Изложбата „Семейство Кирови“ в Серяковата къща

* Изложбата е в памет на Светлана Кирова, заедно с нейни неща ще видим и творби на съпруга й Владо Киров, сина Мартин и дъщерята Любомира; откриването – на 21 май, 18:00 ч.
Предстоящо
Светлана Кирова
НА 21 МАЙ, петък, 18:00 ч., в троянската галерия „Серякова къща“ се открива изложбата живопис и пластика „Семейство Кирови“ – в памет на художничката Светлана Кирова.

* СВЕТЛАНА. Родът й по бащина линия води началото си от големия тревненски Минев род, известен с талантливите си иконописци; дядо й изографисва църквата „Света Троица“ във Велико Търново и се заселва там. Завършила е живопис във Великотърновския университет. От 1983 г. преподава живопис в троянското Художествено училище (НУПИ „Проф. Венко Колев“). Умира внезапно на 6 февруари 2020 г.

* ВЛАДИМИР КИРОВ, съпругът. Родом е от Ловеч. Завършва Художествената гимназия в Казанлък и живопис във Великотърновския университет, специализирал е в Санкт Петербург. Носител е на множество сериозни награди, наши и международни – за графика, живопис, миниатюра. Един от емблематичните преподаватели в НУПИ „Проф. Венко Колев“.

* МАРТИН КИРОВ, синът. Завършил е троянското Художествено училище и след това Художествената академия в София, специалност керамика. Участник в редица национални и международни изложби и симпозиуми. Преподавател е по точарство в НУПИ „Проф. Венко Колев“.

* ЛЮБОМИРА КИРОВА, дъщерята. 16-годишна, ученичка в НУПИ „Проф. Венко Колев“.

НАСТОЯЩАТА изложба, която събира на едно място творби на четиримата Кирови, ще може да бъде видяна до 17 юни. Заповядайте!

Галерия „Серякова къща“, Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |