимание в навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово!
 
ДАРЕНИЯТА ще се събират всеки работен ден до 20 април включително в отдел „Социална и здравна политика“ на Общинска администрация Троян на адрес: Троян, ул. „Любен Каравелов“ 42, ет. 1; а раздаването ще се осъществи в периода 21-23 април. Хранителните продукти и козунаците трябва да бъдат в опаковка и в срок на годност. Нетрайни храни, плодове и зеленчуци няма да бъдат събирани, тъй като нямаме възможност за тяхното съхранение.

СПИСЪКЪТ на нуждаещите се възрастни хора ще бъде изготвен с помощта на кметовете и кметските наместници по населени места. Ако познавате или имате информация за нуждаещи се лица, които да бъдат включени в списъка, може да се свържете с нас на посочените по-долу телефони. Желаещите да участват като доброволци в разнасянето на пакетите могат да го заявят в срока на кампанията. Приканваме деца и ученици от детските и учебни заведения да се включат в изработването на поздравителни картички с пожелания за възрастните хора. Всеки заслужава да посрещне идните празнични дни, усетил човешката ни доброта и съпричастност!

За допълнителни въпроси – отдел „Социална и здравна политика“,
 тел. 0670/6-30-96 и 0700/14721.

Преслава Иванова,
PR на Община Троян

1 Коментара:

Илиян Пеевски каза...

"СТОТИЦИ възрастни хора живеят с минимални доходи, без грижа и внимание." ..край на цитата.
Аз бих го написал така - След 30-години "демокрация" и 15 години членство в ЕС /клуба на богатите/, СТОТИЦИ възрастни хора живеят с минимални доходи, без грижа и внимание.
*
Въпреки това, поздравления за Община Троян за тази инициатива.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |